Câteva sfaturi inspiratoare şi pline de bun-simţ pentru femeile care aspiră să aibă parte de cât mai multă iubire… (II)

… înţelegere, satisfacţie şi împlinire în cadrul vieţii lor amoroase (de cuplu)


Citiți prima parte a articolului


5. Să ne bucurăm din plin de tandreţea iubitului nostru (atunci când ea există şi se manifestă)

Problema: Mult timp s-a crezut că bărbaţii fac dragoste doar mecanic, manifestările lor fiind limitate doar la sfera pur sexuală. Studiul realizat de Institutul Kinsey și publicat în 2012 în revista Archives of Sexual Behaviour (Analele comportamentului sexual) susține, însă, că bărbaţii ar fi mai afectuoşi decât femeile!

Soluția: Nu ne rămâne decât să verificăm acest rezultat, lăsându-ne încântate de toată tandrețea pe care iubitul ne-o dăruiește. Sexologul Catherine Solano, în cartea sa Les trois cerveaux sexuels (Cele trei creiere sexuale), ed. Robert Laffont, susține că atunci când ne atinge diverse zone ale trupului, iubitul îşi creează sieși „amprente emoţionale” care îi vor provoca plăcere în același timp cu plăcerea pe care ne-o provoacă la rândul lui. Aceasta înseamnă că este foarte bine să experimentăm cât mai des fuziunea amoroasă de tip karezza în care mângâierile, sărutările și chiar penetrările sunt realizate în ritm lent sau chiar foarte lent! Acest mod de a face dragoste are numeroase beneficii pe care este foarte recomandat să le descoperim împreună…

Este semnificativă relatarea Anei, 31 de ani: „Ne-am întâlnit după o zi de muncă epuizantă şi nu aveam prea multă energie. Atunci am început să ne mângâiem și să ne relaxăm împreună, fără a merge însă până la capăt. Fuziunea amoroasă de a doua zi, realizată într-un ritm calm, plin de tandrețe, ne-a umplut de încântare și fericire.”

6. Să dăm curs liber spontaneității, deoarece aceasta este unul dintre semnele trezirii sufletului

Problema: A programa ceea ce ai de făcut înseamnă să pui ordine în viața ta. Iar după cum ştim, ordinea exterioară oglindeşte, de fapt, existenţa unei ordini interioare. Însă a fi organizate şi ordonate nu presupune nicio clipă să fim rigide și să respingem ceea ce apare în mod spontan, ca o necesitate divină în viața noastră.

Soluţia: Să trăim din plin experienţa de a nu prevedea și planifica chiar totul. Oricum, numai schimbarea este eternă… De aceea, mai ales în relația de cuplu, merită să trăim clipa și să acceptăm o plimbare prin pădure sau o invitație-surpriză la ceai, o modificare apărută brusc în planurile de vacanță etc. Este important să ne facem bunul obicei de a aprecia şi a ne minuna de fiecare clipă pe care ne-o oferă viaţa în general, scriind astfel adânc în suflet povestea vieţii noastre şi a relaţiei de cuplu pe care o avem, puţin câte puțin în fiecare zi.

Mihaela, 30 de ani, mărturisea la un moment dat: „Cu iubitul meu am făcut la început greşeala de a planifica totul. Dacă un proiect nu respecta agenda, apăreau tensiuni între noi. Dorinţele noastre nu se sincronizau. Acum pot spune că am o relaţie nouă cu el, iar ideea mea forţă este: «Trăiește la maxim clipa prezentă, vei vedea apoi ce urmează.»”

7. Să ne perfecționăm în mod practic în arta complexă a comunicării

Problema: Atunci când nu comunicăm eficient, apar multe tensiuni interioare și conflicte în relațiile cu ceilalți. Apare practic un cerc vicios: cu cât comunicăm mai ineficient, cu atât tensiunile interioare se amplifică, iar relațiile cu ceilalți au de suferit. Arta comunicării face parte din cele 64 de arte pe care noi, ca femei ce aspirăm să atingem starea de SHAKTI, trebuie să ne-o însușim.

Soluția: Comunicarea eficientă a fost și rămâne încă în topul factorilor care ne aduc fericire și împlinire în viața de cuplu şi nu numai. A comunica eficient presupune atât să formulăm clar mesajul pe care dorim să-l transmitem, ținând cont de nivelul de înțelegere al celuilalt, cât și să ascultăm activ ceea ce ni se comunică. Aceasta înseamnă că atunci când iubitul ne spune ce are de spus, noi să-i arătăm prin limbaj non-verbal că i-am înțeles mesajul. Iar dacă ne apare vreo neclaritate, este esenţial să punem întrebări sau chiar să reformulăm ceea ce ne-a spus, pentru a verifica dacă i-am înțeles corect mesajul.

