Cum au profitat apologeţii Apocalipsei Climatice de incendiile puse cu mâna în Grecia şi Italia

Pentru a evita orice confuzii, facem precizarea încă din start că afirmaţiile de mai jos reprezintă doar simple deducții şi presupuneri, bazate pe coincidenţe şi pe fapte reale.

După Apocalipsa Covid vine, la mică distanţă, Apocalipsa Climatică. A spus-o răspicat ONU, prin vocea secretarului general António Guterres. „Alarmele sunt asurzitoare. Trebuie să renunţăm la cărbune şi la combustibilii fosili, înainte ca acestea să ne distrugă planeta”, a punctat şeful ONU. Cu alte cuvinte, nu mai există suficient timp pentru o tranziţie lentă către planeta verde. Ţările lumii este nevoie să ia rapid decizii radicale, în concordanţă cu gravitatea deosebită a situaţiei în care ne aflăm.

Atitudinea lui António Guterres (de la ONU) ne aminteşte de poziţia lui Tedros Adhanom Ghebreyesus (de la OMS). Cei doi şefi de mega-ONG-uri cu acoperire planetară se dovedesc a fi cei mai buni specialişti în tras semnale de alarmă. Mesajele lor seamănă ca două picături de apă. De remarcat că un angajat al OMS a scris într-un raport, potrivit Fox News, că s-ar putea impune şi o „carantină climatică”. Dacă în pandemie directorul OMS i-a activat pe experţii epidemiologi, secondaţi de politicieni şi jurnalişti, în preambulul Apocalipsei Climatice şeful ONU i-a scos la rampă pe experţii climatologi.

Problema este că încălzirea globală nu omoară la fel de evident ca virusul covid-19. Oamenii nu cad pe stradă loviţi de razele soarelui în moalele capului sau intoxicaţi cu CO2. Moartea se produce lent şi aparent fără o cauză directă, dacă nu vorbim despre catastrofe naturale, uragane, incendii şi inundaţii. Planeta moare în pas vioi şi noi odată cu ea. Iar asta numai din vina noastră. Dacă prin absurd am avut până şi cel mai mic dubiu, ultimul raport apocaliptic al ONU ni l-a spulberat instantaneu.

Sigur că oricât de experţi ar fi unii climatologi, există pericolul să nu aibă suficiente argumente în afara unor grafice şi măsurători abstracte, dificil de asimilat de marele public. Spre deosebire de epidemiologi, climatologii reuşesc infinit mai greu să provoace teamă, panică şi stări de anxietate. Nu au la îndemână secţiile ATI, testele RT-PCR şi camioanele pline cu sicrie, care defilează în jurnalele de ştiri.

Aşa că cel mai bun mijloc ar fi nişte incendii catastrofale, de preferinţă izbucnite simultan în mai multe ţări, capabile să bage lumea în sperieţi. Să fie suficient de violente şi de dramatice, încât să întărească pe deplin (dacă mai era nevoie!) concluziile apocaliptice ale experţilor climatologi angajaţi de ONU să ne deschidă ochii.

Cum am spus încă din start, ar putea fi o simplă coincidenţă. Incendiile au izbucnit din senin şi au făcut prăpăd, iar raportul ONU a picat la ţanc şi a explicat imediat cauza: încălzirea globală! Uitaţi ce ne aşteaptă dacă nu facem nimic la Conferinţa Naţiunilor Unite privind schimbările climatice, programată în noiembrie 2021, la Glasgow. Răul este necesar să fie retezat de la rădăcină, până nu va fi prea târziu. Planeta întreagă (şi nu doar UE!) trebuie să ajungă cât mai grabnic la zero emisii de gaze cu efect de seră. Tot ce-i plastic să devină lemn (din resurse sustenabile, normal). Iar tot ce-i petrol şi gaze naturale să se transforme în energie electrică verde. Nimic mai simplu, nu-i aşa?

