Campania de arestări, o strategie americană pentru a distruge centrele de putere autohtone în favoarea intereselor străine

 

SUA continuă să trateze România ca pe o colonie. Iar Bucureștiul continuă să se comporte ca un vasal. Direcție care convine întotdeauna SUA, nu și românilor.

Campania anticorupţie se observă clar că este o încercare a SUA de a elimina centrele româneşti de putere, pentru a se asigura de totala obedienţă a României. Totul a plecat de la dorinţa SUA de a cuceri Ucraina şi Georgia şi nevoia de a avea un cap de pod sigur în ţara noastră.

„După ce Băsescu a plecat de la Cotroceni, arestările şi dezvăluirile au continuat cu aceeaşi frecvenţă. De data aceasta însă, furia procurorilor s-a îndreptat cu predilecţie către vechile sale slugi şi finanţatori ai PDL-ului. Se răzbuna Băsescu pentru şutul pe care vechiul său partid i l-a administrat? A scăpat DNA-ul de sub orice control şi se comportă ca o cornută masivă lovită de streche? Cine mai conduce astăzi cu adevărat România? Politicienii tremură noaptea în pat de stres, oamenii de afaceri îşi ascund banii prin cavouri sau prin cine ştie ce conturi exotice în aşteptarea dubelor de la poliţie.

În realitate, România execută la comanda americanilor o amplă operaţiune de epurare a tuturor centrelor de putere construite în peste 20 de ani, începând de la cele locale la cele centrale. Folosind ca pretext Maidanul ucrainean, au început să urle că afaceriştii de acolo au secătuit ţara prin tot felul de hoţii şi malversaţiuni, împreună cu politicienii corupţi şi presa acaparată de «moguli».

Pentru a-şi pune în practică această strategie, americanii s-au folosit de canalii autohtone gata să vândă orice şi pe oricine pentru un grad în plus sau o poziţie mai înaltă în ierarhia instituţiilor unde arhivau. Oricând în parlament pot fi voturi care să nu corespundă intereselor lor, voturi controlate de aceste centre de putere. Dacă aceste centre ar fi fost mai puţine, probabil ar fi încercat o negociere cu fiecare în parte. Fiind atât de multe, au decis anihilarea lor. Din perspectiva intereselor lor, mişcarea este legitimă. Din perspectiva interesului românesc, asta înseamnă vasalitate totală, vasalitate fără niciun câştig.” – a scris Sorin Ovidiu Vântu pe blogul său.

Atât timp cât electoratul se complace în ideea „las că-i dăm afară pe ăștia corupți și va fi bine!”, fără să înțeleagă că sistemul politic neocolonial este baza și principala cauză a corupției, toate schimbările pe scena politică nu fac altceva decât să ofere un show palpitant pentru unii și dezgustător pentru alții. Sistemul nu poate fi spart decât în condițiile în care cei care ar încerca să elibereze România vor vedea că electoratul s-a săturat de situația în care țara poate fi guvernată prin telecomandă de la ambasada SUA care dirijează autocarele DNA.

Până la acel minunat moment, ne rămâne doar să contemplăm cu interes sau resemnare reîmpărțirea portofoliilor. „Într-o colonie americană precum România, guvernatorul este numit pe viață. Nu contează că i se termină mandatul și nu mai poate candida la președinție, jocurile fiind făcute la Washington, guvernatorul rămâne conducătorul de facto al coloniei.”

În concluzie, la mai bine de 25 de ani de la executarea lui Ceauşescu, am pierdut orice umbră de independenţă a ţării, dar am câştigat fete aproape dezbrăcate pe prima pagină a tabloidelor, 100 de programe la TV, dreptul de a le culege căpşunile occidentalilor şi rafturi pline în faţa cărora salivează pensionarii și tineretul. Cu alte cuvinte, am devenit o colonie săracă numai bună de muls, condusă pentru americani.


Citiți și:

Cine și în ce scop a folosit alibiul luptei anticorupție, împinsă până la formele de abuz cele mai grosolane, amintind izbitor de justiția stalinistă?

Transparenţa corupţiei

Marioneta sistemului – Fosta vicepreşedintă ANRP Ingrid Mocanu o nimiceşte pe şefa DNA 

 

yogaesoteric
16 iunie 2018

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More