Ce este astrologia?

„ASTRELE CONDUC OAMENII, DAR ÎNŢELEPŢII SUNT MAI PRESUS DECÂT ASTRELE”

Noţiunile pe care astrologia ni le pune la dispoziţie nu fac altceva decât să ne conducă de la cunoaştere dincolo de cunoaştere, de la formă dincolo de formă, de la nume la cel căruia nu i se poate da nume – Fiinţa Unică.

Totul în Univers se supune ritmului şi ciclicităţii.

În interiorul fiinţei umane există o mare diversitate de ritmuri: ritm cardiac cu o frecvenţă de aproximativ 70 de bătăi pe minut; ritm respirator variabil în funcţie de activitatea pe care o desfăşurăm între 10-40 respiraţii pe minut; fiecare glandă endocrină are propriul ei ritm; sistemul nervos central are, de asemenea, un ritm propriu, cu o ciclicitate de 24 de ore, strâns legată de alternanţa zi-noapte; întreaga structură umană are un ritm anual, există bioritmul fizic, mental, emţional, iar psihicul uman are o ciclicitate de aproximativ şapte ani.

Ritmuri asemănătoare există şi în exteriorul nostru: începând de la nivel atomic, unde ritmurile sunt foarte rapide, şi terminând cu nivelul macrocosmic, unde ritmurile sunt foarte lente (de exemplu, Soarele se învârte în jurul centrului Galaxiei cu o perioadă de două sute de milioane de ani).

Se ridică astfel numeroase întrebări: Ce face ca aceste ritmuri să îşi păstreze frecvenţele? Sunt aceste ritmuri parte dintr-un haos general? Există cumva o forţă care a iniţiat şi susţine aceste ritmuri? Care sunt corelaţiile dintre ritmurile diferitelor sisteme? Cum putem să cunoaştem ce ritm are sau va avea un anumit proces? Există ceva sau cineva care nu este supus ciclicităţii? Cum putem să scăpăm de dominaţia acestor ritmuri? Cum putem să utilizăm în sens benefic energia acestor ritmuri? Acestea şi multe altele sunt problemele astrologiei.

Also available in: English

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More