Bomba de vitamine de care are nevoie organismul tău pentru a ține toate bolile la distanță: cătina cu miere

 

Cătina este un miracol al naturii, este un neprețuit dar de la Dumnezeu pe pământ. Atât cătina albă, cât şi cea roşie cresc rezistenţa organismului, echilibrând în acelaşi timp toate funcţiile lui. Elixirurile create din cătină au fost folosite şi în alimentaţia cosmonauţilor, datorită protecţiei pe care o oferă împotriva radiaţiilor solare.

Proprietăţi

Cătina este un arbust cu fructe miraculoase. Este unul dintre cei mai puternici detoxifianţi naturali. Are efect de revitalizare a organismului pe toate planurile, datorită conţinutului ridicat de vitamine. Facilitează procesul de eliminare a toxinelor şi previne bolile metabolice, datorită vitaminei C şi a complexului de vitamine B. Vitamina E este un antioxidant puternic, care previne dezvoltarea bacteriilor şi a celulelor canceroase.

De asemenea, cătina mai are următoarele proprietăți:
– creşte imunitatea;
– combate infecţiile bacteriene;
– regenerează organismul şi îl reface după boală;
– ajută la termoreglarea trupului;
– tratează avitaminozele severe;
– combate diferite forme de anemie şi astenie;
– tratează febra şi diareea;
– vindecă ciroza şi ulcerul gastric;
– reglează nivelul colesterolului;
– susţine efortul fizic şi intelectual;
– sporeşte performanţa sportivă;
– stimulează creativitatea;
– reface ţesuturile afectate;
– previne îmbătrânirea pielii.

Toate aceste efecte binefăcătoare extraordinare pentru sănătate pot fi obținute prin consumarea fructelor de cătină proaspete sau sub formă suc, pulbere sau pastă. Mugurii de cătină au de asemenea valoroase proprietăți curative.

Miere + Cătină = sănătate într-un borcan

Mod de preparare:
Într-un borcan de 800g se pun fructe de cătină până ce vasul se umple la nivelul a două treimi din capacitate. Apoi se adaugă miere de albine până se umple borcanul și se lasă 7-10 zile la macerat la rece.

Gustul siropului obținut este dulce acrişor, foarte bun. Luați o lingură dimineaţa pe stomacul gol şi organismul o să vă mulțumească. De asemenea îl puteți dilua cu apă, rezultând o băutură delicioasă.

Un alt produs plin de vitamine, minerale şi tot ce e mai bun pentru organism este amestecul de miere şi suc de cătină, la care adăugăm şi puţină tinctură de propolis. Într-un litru de suc de cătină obţinut prin presare la rece se adaugă 400g miere de albine şi o sticluţă de tinctură de propolis. Se omogenizează produsul şi se ţine la rece în frigider. În fiecare dimineaţă se iau câte 50 ml pe stomacul gol. Acest produs face mult mai mult pentru sănătatea ta decât orice pliculeţ cu multivitamine şi minerale pe care îl poţi cumpăra din farmacie.

Cătina cu miere de albine este un medicament universal, bun de avut în casă. Fructele acestei plante se menţin cel mai bine în miere, unde capătă şi mai multă putere de vindecare. Secretul consumului fructelor de cătină constă în mestecarea seminţei din fruct. Seminţele sunt de fapt ingredientul magic care atacă boala şi grăbeşte vindecarea. Se consumă numai în prima parte a zilei, pentru a avea un somn liniştit.

Indicații terapeutice

Mugurii de cătină ajută enorm în curele de detoxifiere a organismului. Se folosesc sub formă de macerat la rece, obținut din două linguriţe de muguri ușor zdrobiți la o cană de apă pură de izvor sau plată, lăsate la macerat timp de 8 ore. Cura constă în consumul a 2 căni de macerat pe zi. Se pot consuma muguri de cătină şi pentru tratarea infertilităţii la femei şi la bărbaţi.Muguri de cătină

Mlădiţele de cătină sunt un tratament minunat pentru bolile de măduvă osoasă, pentru afecţiunile ficatului şi splinei şi pentru ateroscleroză.

Decoctul din ramuri de cătină tratează hepatita acută şi cronică, precum şi ciroza. Se prepară o licoare din decoct de ramuri de cătină cu 100 ml de suc de fructe de cătină. Se beau câte 2 pahare pe zi, în cure de 2 luni.

Sucul de cătină este indicat în imunitate scăzută şi predispoziţie la boli sau infecţii. Cei sensibili sunt sfătuiţi să facă o cură cu suc de cătină. Se beau 3 linguri diluate în apă sau suc de mere, de 4 ori pe zi.

Siropul de cătină se ia mai ales în caz de pneumonie, bronşită sau gripă; scade febra şi grăbeşte vindecarea. Se iau câte 6 linguri din acest sirop pe zi, diluate în apă, pe stomacul gol.

Uleiul de cătină este benefic mai ales asupra pielii. Pentru dermatoze se iau câte 30-40 de picături de ulei, de 2 ori pe zi, în cure de 4-6 săptămâni. Pentru protecția împotriva efectelor nocive ale razelor de soare şi a frigului, se amestecă 50 de picături de ulei de cătină cu o lingură de cremă sau unguent obişnuit.

Pulberea de scoarţă de cătină este de folos în caz de hemoragii interne. Se administrează câte 2 linguriţe de pulbere pe stomacul gol, cu apă. Cicatrizează rapid şi fără efecte adverse.

Extractul complet de cătină se recomandă în cazuri de depresie şi anxietate. Se prepară o licoare din două părţi suc de cătină şi o parte decoct de cătină. Conţinutul de serotonină din cătină va stimula în mod pozitiv sistemul nervos, inducând o stare de bine, de calm şi de optimism.

Crema din cătină este bună pentru toate problemele de piele. Există o reţetă din bătrâni care se prepară astfel: se amestecă 3 linguri de pulbere de cătină (obţinută prin măcinarea fructelor uscate) cu 4 linguri de unt. Se omogenizează bine şi se aplică direct pe piele, de câte ori este nevoie. Crema se depozitează la rece, în recipiente bine închise.

Atenţie! Cătina preparată termic îşi pierde din puterea nutritivă şi curativă.


Citiți și:

Aceste fructe mici sunt adevărate bombe de vitamine. Ce beneficii extraordinare au agrișele

O băutură-minune din cătină, sfeclă roşie şi morcovi poate preveni şi chiar ajuta la vindecarea cancerului dar şi a altor boli

Fructul de avocado, unul dintre cele mai sănătoase şi delicioase alimente
 

 

yogaesoteric
18 iunie 2018

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More