CDC din SUA a identificat sute de semnale privind probleme de siguranță pentru vaccinurile anti-covid-19 Pfizer și Moderna

Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) au identificat sute de semnale privind siguranța pentru cele două vaccinuri anti-covid-19 care sunt cele mai administrate, Pfizer și Moderna, potrivit rezultatelor monitorizării obținute de The Epoch Times.

Paralizia Bell, coagularea sângelui și decesul s-au numărat printre semnalele menționate prin analiza rapoartelor de evenimente adverse transmise către Sistemul de raportare a evenimentelor adverse cauzate de vaccinuri (VAERS).

Analiza primară a CDC a comparat rapoartele trimise pentru evenimente specifice suferite după primirea unui vaccin Moderna sau Pfizer anti-covid-19 cu rapoartele depuse în urma vaccinării cu orice alt vaccin sau cu toate vaccinurile non-covid-19. Tipul de analiză este cunoscut sub numele de raportare proporțională (PRR).

Analiza CDC a fost efectuată asupra evenimentelor adverse raportate din 14 decembrie 2020 până în 29 iulie 2022.

Epoch Times a obținut rezultatele printr-o solicitare în baza Legii privind libertatea de informare, după ce CDC a refuzat să facă publice rezultatele.

VAERS este un sistem de raportare pasiv care acceptă rapoarte de la oricine, dar majoritatea sunt depuse de profesioniști din domeniul sănătății, cărora li s-a spus în timpul pandemiei de covid-19 să depună rapoarte dacă apar probleme post-vaccinare. Persoanele care depun sesizări false riscă sancțiuni.

Rapoartele nu dovedesc cauzalitatea sau o legătură între un eveniment și un vaccin. În același timp, studiile arată că numărul de rapoarte este deseori o subestimare a apariției efective a evenimentelor post-vaccinare.

CDC și FDA au declarat în documentele legate de procedura de operare că oficialii vor monitoriza VAERS pentru a identifica „potențiale noi îngrijorări privind siguranța pentru vaccinurile anti-covid-19”, CDC efectuând analiza PRR. CDC a emis mai multe declarații false cu privire la extragerea datelor, dar în cele din urmă a recunoscut că nu a început să aplice tehnica de monitorizare până în 2022 – la mai bine de un an după autorizarea vaccinurilor Pfizer și Moderna.

PRR presupune compararea incidenței unui anumit eveniment advers după un anumit vaccin cu incidența după toate celelalte vaccinuri.

Rezultatele obținute de The Epoch Times arată că există sute de evenimente adverse (EA) care îndeplinesc definiția, inclusiv afecțiuni grave, cum sunt coagularea sângelui în plămâni, sângerarea intermenstruală, lipsa de oxigen către inimă și chiar moartea. Cifrele mari, în special cifrele chi-pătrat, au trezit îngrijorarea experților.

Pentru multe dintre evenimente, „chi-pătratul este atât de mare încât, dintr-o perspectivă bayesiană, probabilitatea ca rata reală a EA legate de vaccinurile anti-covid să nu fie mai mare decât cea a vaccinurilor non-covid este în esență zero”, a declarat pentru The Epoch Times într-un e-mail Norman Fenton, profesor de management al riscurilor la Universitatea Queen Mary din Londra, după ce a aplicat cifrele unui model bayesian care oferă probabilități bazate pe informațiile disponibile.

De exemplu, există o probabilitate de mai puțin de 0,5% ca rata cirozei hepatice să fie mai mică după vaccinarea anti-covid-19 decât după vaccinarea non-covid-19. Pentru miocardită, sau inflamația inimii, la grupul de vârstă de 12 până la 17 ani, probabilitatea este aproape de zero.

Totodată, rezultatele CDC arată că o proporție mult mai mare de evenimente adverse după vaccinarea anti-covid-19 au fost grave. Pentru adulți, de exemplu, proporția a fost de 11,1%, comparativ cu 5,5% după vaccinurile non-covid-19. Proporția deceselor pentru adulți a fost de 15,4% după vaccinarea covid-19, mult mai mare decât cea de 2,5% după alte vaccinări.

Este necesar ca autoritățile de reglementare să vină cu o altă explicație cauzală pentru această diferență, dacă doresc să susțină că probabilitatea ca EA ale unui vaccin anti-covid să ducă la deces nu este semnificativ mai mare decât în cazul altor vaccinuri”, a spus Fenton.

CDC și FDA nu au răspuns solicitării de comentarii din partea The Epoch Times.

Unele grupe de vârstă prezintă un risc mai mare de miocardită și pericardită după vaccinare decât după infecția cu covid-19, ceea ce a determinat un număr tot mai mare de experți să avertizeze împotriva vaccinării anumitor persoane.

Rezultatele PRR nou obținute au returnat peste 500 de evenimente adverse mai grave decât miocardita și pericardita.

Știm că semnalul pentru miocardită este asociat cu o afecțiune cauzată de vaccinurile ARNm, astfel că este mai mult decât rezonabil să spunem că orice semnal mai grav decât miocardita/pericardita este necesar să fie luat în serios și investigat”, a declarat pentru The Epoch Times prin e-mail Josh Guetzkow, un profesor israelian specializat în statistică la Universitatea Princeton și care a studiat datele VAERS în timpul pandemiei.

FDA a dezvăluit recent că, din patru semnale identificate pentru persoanele mai în vârstă după vaccinarea Moderna sau Pfizer, trei au fost excluse prin analize suplimentare, dar unul ‒ embolia pulmonară ‒ a continuat să îndeplinească criteriile. Embolia pulmonară a fost identificată ca semnal în analiza PRR pentru persoanele de 12 ani.

Citiți și:
Vaccinați ‒ infectați ‒ decedați! Date zguduitoare pentru naivii vaccinați: un raport sec din Australia de la finalul anului arată că toți cei internați sau care au murit de covid au fost vaccinați
Gheorghe Piperea intervine în scandalul vaccinurilor anti-covid: „Toată povestea asta cu întemeierea ştiinţifică a fost o farsă”

 

yogaesoteric
15 februarie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More