Dan Puric: Nu există nicio legătură între politica statului român de astăzi și adevărul sufletesc al acestui popor…

… Dimpotrivă, e o insultă la adresa lui

 
 
Actorul, regizorul și scriitorul Dan Puric consideră că din Europa vin „valuri de pandemie ideologică, care cer să-ți smulgă Credința și să ți se smulgă Familia”. El a făcut aceste afirmații în cadrul unui interviu acordat jurnalistului Traian Horia pe Cristoiu Blog.

„Înainte, pe vremea comunismului, eram «forță de muncă». Da’ «oameni» când mai suntem? Știți că în antichitate, apropos de libertate, Cetatea, Cetățeanul și Suveranitatea erau importante. Și Omul era nimic, omul nu avea nicio valoare. Omul a avut valoare când a apărut Hristos pe pământ.

Această dimensiune a Omului, poporul român o are fundamentală. De-aici este atacul asupra Credinței, fiind ultimele baricade la noi, care au fost dintotdeauna? Credința și Familia! Acum, vin din Europa valuri de pandemie ideologică, care cer să-ți smulgă Credința și să ți se smulgă Familia”, a declarat Puric.

Artistul a criticat clasa politică din România, afirmând că este o contradicție între politica statului și „adevărul sufletesc al acestui popor”.

„Una este raportul cu Veșnicia, și alta este raportul cu Istoria. Au înfrânt, ce? Eu sunt mândru de poporul român că nu a căsăpit în jur și că n-a creat ideologii. Ați avut vreun bunic care a vândut sclavi? Eu n-am avut.

Ați avut vreun bunic sau vreun străbunic care a făcut ideologii și care a căsăpit sute de milioane? Cunoașteți în istoria asta nenorocită, a poporului ăsta amărât, izbită azi cu capul de pereți, o asemenea malformare, cum să zic, spirituală, aproape satanică?

Eu știu că noi am pătimit! Îmi aduc aminte că, în «Istoria Logicii», Nae Ionescu spunea că Occidentul vrea să cucerească Universul. Răsăritul pătimește.

Eu mi-aduc aminte că am pătimit. Iar în ceea ce privește politica asta, în care mă «amenințați» cu tot felul de nume din astea nesemnificative, pe care le-am uitat din clipa în care le-ați pronunțat, pot să vă spun că politica statului român de astăzi este într-o flagrantă contradicție cu adevărul sufletesc al acestui popor”, a declarat Puric.

Citiţi şi:

Dan Puric: «Omul se îmbolnăvește când nu mai are fața către Dumnezeu»

Dan Puric: «Este o politică parșivă și perversă de minimalizare, relativizare și înstrăinare de toate valorile. În noi există însă o Românie profundă»

yogaesoteric

30 noiembrie 2020

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More