Rusia ocupă primul loc în topul celor mai sancţionate ţări din lume

În contextul actual, Rusia a devenit ţara cea mai sancţionată din lume, şi înregistrează în acest moment 5.581 de sancţiuni active.

Conform statisticilor Castellum.AI, decizia preşedintelui Putin de a invada Ucraina a făcut ca Rusia să primească titulatura de cea mai sancţionată ţară din lume, potrivit sursei citate, transmite Știri.md cu referire la Forbes.ro.

Datele demonstrează că, dacă înainte de 22 februarie (începutul conflictului militar din Ucraina), Rusia însumase 2.754 de sancţiuni, iar după acea zi şi până în prezent, statul condus de Vladimir Putin a mai primit alte 2.827 de sancţiuni, ajungând la ora actuală la 5.581 de sancţiuni active.

Printre statele care au impus sancţiuni Rusiei se numără: SUA, Elveţia, Marea Britanie, Japonia, dar şi multe ţări-membre ale Uniunii Europene.

Cele mai multe restricţii primite vin de la autorităţile din Elveţia, oficialii UE, şi Franţa, cu, respectiv, 568, 516 şi 512 sancţiuni. Majoritatea acestor restricţii ţintesc în special persoanele fizice, cu 366 din cele 2.827 de sancţiuni adresate entităţilor juridice. Nu sunt incluse în această statistică şi sancţiunile impuse anumitor sectoare cum ar fi embargourile cu privire la comerţul gazelor naturale şi petrolului.

La aceste sancţiuni directe se adaugă şi deciziile celor peste 300 de companii internaţionale care şi-au oprit parţial sau total operaţiunile în Rusia, susţin cercetătorii de la Yale School of Management. Printre acestea sunt amintite companiile: Adidas, Google, Disney, Exxon sau Volkswagen.

Înainte ca Rusia să invadeze Ucraina, cea mai sancţionată ţară din istorie la nivel mondial a fost de departe Iranul. Aceasta a primit 3.616 de sancţiuni active din partea SUA, ONU, UE şi din partea altor ţări, precum Australia, Canada, India şi Israel.

Cel de-al treilea cel mai sancţionat stat din lume este Siria, iar restricţiile i-au fost impuse în special din cauza evenimentelor din 2011, odată cu declanşarea războiului civil care a condus la o criză umanitară fără precedent.

Citiți și:
SUA a adoptat sancțiuni împotriva Rusiei, Iranului și Coreii de Nord
Un documentar pe care probabil nu-l veți viziona niciodata la TV: «Ukraine on Fire», de Oliver Stone (I)

 

yogaesoteric
14 iunie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More