Cecilia, 38 de ani, a mărturisit: „Ani de zile am avut probleme în relațiile de iubire din cauza faptului că nu știam să-mi exprim în mod adecvat cerinţele. Ori eram prea agresivă când o făceam, ori nu mi le exprimam deloc, așteptând totuşi ca iubitul meu să-și dea seama ce doresc. Acum îmi exprim clar cererile, cu blândeţe, dar totodată cu fermitate, pentru că știu exact ce vreau și nu-mi mai este frică că voi putea fi respinsă pentru că le-am formulat.”

8. Pentru a avea o relație de cuplu plenară şi fericită trebuie să ne cunoaștem cât mai bine iubitul din toate punctele de vedere

Problema: Femeia a fost dintotdeauna muza inspiratoare a succesului bărbatului, iar relațiile de iubire constituie un cadru minunat, foarte adecvat pentru transformarea spirituală. A-l accepta pe celălalt exact aşa cum el ni se dezvăluie pe zi ce trece reprezintă pentru noi, uneori, o mare provocare.

Soluția: Să privim cu deschidere, cu răbdare, cu bunăvoință și încredere fiecare manifestare a iubitului nostru. Să urmărim să-l cunoaștem și să-l înțelegem cât mai bine, dincolo de măștile pe care ni le-am creat amândoi de-a lungul timpului și să urmărim să trecem dincolo de ele. Pentru a afla mai multe despre el, putem să-i studiem astrograma, tipologia aurică precum și tipologia corespondentă din Eneagramă. Oricum, observarea atentă, plină de iubire, în viața de zi cu zi rămâne una dintre cele mai eficiente metode de a-l cunoaște.

Atunci când ne vom focaliza împreună pe trăirea la maxim a vieții și pe aspectul de a-i dărui necondiționat iubitului cât mai mult din frumusețea sufletului nostru, relația de iubire va deveni o trambulină a transformării spirituale. Să ne amintim mereu că și nouă, femeilor, ne este mult mai ușor să facem transformări în ființa și în viața noastră atunci când ne simțim acceptate, iubite și susținute. Altfel spus, să facem ceea ce ne-ar place, la rândul nostru, să ni se facă…

Iată cum sintetizează, în câteva cuvinte, o astfel de experienţă Gabriela, 29 de ani: „Am realizat foarte clar chiar de la începutul relației că suntem foarte diferiți. Cu toate acestea, simțeam iubirea copleșitoare pe care Dumnezeu mi-o dăruia prin el. M-am hotărât ca de data aceasta (contrar modului de a acționa de până atunci!) să rămân deschisă și să-l cunosc din ce în ce mai bine. Este o experiență care mă umple de încântare și mă transformă spiritual pe zi ce trece.”

9. Să-i arătăm adeseori iubitului nostru că suntem şi rămânem în relație cu el tocmai pentru că îl iubim

Problema: O femeie adevărată se descurcă admirabil în viață, asigurându-și tot ceea ce are nevoie pentru un trai decent. Din păcate, există însă și cazuri de femei care întreţin relații cu bărbații doar pentru confortul material pe care aceștia îl oferă. Totuşi, mai devreme sau mai târziu, lipsa iubirii adevărate va ieși la iveală.

Soluția: Să ne angrenăm în relații de iubire doar atunci când simțim cu adevărat că iubim și nu pentru că avem nevoie de cineva care să ne umple frigiderul, să ne conducă maşina, să ne plătească facturile şi să ne ofere un statut social confortabil. Este important să urmăm întotdeauna rațiunile inimii, pe care raţiunea nu le cunoaşte.

Maria, 28 de ani, şi-a rezumat înţelegerea dobândită astfel: „Atunci când se simte cu adevărat iubit, orice bărbat matur dăruiește tot ceea ce are femeii iubite, şi în primul rând se dăruieşte pe sine însuși, cu toată fiinţa…”

10. Să ne manifestăm mai mereu încrederea în iubitul nostru

Problema: Atunci când ne cunoaștem prea puțin și ne lăsăm influenţate de frică și neîncredere, ajungem să încercăm să controlăm tot ceea ce ni se petrece. Însă aceasta nu este posibil şi nu avem şanse să reușim vreodată, dar astfel de atitudini ne pot face mai rigide, căci vom vrea ca totul să se petreacă așa cum vrem noi, pentru a elimina astfel riscul ca evenimentele să ne destabilizeze interior. Această tendinţă nefastă este foarte evidentă în relațiile de iubire și reprezintă un mare neajuns, generator de frustrare, neîmplinire şi tot felul de tensiuni.

