CEO-ul JPMorgan anunță că ceva mult mai grav decât o recesiune va lovi planeta. Bancherii, în alertă!

CEO-ul JPMorgan Chase, Jamie Dimon, crede că deși economia SUA este încă puternică și bilanțurile consumatorilor și afacerile sunt „în stare bună”, există nori de furtună în față.

Jamie Dimon

Dimon a estimat probabilitatea ca SUA să intre într-o recesiune, potrivit unui raport Yahoo Finance.

Economia SUA se îndreaptă către ceva mai mare decât recesiunea

Economia Americii este „puternică”, dar „nori de furtună” se ivesc la orizont. Anterior, acesta a avertizat despre posibilitatea ivirii unui „uragan economic”.

În acest moment, cerul economiei SUA este oarecum însorit”, a spus Dimon în iunie. „Situația merge bine. Toată lumea crede că Fed se poate descurca în contextul actual. Cu toate acestea, încă nu ştim dacă norii de la orizont anunţă o simplă furtună sau un uragan dezastruos”.

Creșterea dobânzilor Fed, înăsprirea cantitativă, șocurile petroliere, războiul din Ucraina și tensiunile în creștere ale SUA cu China l-au împins pe Dimon să estimeze şansele unei „aterizări uşoare” la aproximativ 10% şi probabilitatea unei „aterizări mai dure” sau a unei „recesiuni uşoare” mai aproape de 20 până la 30%.

El a estimat, de asemenea, o şansă de 20 până la 30% pentru o „recesiune mai grea” şi o şansă de 20 până la 30% pentru „o furtună economică violentă”.

Planul Marshall”, salvarea economiei SUA

CEO-ul JPMorgan, Jamie Dimon, susține „Planul Marshall” pentru a salva economia SUA și pentru a proteja securitatea energetică a Statelor Unite și a aliaților săi europeni. El a mai spus că națiunile europene dependente de aprovizionarea cu energie a Rusiei au nevoie de ajutor din partea SUA.

Dar pentru ca aceste planuri să aibă succes, a adăugat Dimon, „Este necesar să asigurăm imediat surse adecvate de energie pentru următorii câțiva ani”, ceea ce poate fi realizat în același timp cu reducerea emisiilor de CO2.

Citiți și:
O criză care ne va face praf nu doar agoniselile, ci și speranțele
În scurt timp se va dovedi rolul toxic al banului judecat ca marfă

 

yogaesoteric
24 septembrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More