Pandemita și clanul halatelor albe

Adrian Cotârlă – Paravanul din Dorobanți

Totul pleacă de la asociatul lui Adrian Streinu Cercel în off-shore ul Cipriot, şi anume dl. Adrian Cotârlă.

Adrian Streinu Cercel

Adrian Cotârlă este soţul doamnei Cotârlă Mihaela, care la momentul 2018 deţinea şi o funcţie de conducere în ABBVIE ROMÂNIA, producătorul renumitului medicament Kaletra.

Adrian Cotârlă este regăsit ca acţionar în următoarele societăţi comerciale:

  • LOTUS MED SRL
    • GENETIC HEALTH SOLUTION SRL
    • ACCEPT MANAGEMENT SRL
    • OPTIMUS CONSULTING SRL

Dar acesta mai este administrator şi al societăţilor:
• FARMACEUTICA AESCULAP SRL
• MEDICA SA.

Să le luăm pe rând.

LOTUS MED SRL este laboratorul de analize medicale ce a funcţionat şi funcţionează şi astăzi în incinta Institutului Matei Balş, unitate medicală publică condusă de Adrian Streinu Cercel, adică în strada Calistrat Grozovici nr 1, Sector 2, Bucureşti. Laboratorul a vândut analize şi servicii medicale în 2019 în valoare de 19.086.770 lei, adică aproximativ 4 milioane de euro. Cu alte cuvinte, în vremurile în care pacienţii mergeau de bunăvoie în spitale pentru diversele probleme de sănătate de care sufereau, dar şi acum când sunt aduşi în manieră coercitivă, marele institut de boli infecţioase utilizează serviciile de laborator ale unei firme private, aceasta din urmă trăind o frumoasă poveste de împlinire şi beneficii materiale fără a face cel mai mic efort în vederea creşterii cifrei de afaceri sau imaginii în piaţa de servicii medicale. Clienţii veneau singuri, redirecţionaţi de personalul medical al unităţii de elită, Matei Balş. Este ca şi cum în incinta sediului Poliţiei Capitalei ar funcţiona legal un cabinet de avocatură specializat în drept penal.

Pentru o clară imagine a bunei vieţi pe care firma privată a lui Cotârlă o duce în incinta sediului institutului de boli infecţioase, vă expunem cifra de afaceri a lui LOTUS MED precum şi sumele anuale decontate de aceasta din Fondul Naţional de Asigurări de Sănătate FNUAS.

Cifra de afaceri a crescut în zece ani de 20 de ori iar în ultimii cinci ani, a avut o creştere de 300%.

Anul 2019 – 19.086.770 (aprox. 4 milioane de euro)
(…)
Anul 2015 – 7.937.891 (aprox. 1,7 milioane de euro)
(…)
Anul 2009 – 1.312.806 (aprox. 312.000 euro)

În anul 2015, LOTUS MED SRL deconta de la FNUAS, aproximativ 2 milioane de lei, ceea ce înseamnă că celelalte 6 milioane de lei din încasările anului 2015 provin din plăţile pacienţilor, cash, fără compensări prin CASMB.

În 2019, aprox. 5 milioane de lei intrau în conturile firmei lui Cotârlă din banii contribuabililor.

Toate aceste cifre, mai mult sau mai puţin surprinzătoare, devin fantasmagorice în condiţiile în care, conform informaţiilor publice oferite de Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti CASMB, în aceeași perioadă de timp, Institutul Naţional de Boli Infecţioase Prof. Dr. Matei Balș nu decontează din banii asiguraţilor niciun cent.

În urma unor interogări asumate a bazelor de date ale CASMB, am constatat că transferul de bani dinspre spitalele de stat către firmele private este o practică. I.N.B.I M. Balş, este o unitate spitalicească de înaltă elită medicală, instituţie ce include atât ştiinţa medicinei cât şi ştiinţa cercetării. Unitatea deţine 780 de paturi, laboratoare, secţii de terapie intensivă, servicii de medicină în ambulatoriu etc. Cum pot fi trataţi sute, poate mii de pacienţi zilnic, fără a face nicio analiză? Din cauza acestei întrebări, am căutat să vedem dacă spitalul public al dlui prof. dr. Cercel Streinu mai are serviciul de analize medicale. L-am găsit. Îl are. Este public chiar pe websiteul spitalului (www.mateibals.ro).

