Călugăriţa Maria Villani ajunsese să bea 20 litri de apă zilnic

Alt caz la fel de frapant este acela al călugăriţei dominicane Maria Villani din Napoli. Povestea fascinantă a vieţii ei pare scrisă de un biolog al secolului al XX-lea, hotărât să demonstreze că glanda tiroidă poate realiza uneori cele mai neverosimile accelerări ale metabolismului. Şi în cazul ei, în momentul stărilor deosebite de extaz mistic pe care le trăia, ochii îi erau în flăcări şi manifesta o căldură extraordinar de intensă în zona gâtului. Biografii care au scris despre viaţa ei precizează că ajunsese să bea până la 20 litri de apă pe zi!


Cu siguranţă că este anormal să atingi, fără să mori, o asemenea temperatură a corpului, încât ceilalţi să nu te poată atinge de teamă să nu se ardă. Şi totuşi să ne întrebăm de ce acest fapt nu lasă urmări? Sau la ce serveşte oare organismului acest efort prodigios?Nu este îndeajuns să spunem că, de fapt, el nu serveşte la nimic şi că este o manifestare evidentă a simptomelor unei boli, pentru că analizând cu atenţie „patologia” acestei manifestări a iubirii divine, constatăm că ea este cu totul extraordinară.


Am vorbit anterior despre hipertiroidie şi boala lui Basedow ca prezentând simptome uneori asemănătoare cu cele care apar la unii mistici. Dar extazul divin şi toate fenomenele pe care le implică acesta depăşesc în violenţă forma paroxistică a acestei maladii. Boala lui Basedow este mortală, şi decesul survine la scurt timp după declanşarea ei. Dar iată că sfinţii care au trăit simptomele extreme ale acesteia, dimpotrivă, departe de a muri, sunt caracterizaţi de o sănătate de fier, murind de obicei la o vârstă înaintată, şi încă după ce au desfăşurat o activitate debordantă.


În plus, să nu uităm că, de fapt, dereglarea hormonală a glandei tiroide nu este ceva pasager, nu poţi avea câteva ore un exces de tiroxină şi apoi nimic. În acest caz, ori eşti bolnav de tiroidă, ori nu eşti.
În toate aceste cazuri este evidentă o formidabilă dezlănţuire de energie!

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More