Ce este Mişcarea pentru Integrare Spirituală în Absolut?

Mişcarea pentru Integrare Spirituală în Absolut (MISA) a fost înfiinţată ca asociaţie non-profit prin Hotărârea judecătorească din 23 ianuarie 1990 pronunţată de Judecătoria Sector 1 Bucureşti. Ea are caracter socio-profesional, filosofic şi educativ, având drept scop ridicarea nivelului spiritual al oamenilor prin popularizarea cunoştinţelor şi practicilor Yoga.

Mentorul spiritual al Mişcării pentru Integrare Spirituală în Absolut este profesorul de yoga Gregorian Bivolaru. Înzestrat cu multe cunoştinţe pe care pe drept cuvânt le putem numi enciclopedice, cu o bogată experienţă practică şi un veritabil talent pedagogic, Gregorian Bivolaru a reuşit să pună bazele a ceea ce astăzi numim Şcoala de Yoga MISA, cea mai mare şcoală de Yoga din Europa.

Pentru a înţelege care este contextul constituirii MISA şi al dezvoltării Şcolii de Yoga MISA, amintim că România este singura ţară din lume în care a fost interzisă practica Yoga. În nici o altă ţară de pe pământ, niciodată, nu s-a mai pomenit aşa ceva. În România, yoga a fost interzisă în 1982, odată cu „scandalul Meditaţiei Transcedentale”, a cărui victimă a fost şi Gregorian Bivolaru. Yoga a rămas înafara legii în România până în decembrie 1989.

Încă dinainte de „Revoluţia” din 1989, Gregorian Bivolaru a fost controlat permanent de Securitate, pentru că practica şi preda Yoga. El a fost închis de două ori, apoi internat cu forţa într-un spital psihiatric în vremea regimului comunist (soluţia adoptată în perioada comunistă pentru a scăpa de persoanele incomode, deoarece ideologia comunistă nu permitea să existe deţinuţi politici). Care a fost vina lui Gregorian Bivolaru? Faptul că a corespondat cu Mircea Eliade, că a continuat să practice şi să predea Yoga în particular în perioada 1982-1989.

După Revoluţie, Gregorian Bivolaru a pus bazele MISA, împreună cu un grup de prieteni yoghini. Primele conferinţe şi cursuri de Yoga care au avut loc în ianuarie 1990 s-au bucurat de un succes extraordinar. Mii de persoane s-au înscris la cursurile de Yoga deschise de MISA în Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Braşov, în primele luni ale anului 1990. În anii următori, au fost deschise cursuri în tot mai multe oraşe din ţară, apoi şi în străinătate. Ceea ce noi acum numim Fenomenul MISA a luat tot mai multă amploare, în ciuda unor continue agresiuni, şicane, abuzuri din partea autorităţilor, cu sprijinul servil al mass-media.

În mod deloc surprinzător, mai ales având în vedere autenticitatea discutabilă a evenimentelor din 1989, Gregorian Bivolaru a continuat să fie pe lista persoanelor incomode şi după 1989. Periodic, presa lansează atacuri extrem de virulente, veritabile campanii de presă pentru discreditarea MISA şi a lui Gregorian Bivolaru. Regăsim în acestea acuzaţiile aberante şi mentalitatea Securităţii. Pentru că el era cel vizat şi atacat în primul rând în aceste veritabile campanii de presă, Gregorian Bivolaru s-a retras de la conducerea MISA în 1995, şi ulterior chiar a încetat să mai susţină personal cursuri de Yoga. Practic însă, el este în continuare şi în permanenţă mentorul spiritual al Şcolii de Yoga MISA, participând la conferinţe, lecţii teoretice, iniţieri spirituale, tabere yoghine (în ţară şi în străinătate). El este totdată autorul a numeroase cărţi, broşuri, articole despre yoga, tratamente naturiste, spiritualitate, parapsihologie, etc.

Începând din 1990, Şcoala de yoga MISA a deschis cursuri de Yoga în peste 250 de localităţi din România şi alte 16 ţări. Liderii organizaţiei evaluează la circa 35.000 numărul celor care au practicat până acum Yoga în cadrul oferit de MISA. Instructorii care predau Yoga sunt selectaţi pe baza unor examene teoretice şi practice şi dispun de o pregătire specială.

MISA este membru al Federaţiei Internaţionale de Yoga şi al Alianţei Yoghine Europene, o garanţie în plus pentru calitatea cursurilor de Yoga oferite de această şcoală.

Alte activităţi sub egida MISA:  
– publicarea revistelor Yoga Magazin, Revista Misterelor, Francmasoneria şi a unui buletin informativ lunar
– publicarea a numeroase cărţi
– numeroase conferinţe publice
– cursuri de Shivaism, Ayurveda, Parapsihologie, Alchimie, Eneagramă ş.a.
– simpozioane şi tabere de Yoga
– expoziţii cu tematică spirituală
- diferite activităţi care vizează trezirea conştiinţei naţionale.

Notă: MISA, Legea rezonanței oculte, rezonanța ocultă, spirala YIN, spirala YANG, tabăra spirituală yoghină de vacanță, continența sexuală, continența amoroasă, grup ezoteric SHAKTI, grup ezoteric VIRA, grup ezoteric Șivaism, Mișcarea Charismatică Teofanică sunt mărci înregistrate ale Asociației MISA (Mișcarea de Integrare Spirituală în Absolut).

yogaesoteric

Also available in: English Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More