Centrul american pentru Controlul Bolilor: 85% dintre pacienții infectați cu covid au purtat «întotdeauna» sau «deseori» o mască
Un studiu realizat de Centrul american pentru Controlul Bolilor (CDC) indică faptul că americanii respectă măsura purtării măștii, însă acest aspect nu pare să fi încetinit sau oprit răspândirea coronavirusului. Mai mult, spune CDC, purtarea măștii are efecte nefaste.
În studiul pe care l-a realizat privind pacienții cu simptome de covid-19, CDC a constatat că 70,6% dintre ei au spus că au purtat „întotdeauna” o mască. În schimb, 14,4% au susținut că au purtat „deseori” masca de protecție, scrie jurnalistul de investigație Jordan Schachtel. Asta înseamnă că 85% dintre pacienții infectați cu covid-19 au purtat în mod regulat masca, în timp ce doar 3,9% au recunoscut că nu au avut niciodată mască.
Studiul oferă o perspectivă asupra realității faptului că zeci de mii de americani se infectează zilnic cu covid-19, în ciuda unui număr covârșitor al celor care folosesc ca mijloc de protejare masca, spune Schachtel. De asemenea, studiul contrazice afirmația doctorului Anthony Fauci, Directorul Institutului Național pentru Alergii și Boli Infecțioase din Statele Unite, conform căreia americanii nu respectă îndrumările CDC privind purtarea măștilor.
Mark Changizi, cercetător teoretic cognitiv, a scris pe Twitter că studiul arată și că utilizarea unei măști duce la:
– Inspirarea crescută a dioxidului de carbon expirat,
– Creșterea semnificativă a frecvenței respiratorii și hiperventilație,
– Creșterea frecvenței cardiace,
– Creșterea dioxidului de carbon în sânge,
– Hipoxemie (o scădere anormală a presiunii parțiale a oxigenului din sângele arterial),
– O hipercapnie, care este o creștere a presiunii dioxidului de carbon din sânge,
– Declin cognitiv general,
– Dificultate mai mare în îndeplinirea sarcinilor psihomotorii.
Asociația medicilor și chirurgilor americani a compilat un text cu „Fapte despre mască” care explică știința de bază din spatele purtării măștii și rezumă o varietate de studii. Asociația susține că și înainte de izbucnirea pandemiei de coronavirus eficiența purtării măștilor de către publicul larg în vederea încetinirii răspândirii unui virus nu era dovedită și că acestea pot face mai mult rău decât bine.
De asemenea, la 6 aprilie, Organizația Mondială a Sănătății a declarat că „utilizarea pe scară largă a măștilor de către persoanele sănătoase în mediul comunitar nu este susținută de dovezile actuale și prezintă incertitudini și riscuri critice”.
Citiţi şi:
Măștile ne transformă în robi obedienți
yogaesoteric
18 noiembrie 2020