Ca să înțelegeți de ce se găsește grafen în „vaccinurile” anti-covid și în măști…

INBRAIN Neuroelectronics și-a asigurat finanțarea de 17 milioane de dolari pentru prima interfață grafen-creier, de serie A, alimentată de IA

Finanțarea permite companiei să avanseze studiile primare la om pentru produsul său emblematic, un dispozitiv de neuromodulare pentru tratarea afecțiunilor neurologice folosind inteligență artificială și electrozi de grafen.

INBRAIN Neuroelectronics SL, o companie aflată la intersecția dintre tehnologia medicală, inteligența artificială și dispozitive digitale, dedicată dezvoltării primei interfețe IA grafen-creier din lume, a anunțat finanțarea sa cu 16,8 milioane de dolari pentru seria A de sisteme pentru tratarea epilepsiei și a bolii Parkinson.

Investiția, oferită de Asabys Partners și Alta Life Sciences, cărora li s-au alăturat Vsquared Ventures și TruVenturo GmbH, include participarea Ministerului spaniol al Științei și o investiție ulterioară a fondului ICF Venture Tech II al Institutului de Finanțe Català.

Tehnologia INBRAIN valorifică puterea grafenului, un material bidimensional izolat pentru prima dată în 2004, realizat dintr-o rețea de atomi de carbon cu o grosime doar de un atom. Cel mai puternic material testat vreodată, de aproximativ 100 de ori mai puternic decât oțelul, grafenul are proprietăți unice de conductibilitate electrică și termică, ce sunt încă explorate.

Electrozii de grafen dezvoltați de INBRAIN folosesc unele dintre aceste proprietăți pentru a facilita transmiterea semnalului ultra-înalt la niveluri nemaivăzute până acum către dispozitive digitale. Software-ul de învățare automată al sistemului INBRAIN detectează biomarkeri specifici pentru a oferi terapie de neuromodulare adaptativă, foarte concentrată, personalizată pentru fiecare pacient. Aplicațiile medicale ale tehnologiei includ asistarea celor paralizați pentru a obține controlul asupra membrelor robotizate folosind doar gândurile pacienților. Aplicațiile pentru consumatori includ posibilitatea de a interacționa cu smartphone-ul / computerul lor folosind comenzi date cu ajutorul gândurilor, în locul interfețelor tactile sau vocale. Brane Interface a construit până acum patru prototipuri. Primele două prototipuri utilizează o membrană polimerică ca element principal de simț, iar cele mai recente prototipuri utilizează o membrană de grafen.

Finanțarea va fi utilizată pentru a avansa prototipurile pe bază de grafen. „La INBRAIN, misiunea noastră este de a îmbunătăți viața pacienților cu boli ale creierului, care sunt obligați să trăiască singuri cu suferințele lor. Tehnologiile neuroelectronice ce folosesc inteligența artificială ar putea oferi terapii mai sigure, care pot fi actualizate și adaptate în timp real, pentru a responsabiliza acești pacienți și pentru a îmbunătăți rezultatele care contează pentru ei”, a declarat co-fondatorul și CEO-ul INBRAIN Neuroelectronics, Carolina Aguilar.

Tehnologia grafenului s-a maturizat și este pregătită pentru următoarea provocare. Această investiție este un pas important către obiectivul nostru de a transforma modul în care sunt tratate tulburările neurologice”, a adăugat Jose Garrido, co-fondator și director științific al INBRAIN.

La Asabys, credem cu tărie în promisiunea unor ecosisteme dedicate în dezvoltarea de tratamente pentru transformarea vieții pacienților de pretutindeni. Această investiție arată cum știința aplicată, talentul internațional și sprijinul financiar specializat pot genera terapii cu adevărat revoluționare care să răspundă unor nevoi semnificative nesatisfăcute”, a menționat Josep Sanfeliu, fondator al Asabys Partners.

Condus de o echipă extraordinară de profesioniști și investitori cu experiență îndelungată în industrie, INBRAIN reprezintă o revoluție în tratamentele neurologice actuale, abordând o nevoie medicală clară și reducând costurile pentru sistemele de sănătate”, a declarat Scott Moonly, partener administrativ al Alta Life Sciences.

Despre INBRAIN Neuroelectronics

INBRAIN Neuroelectronics SL, fondată în 2019, este o companie producătoare de dispozitive medicale dedicată dezvoltării primei interfețe grafen-creier din lume, ce folosește inteligența artificială, pentru a trata o varietate de afecțiuni. Primul produs INBRAIN pe bază de grafen este conceput pentru a citi și modula activitatea creierului, folosind inteligența artificială pentru a declanșa răspunsuri adaptive pentru terapia neurologică personalizată pentru epilepsie și boala Parkinson.

