Calitatea clasei politice este sub zero!

Zelul cretin al guvernanților de a distruge orice formă de rezistență, orice voce critică, orice formă de solidarizare, orice alternativă la ceea ce fac ei se va termina extrem de prost pentru România.

Unul dintre motivele pentru care la noi schimbarea de regim a fost violentă este faptul că PCR, să fi și vrut să negocieze un transfer pașnic de putere, nu avea cu cine-l negocia. Pentru că nu permisese existența unor astfel de alternative. Polonia, Cehoslovacia, Ungaria, până și Bulgaria aveau astfel de soluții pentru un transfer pașnic.

Așa fac acum ăștia „dă driapta”. I-a luat flama puterii, nu mai acceptă nici măcar ideea existenței altor forțe politice, altor organizații civice, nimic din ceea ce înseamnă, într-o democrație, parteneri sociali.

La halul în care guvernează, o explozie socială este oricând posibilă. Cine este arbitru, în acest caz? Cine cu cine discută? Cine garantează acordurile, în cazul în care se ajunge până acolo? Sau România va cădea în anarhie și violență oarbă, care fac imposibilă orice soluție pașnică? Idioții cred că trupele americane de ocupație le garantează imunitatea? Că vor interveni pentru reinstaurarea ordinii? Își permit SUA costurile politice și de imagine ale intervenției în favoarea unei puteri totalitare, oricât de mari ar fi interesele lor în România? Cât de credibilă ar fi scuza „pericolului rus”?

Calitatea clasei politice este sub zero! Sunt oameni care nu au o minimă cultură politică, incapabili să înțeleagă complexitatea, rupți de realitate, care nu pot judeca situațiile decât în termeni de putere, pentru că partidele nu sunt altceva decât instrumente de putere și unicul lor scop este drenarea banilor publici în buzunare private.

Una peste alta, cum facem în caz de criză?

Citiți și:
Vedem zilnic o clasă politică lipsită de esență, de asumare, vedem așa-ziși lideri care nu își asumă faptele, discursurile, ideile
Dan Puric: Nu există nicio legătură între politica statului român de astăzi și adevărul sufletesc al acestui popor…

 

yogaesoteric
7 februarie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More