Campania CNN de discreditare a președintelui Trump: „Scopul nostru a fost să-l gonim din Biroul Oval”, mărturisește un oficial al postului

Filmat pe ascuns de un grup de conservatori, Charlie Chester a dezvăluit tot ceea ce canalul său a fost pregătit să facă pentru a preveni realegerea lui Donald Trump.

De fiecare dată când se vorbește despre Trump, avem imediat informații pe care le psihologizăm, le ideologizăm. Bunul-simț spune că se cuvine să oferim întâi informații, apoi putem avea opiniile noastre, le putem dezvolta într-o dezbatere. Dar în acest caz, chiar și la nivelul informațiilor despre Donald Trump, ele erau deja orientate și nuanțate”, a declarat jurnalista Sonia Mabrouk pentru Valeurs Actuelles în septembrie 2019.

Abaterea de la jurnalism a fost recunoscută de un responsabil CNN care nu știa că este înregistrat și care a explicat cu mândrie modul în care canalul a manipulat informațiile pentru a face ca Trump să plece de la Casa Albă.

“The Most Trusted Name in News”?

Un nou scandal după cel din urmă cu patru ani, care a urmat publicării unui videoclip despre manipulările Russiagate din partea aceluiași canal autoproclamat “The Most Trusted Name in News” (cel mai de încredere nume din știri).

Scopul nostru a fost să-l gonim pe Trump din Biroul Oval, nu? Neoficial, asta a fost!” În articolul din 13 aprilie, intitulat „Angajații CNN se laudă în faţa celor de la Project Veritas cu propaganda anti-Trump”, New York Post a publicat fragmente care se pliază pe mărturisirea lui Charlie Chester.

Chester, director tehnic al canalului de știri, a fost filmat cu o cameră ascunsă în timpul a cinci presupuse întâlniri romantice stabilite prin intermediul aplicației Tinder. În timpul întâlnirilor, Chester a fost dornic să arate importanța manevrelor CNN pentru discreditarea președintelui Trump, cum ar fi faptul că au minţit asupra sănătății sale psihologice și neurologice.

Twitter a răspuns rapid și chiar a doua zi a interzis contul jurnalistului James O’Keefe, fondatorul Project Veritas, grupul conservator care a realizat înregistrarile. Twitter a susținut că este un cont fraudulos, ceea ce l-a determinat pe O’Keefe să depună o plângere la Curtea Supremă de Stat din New York, pentru calomnie.

În timpul întâlnirilor, Charlie Chester a povestit cum CNN a supra-dramatizat presupusele probleme de sănătate ale președintelui: „Credeam că mâna [lui Trump] tremura. Am invitat o mulțime de oameni din lumea medicală să producă o narațiune care era doar speculația că ar avea leziuni neurologice și că își pierdea judecata. Că nu era apt. […] Așa că am creat o poveste fără să știm nimic. Cred că aceasta este propaganda.”

Încercările de discreditare a lui Trump folosind un argument de autoritate, cu medici care puneau diagnostice fără consultație, au atins punctul culminant în august 2019, odată cu declarațiile psihiatrului dr. Allen Frances. El și-a criticat colegii pentru că au spus că președintele nu ar avea de ce să fie văzut ca un caz patologic, înainte de a-l descrie ca pe o persoană la fel de distructivă precum Mao, Stalin și Hitler. Gazda CNN a susținut că nu a auzit fraza din cauza unei probleme tehnice.

Tot în acest registru al sănătății, directorul tehnic al CNN a mai spus că postul a încercat să inducă ideea că Joe Biden se află într-o formă bună, filmându-l alergând. Mass-media a difuzat, la sfârșitul anului 2018, un videoclip cu fostul vicepreședinte făcând câțiva pași, comparându-l cu președintele Trump, care ar fi fost capabil să-și conducă doar căruciorul de golf. Potrivit lui Chester, astfel de decizii sunt luate de Jeff Zucker, președintele canalului.

Precedentul Russiagate: Mărturisiri ale unui producător CNN înregistrat în secret

Nu este prima dată când un oficial CNN face astfel de mărturisiri fără să știe că este filmat. În iunie 2017, Project Veritas l-a păcălit pe producătorul John Bonifield să admită că postul său nu credea în povestea colaborării dintre Donald Trump și Rusia în timpul campaniei prezidențiale. Afirmând că știe că acuzațiile împotriva președintelui sunt „în mare parte prostii”, Bonifield a spus că „nu a văzut nimic suficient de relevant pentru a demonstra că Trump a comis o infracțiune”.

Acoperirea mediatică a presupuselor escapade sexuale ale unui Trump la Moscova, supusă unui posibil șantaj de către autoritățile ruse, potrivit raportului Steele inventat total în beneficiul democraților, a avut consecința limitării apropierii dorite de președinte între Washington și Moscova, deoarece „el a trebuit să evite să dea senzația că lucrează în favoarea rușilor”.

Comentatorul politic democrat al site-ului de știri The Hill, Krystal Ball, a criticat, de asemenea, mass-media pentru că a făcut un mare scandal din această poveste: „CNN și multe alte canale mass-media nu sunt în mod clar fără vină în această mașină de tocat, în timp ce Partidul Democrat s-a angajat fericit în această speculație”, a spus Ball.

Într-un articol intitulat „Povestea secretă a campaniei ascunse care a salvat alegerile din 2020”, din 4 februarie, revista Time a relatat pe larg manevrele realizate de Partidul Democrat și anumiți republicani, mass-media, sindicatele, social media, mass-media tradițională sau organizații precum Planned Parenthood, pentru a convinge publicul de fragilitatea sistemului şi „pentru a se asigura că democrația în America continuă”.

Cu alte cuvinte, „trebuie să-l facem pe Trump să piardă”. Povestea dezvăluită de Time este prezentată ca un model de rezistență care este afirmat cu mândrie, „chiar dacă sună ca un vis paranoic – o intrigă bine finanțată de oameni puternici, din toate industriile și ideologiile, care lucrează împreună în culise pentru a schimba percepții, reguli și legi, acoperirea mediatică directă și controlul fluxului de informații”. Nu au trucat alegerile, ci le-au fortificat.

Această mândrie de a fi ajutat la învingerea lui Trump este văzută ca fiind legitimă, atât de mult încât ar suna ca o conspirație fără a fi una, deoarece ei sunt de partea „bună”. Așa se explică de ce Charlie Chester a vorbit despre asta, lăudându-se ca și cum ar fi fost un erou.

Citiţi şi:
Ideologie neo-marxistă şi propagandă – Presa mainstream publică mai multe ştiri false decât orice alt site
CNN, redenumit FNN (Fake News Network) de Donald Trump, minte pentru rating

yogaesoteric
11 iunie 2021

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More