Soluția: Atunci când îl rugăm pe iubitul nostru să ne ajute la ceva anume, trebuie să-l credităm că o va face foarte bine, chiar dacă el abordează problema altfel decât am fi procedat noi. Fiecare are experiența lui de viață, modul lui de a vedea lucrurile și ne putem îmbogăţi reciproc învăţând unul de la altul. Astfel, noi vom avem de câștigat în experienţă şi în eficiență.

Iată cum îşi descrie experienţa personală Manuela, 27 de ani: „De când suntem împreună, eu am ținut mereu ca lucrurile să fie făcute în stilul meu, din credinţa faptului că eu știu mai bine. De curând însă, Vali a trebuit să facă singur curățenie în toată casa, fără ca eu să-i dau indicații prețioase, ca de obicei. S-a descurcat admirabil și într-un timp record. Pentru mine a fost o experienţă nouă, care m-a făcut să-mi transform complet perspectiva… Mi-am propus să am mereu încredere în el.”

Tot în această direcţie, Daniela, 30 de ani, mărturiseşte: „Cu Ionuț sunt foarte relaxată. Poate să se întoarcă acasă la ora 2 noaptea, după o seară petrecută cu prietenii. Nu-mi fac griji inutile şi nici nu-i pun întrebări fără rost. Ştiu că dacă se petrece ceva important, îmi spune. Şi vice-versa. Avem încredere unul în celălalt.”

11. Să ne controlăm în mod lucid tendinţele dominatoare

Problema: Uneori, fără să ne dăm seama, ne manifestăm dominator, chiar dacă avem intenții foarte bune. Din nefericire, de multe ori această atitudine a noastră declanșează în iubitul nostru o reacție de revoltă, chiar dacă el nu o va manifesta făţiş.

Soluția: Trebuie să-i arătăm într-un mod cât mai feminin că îi suntem aliate și în nici un caz rivale. Modul nostru de manifestare este necesar să fie unul cald şi învăluitor, chiar dacă este ferm, subliniindu-i faptul că ceea ce îi propunem sunt niște sugestii, nu niște directive sau porunci, iar alegerea de a le urma îi aparține în totalitate.

Amalia, 32 de ani, ne destăinuie din propria ei experienţă: „Faptul că sunt o femeie puternică îmi dă multă încredere în mine însămi. Cu timpul, am devenit conștientă că, mai ales în relațiile de iubire, trebuie să-mi manifest forța într-un mod cât mai feminin, mai armonios şi inspirat.”

12. Să ne respectăm constant şi cu adevărat iubitul

Problema: Oboseala, rutina, stresul sunt de obicei principalii factori care duc la derapaje verbale, reproşuri şi chiar mici răutăţi gratuite. Toate acestea sunt, de fapt, un semnal de alarmă că iubirea şi transfigurarea – iar în cazurile mai grave buna cuviinţă – lasă mult de dorit. Lipsa de respect înseamnă că îl negăm pe celălalt, că nu ţinem seama de nevoile şi de emoţiile lui. De obicei, aceasta se adânceşte pornind uneori de la lucruri mărunte. Şi, conform Legii rezonanţei oculte, atunci când începem să ne pierdem respectul faţă de iubitul nostru, mai devreme sau mai târziu şi el va începe să nu mai aibă motive să ne respecte cum se cuvine.

Soluția: Trebuie să înţelegem că respectul reciproc este piatra de temelie a relației de cuplu. Ca femei, este necesar să fim noi primele care să oferim un astfel de exemplu de atitudine ideală de raportare la fiinţa iubită cu multă consideraţie şi iubire, ceea ce permite practic alchimizarea oricăror tendinţe inferioare şi oferă echilibrul necesar pentru ca relaţia să dureze.

Atunci când dorim să luăm decizii care ne privesc pe amândoi este necesar să fim creative, să venim cu propuneri inspirate și să luăm în considerare și variantele iubitului nostru. Iar atunci când el trebuie să facă o alegere care îl privește doar pe el, este foarte bine să i-o respectăm, chiar dacă nu suntem de acord în totalitate cu ea. Ne putem spune părerea, dar trebuie să îi lăsăm libertatea de a-și alege propriile experiențe de viață.

