FBI le cere americanilor să raporteze „membrii familiei și colegii” pentru „comportamente suspecte”

Biroul Federal de Investigații (FBI) a publicat un tweet în care le cere americanilor să raporteze membrii familiei și colegii pentru „comportamente suspecte”.

Tweet-ul FBI îndemna: „Membrii familiei și colegii sunt deseori cel mai bine poziționați pentru a observa semne de mobilizare înspre violență a celor apropiați. Ajutați la prevenirea extremismului violent în SUA. Accesați https://go.usa.gov/x6mjf pentru a afla cum să identificați comportamente suspecte și să le raportați #FBI. #NatSec. — FBI (@FBI) 11 iulie, 2021

Tweetul a inclus un link către o broșură guvernamentală care a fost scrisă în 2015 (iar apoi a fost actualizată sistematic) despre „indicatori” conform cărora cineva ar putea plănui acțiuni violente.

În broșură se afirmă la pagina 22 că atenția autorităților se îndreaptă către persoane sau grupuri inspirate de organizații teroriste islamiste: „Cu siguranță, există și sunt menționate în această broșură comportamente care ar fi tulburătoare indiferent de motivația ideologică și care ar putea justifica contactarea forțelor de ordine. Cu toate acestea, această broșură se concentrează asupra persoanelor sau grupurilor care sunt inspirate sau activate de organizații teroriste străine, inclusiv, dar fără a se limita la ISIS, al-Qa’ida și afiliații și aliații acestora.”

De asemenea, broșura precizează de mai multe ori că „indicatorii” pot fi activități protejate constituțional, dar dacă sunt observați în combinație cu „alte comportamente suspecte”, aceștia pot „provoca suspiciuni” și „constituie o bază pentru raportare”:

Centrul Național de Luptă împotriva Terorismului (NCTC), Biroul Federal de Investigații (FBI) și Departamentul pentru Securitate Internă (DHS) subliniază că mulți dintre indicatorii descriși aici pot implica activități protejate constituțional și pot fi nesemnificative în sine. Cu toate acestea, atunci când sunt observați în combinație cu alte comportamente suspecte, acești indicatori pot crește suspiciunea față de o persoană rezonabilă și constituie o bază pentru raportare. Acțiunile de aplicare a legii nu este indicat să fie întreprinse numai pe baza exercitării drepturilor protejate constituțional sau pe baza rasei aparente sau efective, etniei, originii naționale sau religiei subiectului sau pe orice combinație a acestor factori. Persoanele sunt încurajate să contacteze forțele de ordine dacă, pe baza acestor indicatori și a contextului situațional, suspectează că cineva se mobilizează înspre violență.

Conservatorii au criticat FBI-ul pentru că i-a încurajat pe americani să-și raporteze inclusiv membrii familiei.

Senatorul republican Ted Cruz (Texas) a scris pe Twitter: „Atât în Cuba, cât și în China, autoritățile cer, de asemenea, copiilor să-și spioneze părinții…”

Și republicanul Dan Bishop (North Carolina) din Camera Reprezentanților a scris pe Twitter: „Acești oameni au protejat-o pe Hillary, au abuzat de bazele de date NSA de supraveghere împotriva americanilor, au folosit propagandă cunoscută, nesigură, finanțată de DNC pentru a-l spiona pe Trump, au perpetuat farsa cu Rusia și au mințit FISC-ul în mod repetat. Și acum îți spun că ar trebui să-ți spionezi familia.

Fostul director interimar al serviciilor de informații naționale ale SUA, Richard Grenell, a scris pe Twitter: „Este scandalos. FBI are o problemă de credibilitate în creștere și acest tip sinistru de turnătorie este în mod clar o mișcare nefolositoare. De ce FBI nu a făcut încă progrese în găsirea insurgenților Black Lives Matter din vara trecută? De ce conducerea FBI nu și-a cerut scuze pentru înșelătoria cu Rusia pe care a promovat-o?

Mike Doran, expert în Orientul Mijlociu și asociat senior la Institutul Hudson, a scris pe Twitter: „Dacă cineva ia acest fapt în serios, îmi pare rău pentru acea persoană. FBI-ul ne încurajează să ne turnăm membrii familiei. Între timp, liderii FBI acoperă infracțiunile colegilor lor, ca să nu mai vorbesc despre cele ale familiilor lor.

Colonelul în retragere Kurt Schlichter a postat pe Twitter: „Între timp, în Cuba…” și în continuare a repostat anunțul FBI.

Citiți și:
Procesul de recunoaștere facială utilizat de FBI a scăpat de sub control
Şeful FBI: Nu există «viaţă absolut privată» în America. Nici măcar amintirile noastre nu sunt private
De necrezut dar adevărat! FBI a încurajat musulmani americani să devină terorişti

 

yogaesoteric
14 octombrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More