Bogdan Alexandru Duca: „Ai pierdut esențialul, captivat de magia Lui.”

Mulți cer cu încredere lui Dumnezeu toate nimicurile: reușite la examen, să treci peste o boală, să te căsătorești bine, să scapi de stresuri, să ajungi într-un loc de muncă mai bun, să nu îți lipsească bunăstarea materială…….

De ce spun nimicuri?

Pentru că Evanghelia nu este despre asta: Evanghelia este despre venirea Împărăției lui Dumnezeu și acceptarea ta acolo.

Căutați Împărăția lui Dumnezeu și toate celelalte se vor adăuga vouă!”, spune Iisus…….

Ei bine, aceiași sunt educați să nu aibă încredere în Dumnezeu că se vor mântui…….

De ce crezi că dacă Dumnezeu îți dă un job bun sau te ajută să știi la examen, El nu Te-ar mântui?

Dacă sunt probleme cu mântuirea, sunt la tine.

Mai întâi pentru că nu ai încredere în El. I-ai luat de atâtea ori numele Lui în deșert, ca să îți fie doctor, asistentă medicală, profesor, instructor auto, pețitoare, agent imobiliar, avocat, instalator, întorcător de pâraie, coborâtor de nori magici, etc., în funcție de dorințele tale, încât ai ajuns să îl tratezi cu neserioasă seriozitate. Ai pierdut esențialul, captivat de magia Lui.

Apoi pentru că nu ți-ai pus ordine în priorități. Prioritatea creștinului e Împărăția, nu examenul sau căsnicia. Examenul se trece învățând, iar căsătorit sau nu……. oricum vei regreta, spunea un simpatic sfânt catolic.

Apoi, să nu fie totuși asta, pentru că ai făcut rău cu intenție, te-ai așezat intenționat împotriva aproapelui și departelui tău, l-ai rănit, l-ai ucis sufletește…….

Rugăciunea creștinului începe cu „facă-se voia Ta și să vină împărăția Ta” și abia apoi se termină cu pâinea de toate zilele, ferirea de ispite și de cel rău (necazuri mărunte – am văzut pe mulți care se tem de dracu și de vrăjitorii de parcă nu ar fi creștini…….).

Ah, de fapt începe cu „Tatăl nostru”. Dacă El e tată, chiar credeți că nu o să facă tot ce îi stă în puteri să intrați în Împărăție?

Doar să tratați serios credința și să urmăriți să iubiți, nu să fiți răi (chiar dacă unii cred că e vreo virtute să fii rău, crâncen, fanatic, zelot, criminal „pentru Domnul”).

Autor: Bogdan Alexandru Duca

Citiți și:
Semne ale rătăcirii noastre în întuneric. Dacă vrei libertate, nu te supune trupului!
Împărăţia lui DUMNEZEU este Iubire pură, şi acolo unde domneşte iubirea Lui se află şi El

 

yogaesoteric
29 mai 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More