Ca să se înţeleagă în mod obiectiv evenimentele financiare ce se petrec sub ochii noştri, am luat spre exemplu Spitalul Clinic de Urgenţă Colentina.

Anul 2015 a trimis în conturile spitalului Colentina, din conturile CASMB-ului, doar penibila sumă de aprox 155.000 lei.

LOTUS MED încasează din banii publici, în anul 2015, suma de aprox. 2.000.000 lei, având un nr. de 30 de angajaţi, faţă de Spitalul Clinic Colentina, care cu un număr de 1.149 de angajaţi şi aprox. 600 de paturi, primea doar 155.000 de lei.

Pe aceleaşi 600 de paturi, deservite de acelaşi număr de cadre medicale, Sp. Clinic Colentina încasează pentru serviciile de analize medicale, în 2019, suma de 291.000 lei. Firma lui Cotârlă – Cercel, LOTUS MED, tot pentru servicii de analize medicale, tot în anul 2019, decontează 5.000.000 lei.

Pentru toţi cei ce citiţi acest articol, vă amintim că niciodată, niciunde, atunci când am mers pentru a ne face analizele decontate şi compensate conform plăţilor CASS ului nostru, unităţile medicale, că erau private sau publice, nu serveau nevoilor noastre, mai mult decât primele câteva zile din fiecare lună, comunicandu-ni-se inevitabilul mesaj:

NU MAI SUNT FONDURI.
ÎNCERCAŢI SPRE SFÂRŞITUL LUNII SĂ FACEŢI O PROGRAMARE PENTRU URMĂTOAREA LUNĂ.

Adrian Cotârlă, folosind şi celelalte societăţi din dotare, reuşeşte sub oblăduirea omului de afaceri Adrian Streinu-Cercel să capitalizeze sume fabuloase prin comparaţie cu uriaşul aşezământ al sănătăţii, Spitalul Colentina, din fondurile CASMB-ului, milioane de lei anual, bani care, lipsind din sectorul de sănătate public, zădărnicesc posibilitatea fiecăruia dintre noi de a-şi putea obţine atât de necesarele analize medicale.

LOTUS MED este locomotiva unei grupări de firme care au folosit conjunctura banului public extrem de uşor obţinut, în timp ce oamenii normali așteptau la cozi pentru a prinde „fonduri“ necesare analizelor bolilor lor. Aceste societăţi fantomatice, cu sediul în apartamente de bloc, fără angajaţi şi construite pentru a căpuşa Spitalul Matei Balş, respectiv, GENETIC HEALTH SOLUTION SRL (cifră de afaceri în 2019 – 3.028.292 lei, nr de angajaţi – 0) şi ACCEPT MANAGEMENT SRL (cifră de afaceri în 2019 – 0 lei, nr. de angajați – 0, datorii 727.832 lei), ambele deţinute de Adrian Cotârlă şi ambele cu sediul în Strada Banul Antonache, nr. 52-60, Sc. C, Et. 1, Ap. 6, Bucureşti, Sectorul 1, achiziționează autoturisme în valoare de sute de mii de euro.

Spre exemplu, în anul 2016, SC ACCEPT MANAGEMENT SRL, deţinută tot de Adrian Cotârlă, achiziţionează un autoturism marca AUDI A8 3.0 TDI/250 CP, având seria de șasiu WAUZZZ4H6DN005159, cu valoarea de 40.800,00 euro fără TVA.

În anul 2008, aceeaşi societate de bloc cumpăra auto marca AUDI 4.2, de culoare gri, având număr de înmatriculare B-08-WXA, la valoarea de 45.550,68 euro.

Tot în 2008, tot ACCEPT MANAGEMENT, cumpăra un alt bolid, marca tot AUDI 3.0TDI, cu seria șasiului WAUZZZ4E28N007924, de culoare tot gri, cu numărul de înmatriculare B-76-ZHS la valoarea de 48.711 euro, fără TVA.

Este important de menţionat faptul că această firmă, la momentul angajării acestor plăti, avea o cifră de afaceri anuală mai mică decât valoarea unui singur autoturism dintre cele achiziţionate, ceea ce demonstrează în mod fără echivoc scopul căpușar al societăţii respective încă de la înfiinţare.

