Centrele americane pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC) au adăugat vaccinurile anti-covid-19 la calendarul de imunizare de rutină al copiilor, începând cu vârsta de 6 luni

Centrele americane pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC) au adăugat vaccinurile anti-covid-19 la calendarul de imunizare de rutină pentru copii și adulți, atrăgând critici pentru această decizie, potrivit TheEpochTimes.

Potrivit calendarului de imunizare pentru copii și adolescenți din 2023 al CDC, două sau trei doze de vaccinuri anti-covid-19 au fost recomandate începând cu sugarii care au doar șase luni. Copiilor din grupa de vârstă cuprinsă între 6 luni și patru ani și între cinci ani și 11 ani li se recomandă vaccinurile anti-covid-19 de la Moderna sau Pfizer. În rândul copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani, sunt recomandate, de asemenea, vaccinurile Novavax, pe lângă cele de la Pfizer și Moderna.

În lista pentru adulți, au fost recomandate două sau trei doze de vaccinuri anti-covid-19 începând cu vârsta de 19 ani. Recomandarea vaccinului anti-covid-19 pentru copii și adulți din 2023 este inclusă printre alte vaccinuri recomandate de obicei pentru rujeolă, gripă, rubeolă și așa mai departe. Consilierii CDC au recomandat în 2022 adăugarea vaccinurilor în calendarul de vaccinare.

Deși CDC a adăugat vaccinurile anti-covid-19 la lista recomandată, nu a impus vaccinurile. Agenția nu are autorizația de a face aceasta, dar jurisdicțiile locale și de stat o pot face, iar multe dintre ele impun majoritatea vaccinurilor din calendar. Cu toate acestea, nu există aproape niciun stat care să facă obligatorie vaccinarea antigripală în școlile publice.

Avocații au declarat că vor da în judecată orice stat care impune vaccinarea anti-covid-19 pentru a frecventa școala, iar mulți oficiali au promis că nu vor implementa o astfel de cerință. Decizia CDC de a adăuga vaccinurile anti-covid-19 la calendarele de imunizare a atras critici online.

În timp ce credeam că este imposibil ca @CDCgov să mai piardă credibilitate ‒ ei decid să facă aceasta în ciuda studiilor tot mai multe care arată o eficacitate în scădere, niciun beneficiu net pentru majoritatea persoanelor imunocompetente”, a declarat anestezistul Megan Martin într-un tweet din 10 februarie.

Despăgubiri pentru leziuni cauzate de vaccinuri în cazul covid-19

Programul de vaccinare a copiilor subliniază că vaccinurile anti-covid-19 nu sunt acoperite de Programul național de compensare a leziunilor provocate de vaccinuri (VICP), o alternativă la sistemul juridic tradițional de soluționare a petițiilor privind leziunile provocate de vaccinuri. În schimb, vaccinurile anti-covid-19 autorizate sau aprobate de Food and Drug Administration (FDA) sunt acoperite de Countermeasures Injury Compensation Program (CICP). Creat în 2010, CICP este un program de compensare care vizează vaccinurile și medicamentele care sunt dezvoltate ca răspuns la orice urgență de sănătate publică.

Solicitanții este necesar să depună o cerere de despăgubire în termen de un an de la injectarea vaccinului. Programul, destinat în principal vaccinurilor pentru copii, este cunoscut ca fiind mai anevoios și mai puțin generos decât VICP. În lipsa elaborării de către Administrația Resurselor și Serviciilor de Sănătate (HRSA) a unui tabel al leziunilor provocate de vaccinuri, sarcina probei revine petiționarului și nu guvernului, care este nevoit să dovedească legătura de cauzalitate pentru a stabili eligibilitatea.

O analiză realizată de Bloomberg arată că, în timp ce despăgubirea medie plătită în cadrul VICP este de aproximativ 533.000 de dolari, cea plătită în cadrul CICP este puțin peste 200.000 de dolari. VICP garantează reprezentare juridică și audiere pentru solicitanți. Persoanele care depun cereri în cadrul CICP nu beneficiază de aceste beneficii. În timp ce deciziile luate de oficialii VICP sunt făcute publice, deciziile CICP nu sunt niciodată cunoscute.

Oficialii agenției decid cu privire la cereri în secret, fără ca persoanele vătămate sau familiile acestora să aibă posibilitatea de a vorbi sau de a interacționa cu factorii de decizie”, a declarat pentru publicație Nora Freeman Engstrom, profesor la Stanford Law School, care cercetează programele de despăgubire pentru leziuni provocate de vaccinuri.

Deoarece deciziile CICP rămân nepublicate, „publicul și cercetătorii nu pot ști ce efecte adverse au fost găsite la vaccinuri și care nu au fost……. Acest aspect are potențialul de a împiedica înțelegerea noastră în ceea ce privește siguranța și eficacitatea acestor vaccinuri”, a declarat ea.

Potrivit unui studiu recent al CDC, peste 1.600 de copii cu vârste cuprinse între cinci și 11 ani au prezentat o reacție sistemică, cum ar fi diaree sau febră, după ce au primit o doză de vaccinuri covid-19.

S-a constatat că aproape jumătate dintre copiii din studiu care au primit vaccinurile actualizate Pfizer și Moderna au suferit o reacție sistemică, care este definită ca reacție „de obicei ușoară” care durează mai multe zile. Reacțiile sistemice sunt cotate deasupra reacțiilor locale pe scara de severitate, chiar sub reacțiile severe. Într-un document din 1 februarie, CDC a raportat că 73 de cazuri de sindrom Guillain-Barre au fost identificate la adulți în termen de 42 de zile de la administrarea unui vaccin Johnson & Johnson anti-covid-19.

Sindromul face ca sistemul imunitar al organismului să atace anumite părți ale sistemului nervos. Pe baza ratei anuale obișnuite a sindromului, era de așteptat să apară doar 31 de cazuri.

Citiți și:
EMA avertizează: au apărut noi efecte adverse ale vaccinurilor!
Vaccinurile anticovid, impact devastator asupra vieții și sănătății copiilor născuți și nenăscuți: Mii de decese fetale și efecte grave asupra creierului, inimii și altor organe

 

yogaesoteric
24 martie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More