Cei care trăiesc într-o pădure de cedru nu se îmbolnăvesc niciodată de gripă!

Un hectar de pădure de cedru, în timpul zilei, produce aproximativ 30 kg de substanțe volatile organice cu proprietăți bactericide. Studiile oamenilor de știință arată că acest volum de fitonide este capabil să distrugă cea mai mare parte de microbi dintr-un oraș mare” – astfel a descris L. Ia. Tihonova uimitoarele proprietăți bactericide ale cedrului, în lucrarea Efectul comparativ al fitoncidelor plantelor conifere asupra bacteriilor dizenteriei, Tomsk, 1955.

Studiile mai moderne nu numai că au confirmat pe deplin cele spuse. Astăzi, oamenii de știință au mers și mai departe în studierea proprietăților bactericide și antivirale ale acelor de cedru: a fost dovedită experimental capacitatea lor de a proteja omul de gripă.

După cum se știe, virusul gripal este diferit în fiecare an – el suferă mutații, adaptându-se rapid la toate mijloacele de luptă dezvoltate de om. Dar mijloacele de protecție împotriva acestuia, create de Dumnezeu, rămân eficiente tot timpul. De exemplu, usturoiul. Însă usturoiul nu are o aromă agreată de toată lumea. Adulții pot să consume usturoi în timpul unei epidemii de gripă, dar copiilor le este mai greu.

Din fericire, există și un alt remediu eficient împotriva gripei – acele de cedru. Ele au o aromă foarte plăcută, care se aseamănă nu atât cu cea de brad, cât cu cea de mandarine… Sau cu altceva cu miros fin de fructe. Și copiii se joacă cu bucurie cu crengile de cedru, le place să mestece acele de cedru și rămurelele tinere. Iar aceasta este o modalitate foarte bună de a vă proteja de gripă!

Mutațiile anuale ale virusului gripal sunt neputincioase atunci când sănătatea omului este străjuită de un cedru – un adevărat miracol al naturii.

Acele de cedru, pe care un copil sau un adult le mestecă, și ceaiul făcut doar din ace de cedru pot servi drept protecție împotriva virusului.

Citiți și:
Efectele benefice ale uleiurilor esenţiale asupra sănătăţii umane în general şi asupra bunăstării creierului, în special
Usturoiul negru, beneficii uimitoare fără miros neplăcut
Răceli, bronșite şi alte infecții ORL? Luați usturoi!

 

yogaesoteric
6 decembrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More