Diana, 26 de ani, mărturiseşte: „Cu Dan, nu există unul care conduce şi altul care se supune. De asemenea, evităm separatismele şi competiţia. Am înţeles împreună că respectul faţă de persoana de lângă tine înseamnă în primul rând respect faţă de propria ta persoană.”

13. Să acordăm întotdeauna relaxării valoarea pe care ea o are cu adevărat

Problema: După cum ştim, femeia are capacitatea de a realiza multiple sarcini în același timp. Până aici nu este nicio problemă, dacă ea nu ar uita să se mai și relaxeze. Stresul și implicit lipsa relaxării reprezintă principalii factori ce conduc la îmbătrânire și uneori chiar la apariția unor probleme de sănătate. În plus, viața nu mai are aceeași savoare…

Soluția: Destindeţi-vă ori de câte ori puteţi, fie că ascultați muzică, vă plimbaţi în natură, vedeţi un film bun sau vă abandonaţi în braţele tandre ale iubitului. El își va reaminti astfel de această veche plăcere de a vă ocroti și proteja. „A ne reţine emoţiile înseamnă a ne reţine creativitatea”, afirmă psihoterapeuta Valérie Colin-Simard. Acceptaţi să vă abandonaţi, pentru că acesta este un semn de bogăţie interioară.

Lea, 36 de ani, ne dezvăluie modalităţile pe care le foloseşte ea pentru a se destinde: „Pentru a mă destresa după serviciu, am nevoie de momente de relaxare. De exemplu, fac o plimbare în grădină, o baie caldă, o şedinţă de HATHA YOGA sau o meditaţie. Toate acestea mă fac să mă destind şi să fiu din nou în formă pentru întâlnirea cu Alin, iubitul meu, pentru care am grijă să mă pregătesc de fiecare dată.”

14. Să facem cât mai des dragoste, cu iubire, cu transfigurare, cu consacrarea roadelor către Dumnezeu și să realizăm continență amoroasă perfectă

Problema: În secolul acesta al supervitezei, timpul trece și adesea noi nu mai reușim să avem destulă grijă de viața noastră intimă. Avem timp pentru o mulțime de alte lucruri, dar nu şi pentru a face dragoste. A neglija acest domeniu al vieții noastre înseamnă a nu-i cunoaște valoarea reală.

Soluția: Momentele petrecute în intimitate ne apropie foarte mult sufletește de iubitul nostru și ne ajută foarte mult să ne cunoaștem atât pe noi însene, cât și pe celălalt. În astfel de momente măștile dispar și sufletul se manifestă liber. Prin urmare, este important să trecem și întâlnirile amoroase pe lista de priorități a fiecărei zile. Chiar dacă nu vom reuși să facem dragoste zilnic, măcar vom avea în vedere acest lucru, acordându-i o importanță mult mai mare decât până acum.


Un ultim sfat, în loc de încheiere: citiți cât mai des broșura

Secrete amoroase esenţiale pentru cuplurile yoghine care aspiră să fie fericite!

Propuneți-vă să citiți măcar un capitol pe zi, singură sau împreună cu iubitul, şi chiar puteţi comenta împreună propriile experienţe. Pentru cele care nu ştiţi, în această lucrare, scrisă de profesor yoga Gregorian Bivolaru, considerată de mulţi o sui generis Biblie a cuplurilor, veți găsi multe alte sfaturi înțelepte pentru ca relațiile de iubire pe care le aveți să devină cu adevărat împlinitoare, fericite și profund transformatoare. Iar pentru cele care ştiţi deja toate acestea, vă reamintim că repetiţia este mama învăţăturii şi că măsura fericirii şi a iubirii în relaţiile de cuplu în care sunteţi angrenate este dată evident şi de modul în care transpuneţi în viaţă toate aceste sfaturi înţelepte, prin nepreţuitul gram de practică, ce este mai valoros decât tone de teorie.


Articol preluat din Programul taberei yoghine de vacanță Costinești 2013, publicat de Editura Shambala, tipărit de Ganesha Publishing House.


Citiţi şi:

În cadrul relaţiilor amoroase, urmăriţi să vă cunoaşteţi cu frenezie şi adoraţie unul pe celălalt

Femeile excepţionale, în care starea de SHAKTI s-a trezit pe deplin, manifestă în felurite moduri frumuseţea enigmatică a lui MAHA SHAKTI

O fascinantă calitate excepţională a femeii pe care foarte puţini bărbaţi o cunosc
 

 

yogaesoteric
3 martie 2017

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More