Capitolul 1-2. Instrucţiunile care au fost date de Balayogi în noaptea de 27 martie 1949

…acestea au fost ultimele sale cuvinte

Fragment din lucrarea „Balayogi: alchimia tainică a tăcerii”
traducere de Gregorian Bivolaru

(*fotografia alăturată a fost realizată în timp ce Balayogi realiza consacrarea fundaţiei templului din Adivarapupeta. Se observă cu uşurinţă puternica lumină alb strălucitoare din zona capului său)

1. Cei care doresc să mă vadă vor trebui să fie aici la ora patru dimineaţa; dacă vor întârzia, nu vor mai primi darshan. Ceremonia darshan-ului va avea loc de la ora 1.00 la ora 6.00.

2. Nimeni nu trebuie să facă zgomot în apropiere de mandir. Nimeni nu trebuie să mă atingă, oricât de mare ar fi devoţiunea sa. Oamenii trebuie să rămână la uşă şi să nu se apropie prea mult de mine.

3. Nimeni nu trebuie să înceapă să-mi vorbească. Nu trebuie nici măcar să aveţi această dorinţă. Meditaţia profundă în care sunt angajat nu îmi permite să conversez cu nimeni. Acţionând astfel, aspiranţii care vor veni aici vor primi binecuvântarea mea, după care vor trebui să se retragă. Nu voi vorbi cu nimeni. Dacă lumina nu este destul de clară şi nu puteţi avea o viziune suficient de bună, puteţi cere membrilor ashram-ului să apropie o lampă de mine. De altfel, este bine ca la ora patru dimineaţa să fie aprinsă o lampă pentru a le permite aspiranţilor să mă vadă cât mai clar. Nimeni nu va trebui să stingă lumina, nici chiar după închiderea porţilor, la ora şase dimineaţa. Poarta va fi închisă cu cea mai mare atenţie.

4. Aspiranţii care doresc să ofere lapte şi apă pentru adorarea mea vor trebui să o facă cu cea mai mare dragoste şi credinţă în suflet. Cu cât devoţiunea lor va fi mai mare, cu atât mai mari vor fi bucuriile pe care le va oferi ea (adoraţia). Este însă necesară o pace sufletească deplină. Chiar dacă unii aspiranţi care vin să mă vadă sunt împinşi sau loviţi în înghesuială, ei nu trebuie să fie deloc perturbaţi în liniştea lor sau să se înfurie.

5. Cei care cred cu tărie în Dumnezeu şi în apostolii Lui, cei care au o mare credinţă şi devoţiune, vor fi astfel iertaţi de toate greşelile lor. Dacă oamenii se apropie însă de mine cu ipocrizie, ei vor avea neplăceri.

6. După câtva timp, nici chiar acest lapte şi această apă care îmi sunt oferite nu vor mai fi necesare; începând din acel moment, porţile locului unde sunt se vor închide pentru totdeauna. Nimeni nu va trebui să încerce să le forţeze pentru a intra să mă vadă.

Începând din această zi, Balayogi nu a mai vorbit cu nimeni, limitându-se – în cazurile strict necesare – să comunice prin semne cu cei 14 membri ai comitetului care a fost selecţionat cu o zi înainte de sărbătoarea Mahashivaratri. Astfel el îşi dădea acceptul pentru darshan-ul următor.

Înapoi                      Continuare
yogaesoteric.net

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More