Când ne va veni rândul, tovarăşi?

Jack Keane, general american cu patru stele şi fost adjunct al şefului Statului Major al SUA, s-a dezlănţuit la Fox News în ceea ce priveşte situaţia din Ucraina. E o informaţie greu de digerat……. Să vedem însă citatul şi comentăm după:

Jack Keane

Unii republicani pun la îndoială corectitudinea cheltuielilor noastre de astăzi, inclusiv pentru Ucraina. Dar avem un buget al Apărării de peste 6 trilioane de dolari. Am investit firimituri în Ucraina, doar 66 de miliarde pe an. Este doar 1,1% din buget. Și avem beneficii disproporționat de mari. Care este scopul SUA? Am reuşit să creăm un adversar serios pentru Moscova la granițele Rusiei, ceea ce ar fi de natură să împiedice conducerea rusă să ducă o politică de influență în Europa de Est, în special în țările fostei URSS. Aceasta va cauza eşecul lui Putin în a-și realiza ambițiile, cum ar fi, de exemplu, preluarea unora dintre fostele republici sovietice. Și dacă asta s-ar petrece iar Rusia ar ocupa încă o fostă republică a URSS, atunci NATO ar începe un război. Amploarea acestui război ar fi mult mai mare decât ceea ce se petrece acum. Și pericolul utilizării armelor nucleare ar fi mult mai mare. Iar consecințele unui astfel de conflict sunt complet de neînțeles și nu sunt evidente pentru niciuna dintre părți. Aceasta este ceea ce am evitat în timpul Războiului Rece, un război convențional între două puteri nucleare. Prin urmare, o astfel de investiție, în special în ucraineni, care luptă împotriva Rusiei pentru interesele Statelor Unite, este una deosebit de profitabilă.”

În primul rând, citatul este deosebit de util pentru întreaga prostovănime tefelistă care răspunde cu prezent oricărei aberaţii care-i vine pe filiera occidentală. Treziţi-vă, micuţilor, după cum puteţi observa, desculţii ăia din Ucraina nu luptă pentru libertate, democraţie şi alte lozinci cu care propaganda v-a intoxicat creierul, ci strict pentru SUA. Mă rog, cei care au urmă de creier înţeleg că în realitate lupta nu e pentru SUA, ci pentru alţii. Dar nu mai dezvolt acum.

Ar fi însă necesar să ne atragă atenţia un alt element, anume gândirea de tip „militar cu cap de tablă” a generalului american. În ecuaţia sa, pierderea este de doar câteva zeci de miliarde de dolari, ceea ce e fals. De fapt, dacă punem în balanţă şi deteriorările teribile produse întregii economii mondiale, atunci cu totul altfel este situația. Într-adevăr, SUA se poate lăuda că a câştigat ceva. Acum europenii se aprovizionează cu hidrocarburi de la ei, iar firmele nemţeşti migrează către SUA deoarece preţul energiei de pe Bătrânul Continent deja e o insultă directă adresată bunului simţ.

Însă, în fapt, situația nu este chiar aşa. Conflictul din Ucraina şi sabotajul conductelor au cauzat o obligaţie teribilă pentru SUA. Se vede de altfel cu ochiul liber că au ajuns să-şi vândă petrolul din rezerve pentru a nu exploda situaţia în Europa. În ceea ce priveşte gazele, deja nemţii au început să ţipe că preţul e mare şi n-ar fi de mirare să vedem cum, în scurt timp, americanii vor subvenţiona preţul pentru europeni. De aceea „victoria” pe care o clamează America este o armă cu două tăişuri. Până acum europenii ascultau de americani, dar consumau pe bani proprii gazele ieftine ruseşti. Acum, europenii e nevoie să fie ţinuţi în cârcă, deoarece altfel vor da buzna la ţarul de la Moscova pentru a cerşi milă. Şi cine ştie cât va mai funcţiona socoteala, întrucât populaţia oricum e nervoasă.

Un alt aspect este dat de preţurile energiei, care au explodat şi-n America de Nord. Chiar dacă unii au impresia că acolo e bine, treaba este complicată. Şi, ca să subliniem adevărata problemă, încep să se vadă cu ochiul liber fisurile din sistemul financiar american. Toată lumea urlă nervoasă la FED, deoarece o operaţiune normală în lupta cu inflaţia – anume creşterea dobânzii de intervenţie – riscă de deterioreze întreaga economie. De aceea deja mulţi urlă că FED-ul este necesar să înceteze şi, în locul intervenţiei sale să se adopte un control strict al preţurilor. Cei mai în vârstă ştiu bine cum este treaba cu mercurialul stabilit la centru în vremea comunistă. Nu e hazliu că acum „capitaliştii progresişti” – care de fapt sunt nişte comunişti mai proşti decât ăia de pe vremuri – s-au gândit că au descoperit „piatra filosofală” a problemelor economice? Nici n-au habar de consecinţele devastatoare pe care le vor produce propria lor prostie. Toate acestea, puse cap la cap, ne dau o altă imagine despre adevăratele costuri ale războiului. Şi încă nu le-aţi văzut pe toate!

În final vă voi mai da o ştire, anume imbecilitatea lui Dîncu, care a ieşit într-un interviu pentru a spune apăsat că el consideră că românii îşi vor apăra ţara! Despre ce e vorba? De fapt Dîncu ne sugerează transparent că după ucraineni urmează ca noi să luptăm pentru americani. Iar interviul este unul menit a ajunge la urechile stăpânilor săi de la Ambasada SUA. Sunt tare curios ce opinie are tefelimea care, în câteva săptămâni, va intra să lupte „pentru democraţie şi libertate” direct cu frigul. Sunt tare curios, idioţii îştia vor merge la război pentru că aşa le spun Mândruţă, Tapalabă, CTP sau mai ştiu eu ce alţi propagandişi abjecţi? Părerea mea e că nu, dar cert e că, prin camerele din dos ale puterii, deja se dau asigurări partenerilor din diverse „partenereate” că „România e pregătită”. Iată şi un alt înţeles al discursului robotic rostit de „patriotul” Hellvig.

Aşadar, dacă vreţi să adresaţi vreo întrebare autorităţilor, eu cred că cea mai potrivită ar fi cea referitoare la promisiunea lor că, după ucraineni, urmează să se lupte şi până la ultimul român. Ei, cum vi se pare? Dacă jigodiile vă vor spune că e o aberaţie, că nici nu se pune vorba de aşa ceva, poate-i întrebaţi şi de ce acum luptă de partea Ucrainei în loc să se asigure că România are o poziţie neutră? Ştiu, nu vă vor răspunde, dar e bine să ştim dinainte ce ni se pregăteşte!

Autor: Dan Diaconu

Citiți și:
Tucker Carlson: De ce se sinucide Occidentul?
Ucraina sau lungul drum al păcii către război şi al războiului către pace
Evident că războiul din Ucraina încurcă pe toată lumea

 

yogaesoteric
15 decembrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More