Câini dresaţi să detecteze covid-19 cu o precizie de 94%

 

O clinică veterinară germană a instruit câini special antrenaţi pentru a detecta mirosuri (câini snifferi) pentru a detecta noul coronavirus în probe de salivă umană, cu o precizie de 94%.

Câinii sunt dresați să depisteze „mirosul de corona” care provine din celulele persoanelor infectate, a declarat Esther Schalke, medic veterinar la școala germană de forțe armate pentru câinii de serviciu.

Filou, un ciobănesc belgian de 3 ani, și Joe Cocker, un Cocker Spaniel de 1 an, sunt doi dintre câinii care sunt antrenați la Universitatea de Medicină Veterinară din Hanovra.

„Am făcut un studiu în care am avut câini care adulmecau eșantioane de la pacienții covid-pozitiv și putem spune că au o probabilitate de 94% de a detecta corect prezenţa virusului”, a spus Holger Volk, șeful clinicii veterinare.

„Deci, câinii pot recunoaşte persoanele cu infecții și fără infecții, precum și pacienții asimptomatici și simptomatici cu covid”, a mai adăugat el.

Stephan Weil, premierul Saxoniei Inferioare, a declarat că a fost impresionat de studiu și a cerut teste de fezabilitate înainte ca astfel de câini sniffer antrenaţi să fie folosiți în viața de zi cu zi, cum ar fi să adulmece persoanele care participă la concerte.

În Finlanda, câinii instruiți pentru a detecta noul coronavirus au început să adulmece eşantioane de pasageri pe aeroportul finlandez Helsinki-Vantaa în septembrie anul trecut, într-un proiect pilot, alături de testele obișnuite de pe aeroport.


Citiţi şi:
Profesor la Universitatea din Oxford, analiză despre câte rezultate false dau testele Covid
Sociologul Shmuel Trigano, despre statul polițienesc instaurat de frica pandemiei

 

yogaesoteric
19 februarie 2021


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More