Să trecem de la speculaţii, la fapte cât se poate de palpabile. Mass-media din Grecia, pe lângă laudele aduse pompierilor români, s-a ocupat şi de piromanii care au incendiat vegetaţia. Ziarele au publicat ştiri şi reportaje despre numeroşi cetăţeni greci reţinuţi sub acuzaţia că ar fi provocat intenţionat incendii. Doi bărbaţi au fost arestaţi pe 7 august, la Agios Stefanos, în nord-vestul insulei Corfu, unde incendiile au început să facă ravagii. Cei doi aveau asupra lor o canistră cu benzină, potrivit Greek Reporter. Un alt piroman a fost surprins provocând incendii în Kalamata, un bătrân de 60 de ani a fost reţinut în Fokida, iar un alt suspect a ajuns pe mâna pompierilor în Ilia. Numeroase incendieri provocate de piromani s-au înregistrat în apropiere de Atena, în oraşul Elliniko şi pe insula [Evvia]. Procurorul general al Greciei a declarat că a fost deschisă o anchetă de amploare, întrucât ar exista suspiciuni rezonabile că în spatele declanşării unor focare s-ar afla o grupare criminală organizată. Deşi fenomenul a fost relatat pe larg în presa elenă, cu titluri de genul „Majoritatea incendiilor care cuprind ţara sunt provocate”, mass-media din România l-a ignorat complet sau l-a tratat cu maximă superficialitate.

Varianta oficială a fost că incendiile s-au produs exclusiv din pricina temperaturilor nemaiîntâlnite (cauzate, evident, de încălzirea globală).

Dezastrele „naturale” din Italia au urmat, se pare, acelaşi calapod. „70% dintre incendiile din Italia sunt provocate de mâna omului“, a precizat ministrul Tranziţiei Ecologice, Roberto Cingolani, potrivit AFP. Acesta a mai spus că nu înţelege originea criminală a incendiilor, în afara cazului unei afecţiuni psihice a autorului. „Schimbările climatice au o influenţă redusă asupra incendiilor, provoacă ariditate mai mare în sol şi vânturi mai calde şi mai uscate. Dar fără contribuţia omului, aceste elemente nu sunt esenţiale”, a precizat Cingolani.

În mod raţional, nu există decât două posibile explicaţii pentru provocarea intenţionată a incendiilor din Grecia şi Italia. Prima ar fi faptul că nişte descreieraţi au dat foc simultan pădurilor. Doar aşa, de distracţie. Şi ca să distrugă turismul din propriile ţări. A doua posibilitate (ceva mai credibilă, totuşi) implică prezenţa unei mâini criminale şi o anumită coordonare, cu ajutorul unor fonduri puse la dispoziţia protagoniştilor.

Oricare ar fi fost varianta reală, cert este că ONU a profitat din plin. A dat publicităţii raportul „devastator” chiar atunci când flăcările produceau distrugeri masive, imaginile de la TV erau apocaliptice, iar dramatismul atinsese cote maxime. „Oamenii de ştiinţă nu au nicio îndoială când spun că schimbările climatice sunt un factor-cheie pentru acest sezon extrem al incendiilor” au titrat jurnaliştii responsabili din România, fix aceiaşi care îndemnau la carantinarea asimptomaticilor şi scoaterea armatei pe străzi în lupta cu temutul covid-19.

La fel de lipsiţi de orice dubii au fost politicienii liberali de pe tot globul (a se citi „globaliştii”). Ca la un semn, aleşii poporului au ieşit cu declaraţii îngrijorătoare şi îndemnuri la acţiuni în forţă. Reacţia promptă a preşedintelui Klaus Iohannis nu avea cum să lipsească din această frumoasă punere în scenă: „Nu putem să mai amânăm decizii şi măsuri care să reducă efectele dramatice ale schimbărilor climatice”.

Dacă, în cele din urmă, renunţarea la cărbune, petrol şi gaze, dar şi la creşterea animalelor, se vor dovedi insuficiente pentru salvarea planetei, atunci politicienilor nu le rămâne decât să renunţe şi la oameni. Căci ce poate fi mai frumos decât o planetă pustie, dar pur şi simplu plesnind de sănătate?

Autor: Adrian Onciu

Citiți și:
Covid-ul și Schimbarea Climatică: Două manipulări după același manual
Incendiile «sălbatice» au făcut de fapt parte din Agenda Globalistă? (I)

 

yogaesoteric
23 noiembrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More