Suedia va introduce certificatele digitale de vaccinare, din această vară

 

Suedia intenționează să lanseze un „certificat digital de vaccinare” și a dispus ca trei agenții guvernamentale să dezvolte infrastructura necesară pentru a gestiona datele personale în acest sens, scrie Bloomberg.

Noul certificat ar urma să fie gata de utilizare „înainte de venirea verii”, au anunțat ministrul Sănătății, Lena Hallengren, și ministrul Digitalizării, Anders Ygeman, într-o conferință de presă care a avut loc în data de 4 februarie.

Țara nordică a luat această decizie pentru a facilita călătoriile internaționale afectate de lockdown-ul impus de pandemie, chiar dacă există dezbateri cu privire la legalitatea limitării libertății de circulație.

„Un astfel de certificat este nevoie să fie recunoscut de toate țările lumii”, a spus Hallengren. „Din acest motiv, Suedia colaborează activ cu OMS și UE pentru a se asigura că certificatele mențin un standard internațional.”

Liderii Uniunii Europene au convenit luna trecută să lucreze la o „formă standardizată și interoperabilă de dovadă a vaccinării în scopuri medicale”. Circumstanțele în care certificatele pot fi utilizate vor fi determinate „într-o etapă ulterioară”, potrivit președintelui Consiliului European Charles Michel.


Citiţi şi:
«Certificatele imunitare», fără de care nu vom putea ieși din casă nevaccinați
Pașaport pentru vaccin? Românii primesc dovezi de vaccinare, traduse în engleză și înregistrate într-o bază de date electronică…
Berliner Zeitung: Merkel amenință cu consecințe pe cei care refuză vaccinarea

 

yogaesoteric
19 februarie 2021


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More