Cât de eficiente sunt lockdown-urile în cazul covid? Un studiu zguduie tot ce se crezuse până acum!

După ce în ultimii doi ani problemele cauzate de covid-19 au fost constant în atenția autorităților din lumea întreagă, iar restricțiile au reprezentat un adevărat coșmar pentru mulți oameni, la fel și spaima provocată de discuțiile despre apariția de noi valuri și tulpini covid, pe măsură ce se apropie toamna, par să reapară tot mai mult discuțiile despre posibilitatea ca, pe fondul eventualității creșterii numărului cazurilor noi de infectări, să se apeleze din nou la astfel de măsuri restrictive. În ideea de a se proteja viețile oamenilor, în lupta anti-covid.

În tot acest context, concluziile unui studiu ajung să fie cu atât mai de interes pentru opinia publică. Mai ales că s-a avut în vedere tocmai eficiența restricțiilor dure în cazul covid. Adică a măsurilor impuse pe lângă – recomandarea, sau chiar obligativitatea, în unele perioade – a purtării măștii sanitare de protecție, a respectării distanțării fizice sau a igienei mâinilor, în încercarea de a se limita pe cât de mult posibil răspândirea SARS-CoV-2 (coivd-19).

Sunt sau nu eficiente lockdown-urile?

Lockdown-urile covid-19 ar putea fi responsabile pentru revendicarea a de 20 de ori mai multe vieți decât se susținea că or să salveze, potrivit unei noi analize publicate în International Journal of Environmental Research and Public Health, conform thenationalpulse.com.

Lucrarea a fost scrisă de cercetători de la Jerusalem College of Technology (Colegiul de Tehnologie din Ierusalim), titlul său fiind „Sunt lockdown-urile eficiente în gestionarea pandemiilor?”, și a avut în vedere și experiența pandemiilor anterioare celei de covid.

Analiza comparativă a diferitelor țări a arătat că ipoteza eficacității blocajelor (lockdown-urilor) nu poate fi susținută de dovezi – nici în ceea ce privește actuala pandemie de covid-19, nici în ceea ce privește gripa spaniolă din 1918-1920 și alte pandemii mai puțin severe din trecut”, argumentează cercetătorii, conform sursei citate.

Niciun beneficiu clar al lockdown-urilor în caz de pandemie”

Prețul blocajelor (lockdown-urilor) în ceea ce privește sănătatea publică este mare: prin folosirea conexiunii cunoscute dintre sănătate și bunăstare, estimăm că blocajele pot curma de 20 de ori mai mulți ani de viață decât economisi” – sună concluzia în urma analizei.

Situația nu ar fi singulară în cazul covid, cu privire la restricțiile dure de tipul lockdown-urilor. „Este important de menționat că aceleași concluzii – niciun beneficiu clar al lockdown-urilor în caz de pandemie — au fost trase de organismele naționale și internaționale înainte de apariția covid-19. Și anume, mai multe guverne au pregătit planuri detaliate de răspuns la pandemiile asemănătoare gripei cu ani în urmă – vezi programele Administrației pentru Sănătate și Securitate Ocupațională din SUA (2007) și Ministerul Sănătății din Israel (2007)”.

Potrivit site-ului citat, lucrarea nu susține că lockdown-urile au fost pur și simplu ineficiente.

Citiți și:
Manipularea maselor și torturarea psihologică a majorității popoarelor… simultan
Adevărata știință despre covid
Este timpul să recunoaștem eșecul

 

yogaesoteric
24 septembrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More