Canada: Guvernul Trudeau instituie un „program național de identitate digitală”

Un raport publicat de Guvernului Canadei despre modernizarea infrastructurii digitale precizează că următorul pas pentru a face mai ușor accesul la servicii este introducerea unui „Program federal de identitate digitală”.

Schema unei întreprindere cu servicii și obiective digitale

Detaliile, deși puține, cu privire la acest program au apărut în documentul intitulat „Canada’s Digital Ambition 2022”, care a fost aprobat de președintele Consiliului Trezoreriei, Mona Fortier, și de responsabilul-șef în materie de informații din Canada, Catherine Luelo, potrivit tnc.News.

Invocând pandemia, raportul subliniază modul în care cadrul federal va fi unificat cu identitățile digitale provinciale.

Pandemia de covid-19 a evidențiat necesitatea ca serviciile guvernamentale să fie accesibile și flexibile în era digitală. Următorul pas în a face serviciile mai ușor de accesat este un Program federal de identitate digitală, integrat cu platformele provinciale preexistente”, se explică în raport.

Identitatea digitală este echivalentul electronic al unui document valabil care dovedește identitatea (de exemplu, un permis de conducere sau un pașaport), acesta are rolul de a confirma că «ești cine spui că ești» – într-un context digital.”

Următorii pași în implementarea programului se referă la „dezvoltarea unui cadru comun și sigur pentru identitatea digitală” și „lansarea consultărilor publice privind un sistem de identitate digitală gestionat la nivel federal”.

Când a fost numită pentru prima dată în această funcție de către prim-ministrul Justin Trudeau, Fortier a menționat, în scrisoarea sa privind mandatul la Consiliul Trezoreriei, o directivă specifică „pentru o abordare comună și sigură privind o platformă de identitate digitală de încredere care să asigure furnizarea fără întrerupere de servicii către canadienii din întreaga țară”.

După cum a relatat True North News în luna mai 2022, guvernul Trudeau a dezvăluit că lucrează împreună cu companiile aeriene pentru a impune ca cerințe de îmbarcare prezentarea de „documente de identitate digitală” și date biometrice, cum este recunoașterea facială.

În prezent, liberalii se confruntă cu apeluri din partea opoziției de a renunța la aplicația ArriveCAN, care cauzează întârzieri în aeroport și trezește îngrijorări legate de încălcarea confidențialității.

Comisarul canadian pentru probleme de confidențialitate, Philippe Dufresne, a fost solicitat să inițieze o investigație cu privire la această aplicație pentru a verifica dacă a încălcat legile sau a colectat în mod necorespunzător informații personale ale canadienilor.

În timpul unei comisii de etică și informare organizată de Camera Comunelor în iunie 2022, fostul comisar în probleme de confidențialitate Daniel Therrien a mai menționat parlamentarilor că există posibilitatea ca identitatea digitală să „dăuneze vieții private” dacă ,,programul” este proiectat incorect.

Citiți și:
Era totalitarismului digital. Ministrul digitalizării: „Până la mijlocul anului viitor, cel mai târziu, vom avea o identitate digitală și un nou mod prin care să-i identificăm pe cetățeni prin recunoaștere digitală”
Australia și Canada vor să renunțe la cărțile fizice de identitate

 

yogaesoteric
23 octombrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More