Anul 2008 a însemnat şi pentru LOTUS MED o performanţă financiară inexplicabilă, având în vedere că la o cifră de afaceri de 936.153 lei, înregistra un profit brut în valoare de 430.424 lei, reprezentând aprox. 50% din totalul de venituri. De aceea, probabil că pe lângă alte autovehicule achiziţionate, proprietarul firmei LOTUS MED SRL, pe atunci fiind o societate fantomă, înregistrată în Cipru, Limasol, denumită MARSARO CO LTD, îşi face cadou un auto Mercedes Benz 500.

Un an mai târziu, în 2009, MARSARO CO LTD cesionează părţile sociale unei alte entităţi a lumii nevăzute a paradisurilor fiscale, şi anume societăţii TENDERTON HOLDINGS LTD. Cu această ocazie, LOTUS MED SRL înfiinţează punctul de lucru în „adresa din Bucureşti, Sector 2, str. Dr. Calistrat Grozovici, nr. 1, demisolul clădirii denumite CLĂDIRE ÎNVĂŢĂMÂNT ŞI CAZARE CU DEMISOL, PARTER ŞI 3 ETAJE“, adică direct în incinta spitalului Matei Balş din Bucureşti.

Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș

TENDERTON HOLDINGS LTD rămâne acţionarul unic al laboratorului căpuşă până în anul 2015, când cedează toate părţile sociale lui Cotârlă Ştefan şi lui Cotârlă Adrian.

Se pare că după fiecare preluare de societăţi comerciale, Cotârlă Adrian achiziţionează pe una dintre firmele sale fantomatice automobile de lux aşa cum a fost achiziţia din 2008 a luxoaselor maşini mai sus descrise, precum şi cea din 2016.

Prin decizia din 21.12.2020, Adrian Cotârlă a rămas unic acţionar în LOTUS MED SRL.

Conform Arhivei Electronice de Garanţii Mobiliare, LOTUS MED are ipoteci înscrise de uriaşele corporaţii farma pentru credite garantate prin contractul pe care această societate îl are încheiat cu CASMB. Spre exemplu, în data de 18 ianuarie 2021, este înscris un Aviz de ipotecă mobiliară în favoarea ALLIANCE HEALTHCARE ROMÂNIA, aceasta fiind una dintre cele mai mari companii de distribuție farmaceutică din Europa. Bunul ipotecat este, aşa cum reiese din textul oficial: ipoteca mobiliară asupra creanţelor rezultate din contractul de furnizare de servicii medicale şi medicamente nr. UP 0115/2020 încheiat cu Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti.

Adică, cu alte cuvinte, o societate privată, căpuşa edificată a sistemului public, garantează cu acelaşi venit din bugetul public afacerile derulate cu mari distribuitori de medicamente. Prin analogie directă, rezultă că industria farma îşi dezvoltă afacerile locale având garanţia statului prin accesul nemijlocit la CASS-urile românilor.

La 14.12.2020, MEDIPLUS EXIM, un alt gigant dubios al industriei distribuţiei de medicamente, ipotechează în favoarea sa „(…) ipoteca mobiliară asupra tuturor drepturilor de creanţe ale debitorului garant rezultate din relaţia cu casele de asigurări de sănătate unde îşi desfăşoară sau îşi va desfăşura activitatea debitorul garant (reprezentând contravaloarea serviciilor medicale decontate de către casa de asigurări de sănătate în baza contractelor încheiate (…)“

Aşa cum am văzut până acum, Adrian Cotârlă nu se încurcă, aşadar compania GENETIC HEALTH SOLUTION SRL semnează în birourile de la etajul 1, ap 6, din Banul Antonache, o Scrisoare de Garanţie Bancară emisă de Banca Transilvania, sucursala Unirii, avându-l drept constitutor terţ pe LOTUS MED, în urma căreia se instituie „ipoteca mobiliară asupra sumei existente în contul de garanţie deschis la Banca Transilvania, până la concurenţa datoriei debitorului faţă de creditor, conform contractului de emitere scrisoare de garanţie bancară, scrisoare bancară emisă în favoarea beneficiarului ABBOT GMBH & CO KG“.

Investigație OCHR

Citiți și:
Regele pandemiei (I)
Cum a fost plătit Rafila de marile companii de medicamente. Filiera fundației lui Streinu-Cercel

 

yogaesoteric
7 februarie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More