Mai jos vă oferim informații despre investitorii în proiectele de inteligență artificială ale INBRAIN Neuroelectronics, în descrieri oferite chiar de respectivele companii.

Despre Asabys Partners

Asabys Partners este o firmă de administrare a capitalului de risc specializată în sectorul sănătății, fondată de Josep Sanfeliu și Clara Campàs și cu participarea Alantra. Primul său mijloc de investiții, Sabadell Asabys Health Innovation Investments SCR, SA, a fost lansat în 2019 și este susținut de Banc Sabadell ca investitor de referință. Fondul are o dimensiune țintă de peste 80 milioane EUR și investește în companii de asistență medicală în trei direcții: tehnologie medicală, terapie digitală și biotehnologie, care au produse extrem de inovatoare și revoluționare. Firma beneficiază de sprijinul financiar al Uniunii Europene în cadrul Fondului european pentru investiții strategice („FEIS”) instituit în cadrul Planului de investiții pentru Europa. Scopul FEIS este de a sprijini finanțarea și implementarea investițiilor productive în Uniunea Europeană și de a asigura un acces sporit la finanțare.

Despre Alta Life Sciences

Alta Life Sciences Spain este un fond de capital de risc care investește în companii în toate etapele lor de dezvoltare: de la finanțare prin capital de inițiere până la creșterea afacerilor, și în toate sferele științelor vieții, inclusiv biotehnologie, dispozitive medicale, diagnostic, genomică și sănătate digitală. Altamar Private Equity SGIIC, o firmă independentă de conducere în gestionarea activelor private internaționale, este compania care conduce Alta Life Sciences, formată din profesioniști de frunte în domeniul științelor vieții, acționând în calitate de consultant exclusiv în investiții.

Despre CDTI

CDTI este organismul din administrația generală de stat care sprijină inovarea bazată pe cunoaștere, oferind consiliere și ajutor public pentru dezvoltare prin subvenții sau ajutoare parțial rambursabile. CDTI internaționalizează, de asemenea, proiectele de afaceri în domeniile de cercetare și inovare ale companiilor și entităților spaniole și gestionează participarea spaniolă la organizații internaționale de cercetare și dezvoltare, precum Horizonte2020 și Eureka, precum și în industriile științifice și spațiale. În plus, prin inițiativa Innvierte Economía Sostenible, susține și facilitează valorificarea companiilor de tehnologie.

Despre Vsquared Ventures

Vsquared Ventures este o firmă VC cu sediul în München. Susținut de antreprenori europeni de frunte în tehnologie și birouri de familie, Vsquared Ventures îmbrățișează tehnologia pentru a promova societatea. Investițiile fondatoare anterioare includ, printre altele, Isar Aerospace și IQM Quantum Computers.

Despre TruVenturo

TruVenturo este unul dintre cei mai de succes investitori și constructori de companii din Europa. De peste un deceniu TruVenturo investește în avangarda digitalizării și a științelor vieții, concentrându-se întotdeauna pe identificarea viitoarelor piețe mari și a modelelor de afaceri revoluționare. Prin urmare, echipa sa are o puternică încredere în eforturile industriei farmaceutice de a preveni bolile legate de vârstă și de a prelungi durata de viață sănătoasă a omului, precum și în utilizarea tehnologiilor de neurostimulare pentru a crea interfețe bidirecționale între computer și creier. Portofoliul actual al TruVenturo include peste 20 de companii, printre care mai mulți lideri din industrie și campioni ascunși.

Despre ICF Venture Tech II

ICF Venture Tech II FCRE este un fond de capital de risc de 20 milioane EUR gestionat de ICF Capital SGEIC, care investește în tehnologie și companii inovatoare cu potențial ridicat de creștere în faza incipientă și seria A. Este unul dintre cele patru fonduri de capital de risc administrate direct de Institutul de Finanțe Català. Investițiile sunt în principal în capitaluri proprii sau datorii convertibile, de preferință în co-investiții cu alte fonduri. Mărimea investițiilor este cuprinsă între 500.000 EUR și 2 milioane EUR.

Citiți și:
Este real: O lucrare științifică vorbește despre „nanosisteme magnetice care se auto asamblează” ca biocircuit de interfață cibernetică și sisteme de control în oameni, inclusiv despre tehnologia „hidrogel ADN”
„Vaccinurile” genetice au fost impuse prin Conspirația Terorii. Urmează bomboana pe colivă: Vaccinul Frankenstein
Inteligenţa artificială ar putea manipula tinerii să facă lucruri «inimaginabile», avertizează un universitar britanic

 

yogaesoteric
14 octombrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More