Cât timp pot continua politicienii și mass-media din SUA să joace un „număr dublu”?
Recent, în legătură cu criza ucraineană, Washingtonul și mass-media americane au jucat din nou un „număr dublu”. După ce în mod repetat nu au reușit să forțeze China să intre în jocul lor, au început să vorbească despre „rapoarte exclusive”, citând „funcționari nordamericani anonimi” și să fabrice multe scenarii legate de situația din Ucraina.
De exemplu, au susținut că Beijingul avea un anumit nivel de cunoaștere directă a operațiunilor militare ale Rusiei împotriva Ucrainei, dar a cerut Rusiei să le amâne până după Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing 2022. În plus, ei au susținut că Rusia a cerut Chinei ajutor militar și economic și au mai susținut că China „și-a exprimat o oarecare deschidere pentru a oferi un astfel de ajutor Rusiei”.
Minciunile de mai sus sunt bine ticluite, dar nu au la bază nicio dovadă. Cu siguranță, problema lipsei de dovezi poate fi un pic exagerată, pentru că, de când are nevoie Washingtonul să furnizeze dovezi pentru a-i defăima pe alții? Nu urmează întotdeauna logica „dacă spun așa, așa este”? Dacă ceri vreo „dovadă”, acesta va prezenta din nou o fiolă minusculă cu pulbere albă sau va produce un videoclip cu Căștile Albe instruite să pozeze…
Global Times a aflat recent din mai multe surse că „oficiali anonimi ai SUA” citați în cele două rapoarte ale New York Times care aruncau noroi asupra China în ceea ce privește Ucraina, proveneau de la Consiliul Național de Securitate (NSC) al Casei Albe. În seria recentă de dezinformări, Casa Albă și mass-media americană au pus în scenă în mod repetat un „joc dublu” cu intenții evidente. Pe de o parte, ei vor să distorsioneze poziția Chinei și să defăimeze China la nivel internațional, creând un impuls pentru suprimarea sa strategică. Pe de altă parte, ei intenționează să creeze o ruptură între China și Rusia în încercarea de a atinge două scopuri dintr-o lovitură și de a ușura presiunea „războiului pe două fronturi” al SUA.
Desigur, ceea ce se află în spate este hegemonia și ambiția Washingtonului. Kurt Campbell, coordonatorul politicii indo-pacific al NSC, a „a luat inițiativa” pentru a spune, la sfârșitul lunii februarie, că SUA își vor păstra atenția pe regiunea indo-pacific în ciuda crizei din Ucraina. Pentru a menține interesele proprii hegemonice ale SUA, fabricarea de minciuni a devenit un „mijloc necesar” pentru Washington.
În cuvintele ministrului cubanez de Externe Bruno Rodriguez Parrilla, „SUA, ca de obicei, mint în scopul de a-și atinge obiectivele politice”.
Anul trecut, mai mulți „oficiali anonimi ai SUA” au spus presei că „armata chineză a respins de trei ori cererile de apeluri ale secretarului american al Apărării”, „cercetătorii de la Institutul de Virusologie din Wuhan s-au îmbolnăvit și au solicitat îngrijiri spitalicești înainte de focarul covid-19 dezvăluit” sau „China nu are intenția de a se angaja în discuții serioase sau de fond cu SUA”. Toate acestea s-au dovedit ulterior a fi dezinformări totale, care nu fac decât să servească drept „ghiulele” pentru a ataca China.
Privind înapoi la trecutul său ca director CIA, fostul secretar de stat american Mike Pompeo a declarat odată public: „Noi am mințit, am înșelat, am furat. Am avut cursuri întregi de pregătire”. Așadar, cum mint și înșală SUA lumea? Este mai ușor pentru Washington și pentru mass-media americană să citeze „oficiali anonimi” pentru a răspândi minciuni ca „știri exclusive” șocante. Cooperarea dintre mașinăriile de propagandă americane și serviciile diplomatice și de Informații a crescut foarte mult gradul de înșelăciune al acestor minciuni. Mai mult decât atât, sistemul de alianțe și hegemonia Statelor Unite în opinia publică pot face ca, deși Washingtonul este un mincinos obișnuit, să obțină un anumit nivel de asentiment și sprijin. Asta a devenit de bază pentru ca SUA să facă politică așa cum își dorește.
În timp ce mass-media americană falsifică cu răutate adevărul, Washingtonul se preface în mod deliberat că nu știe nimic. Într-o anumită măsură, aceste două entități au format chiar un lanț integral de producție, furnizare și distribuție a știrilor false. Acest mod de acțiune este neprofesionist, imoral și iresponsabil și nu va face decât să discrediteze și mai mult SUA în fața lumii. Așa cum au subliniat unele comentarii, ori de câte ori lumea vede știri care includ propoziții precum „oficiali anonimi au dezvăluit…” și „agențiile de informații americane au afirmat…”, ar fi necesar să înlocuiască în conștiința lor toate acele propoziții cu „Este posibil să mintă”.
Prin urmare, nu este deloc surprinzător faptul că Washingtonul își schimbă strategia externă în „competiția între mari puteri”, acesta va folosi hegemonia sa în opinia publică și în mass-media pentru a răspândi informații false și a lansa un „război al opiniei publice”. Bineînțeles, putem fi siguri că un astfel de „joc dublu” va eșua mai devreme sau mai târziu pe măsură ce deficitul în contul de credibilitate al SUA crește.
În acest moment, când conflictul militar din Ucraina devine din ce în ce mai serios sub provocarea Washingtonului, iar criza energetică și cea a refugiaților devin din ce în ce mai grave în Europa, campania de defăimare a SUA nu va face decât să le demaște ca inițiator. Tot mai multe persoane vor vedea adevărata față a SUA – un „imperiu al minciunilor”.
Citiți și:
Rusia ocupă primul loc în topul celor mai sancţionate ţări din lume
Global Research: SUA sunt principalul instigator al conflictului din Ucraina. Faptele istorice
China a cerut SUA să prezinte public detaliile privind laboratoarele biologice militare deținute în Ucraina
yogaesoteric
17 iunie 2022