Gânduri, în miez de noapte…….

Se zice că în ceas de taină la miezul nopții, cerurile sunt deschise. Oare ajungi mai repede cu gândul acolo Sus?!

Poate da, poate nu. Cine știe? Probabil cine știe nu spune…….

Câteva clipe simți că ești doar tu și El. Atât! E momentul tău cu Cerul. Nu ceri nimic, nu vrei nimic, nu zici nimic! Doar taci și lași inima să vorbească. Poate doar să mulțumești pentru cele grele!

Ce caut eu aici? Care este menirea mea, pentru ce toată truda, unde mă duc și cu ce plec?

Nu-i așa că fiecare dintre noi ne întrebăm într-un moment al vieții noastre? Cu siguranță când trăim secunda aceea de cădere totală care se simte aidoma unei irosiri totale a vieții!

Omule, ai vrut să faci multe, ai încercat să clădești, să faci poate pentru tine ceva, dar întotdeauna nu ai făcut decât pentru alții.

La început te-ai supărat. Nu înțelegeai de ce. După care te-ai revoltat: cum e atât de ușor să faci pentru cei din jur și atât de greu să faci ceva pentru tine?! Unde este secretul?

Abia mai târziu, ți-ai dat seama că nu e nimic mai înălțător în viață decât să-i slujești pe semenii tăi. Fără să aștepți nimic în schimb. Să te bucuri de bucuria lor, de reușitele lor, să plângi cu ei, să te rogi pentru ei.

Era așa de simplu! Doar că ai înțeles uneori mult prea târziu! Și în clipa aceea, târzie din noapte, sau în răscrucea nopții cu zorile, a venit pacea.

Liniștea totală când tăcerea Zidirii Dumnezeiești îți strigă din răsputeri: „Pentru Mine ai făcut totul! Doar că nu ai știut!”.

Și atunci, înțelegi că nu ai venit degeaba. În ciuda trudei, a durerilor, a încercărilor, a lacrimilor și întrebărilor fără răspuns, realizezi că dacă un minut te-ai întâlnit cu Dumnezeu, viața ta este completă!

Nu-i lipsește nimic! Ai totul, preaplinul și iubirea. Sunt suficiente că să înțelegi că nu ai trăit degeaba!

Întâlnirea cu El este Taină! Se trăiește și atât! După momentul acela, nu vei mai fi niciodată același. Te vei transforma în călătorul misterios din Calea Lactee ce cară cu el Iubirea și Cunoașterea. Doar ca să o dăruiască celorlalți. Pentru totdeauna!

Citiți și:
Cum putem dialoga, în intimitatea fiinţei noastre, cu Dumnezeu (I)
Puterea mare a îngerului păzitor! Cum să-i auzi sfatul bun din urechea inimii

 

yogaesoteric
14 septembrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More