„Când a ajuns la un metru de clădirile Mănăstirii, focul s-a oprit brusc, ca de o mână atotputernică”

O mănăstire și peste 10 sate au fost înconjurate de flăcări în luna august, pe insula Evia, situată la o distanță de 200 de kilometri de Atena, iar incendiul părea scăpat de sub control, au indicat pompierii eleni aflați la fața locului.

În timp ce localnicii din 12 sate și cătune amenințate de flăcări au fost evacuați, trei călugări de la mănăstirea Sfântul David, situată în apropiere de Rovies, în nordul insulei Evia, au refuzat să părăsească zona, a precizat presa locală, informație confirmată de pompierii din Evia.

Flăcările au o înălțime de 30 până la 40 de metri și înconjoară mănăstirea. Ne sufocăm din cauza fumului”, a declarat un monah, prin telefon, pentru agenția de presă greacă ANA.

Cunoscutul Preot Ioan Istrati a informat mai apoi: „Focul uriaș a devastat toată pădurea din jurul mănăstirii Cuviosului David, din Evia. Când a ajuns la un metru de clădirile Mănăstirii, focul s-a oprit brusc, ca de o mână atotputernică și s-a întors, ca un animal rănit, înapoi în pădure.

Minunat este Dumnezeu întru sfinții Lui.

Din cauza caniculei extreme, pe teritoriul Greciei erau active la începutul lunii august circa 40 de incendii, printre care și cel de pe insula Evia, unde trei pompieri au fost ușor răniți.

Circa 100 de pompieri au fost mobilizați pentru a stinge incendiul din Evia, asistați de trei elicoptere și două avioane care transportă apă.

Citiți și:
Cum au profitat apologeţii Apocalipsei Climatice de incendiile puse cu mâna în Grecia şi Italia
Actorul Mickey Rourke, în Grecia, despre icoana Maicii Domnului, minuni și credință în Dumnezeu: „Mă voi ruga toată viața înaintea ei!”
IPOTEZĂ: Incendiile din Grecia au fost cauzate de o armă energetică?

yogaesoteric
11 decembrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More