Câteva dintre recordurile autorităţilor române în cazul Gregorian Bivolaru

un articol de Maria Nicola

Gregorian Bivolaru este primul cetăţean român pe numele căruia se emite un mandat de arestare şi care apoi este dat în urmărire internaţională prin Interpol pentru o presupusă relaţie sexuală cu o minoră. Cu o minoră de aproape 18 ani care nu recunoaşte presupusa relaţie, pentru care relaţie nu există nici un fel de probe!

În cazul lui Gregorian Bivolaru, la simulacrul de înfăţişare din 29 aprilie, verdictul dat de judecător a fost anunţat la televizor cu două ore înainte de pronunţarea lui!

Întrucât acuzaţia de relaţie sexuală cu o minoră se dovedeşte cam subţire, autorităţile caută să improvizeze altceva… faptul că Gregorian Bivolaru ar fi făcut amor în prezenţa unor minore!  Este pentru prima dată în România când sunt audiate zeci de minore în speranţa de a găsi unele dispuse să declare că Gregorian Bivolaru a întreţinut raporturi sexuale nu cu ele ci… în prezenţa lor!

Cu toate că Gregorian Bivolaru nu era dat în urmărire generală şi în consemn la frontieră în luna martie 2004 (şi nici nu era acuzat de nimic şi nu exista nici un dosar pe numele lui), autorităţile cer agenţiilor de presă să difuzeze ştirea că Gregorian Bivolaru este dat în urmărire generală şi în consemn la frontieră!

Deşi nu era dat în urmărire generală, avea asupra lui paşaport valabil şi nu era dat în consemn la frontieră, Gregorian Bivolaru este reţinut pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei pe care avea voie să o treacă nestingherit!

Pentru „tentativa de trecere frauduloasă a frontierei” nu ar fi trebuit ca Gregorian Bivolaru să fie reţinut nici măcar 24 de ore (fiindcă o astfel de tentativă se judecă în stare de libertate). Totuşi, Gregorian Bivolaru este adus în lanţuri a doua zi la Bucureşti unde între timp se lucra asiduu la un dosar care să-l acuze.

Două dosare de proporţii (mii de pagini) se bazează doar pe şapte martori şi pe nici un fel de probe, deşi Gregorian Bivolaru şi mulţi alţi yoghini au fost supravegheaţi continuu 15 ani! Deşi există sute de declaraţii care dovedesc abuzurile anchetei procurorilor, acestea nu sunt luate în considerare.

Supravegheat ani de zile, continuu, pentru că pune în pericol „siguranţa naţională”, Gregorian Bivolaru este apoi acuzat de orice altceva!

Este pentru prima dată în România când legea traficului de persoane se aplică pentru altceva decât prostituţie! Stupefiant, procurorii afirmă că Gregorian Bivolaru nu a tras foloase de pe urma muncii celor despre care aberant se spune că i-ar fi „traficat”… ci s-ar fi îmbogăţit prin intermediul amenzilor aplicate yoghinilor care nu respectau regulamentul interior al aşezămintelor spirituale!

Deja aflat în custodia Poliţiei din Malmo, Gregorian Bivolaru primeşte un al doilea mandat în condiţiile în care deja exista un prim mandat de arestare pe numele lui, deşi conform legislaţiei române acest lucru nu se practică!

15 iulie 2005
yogaesoteric.net

Also available in: English

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More