Cerere adresată Comisiei Parlamentare pentru controlul SRI

Cerere de demarare a unei anchete a Comisiei Comune Permanente a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru Exercitarea Controlului Parlamentar asupra Activităţii Serviciului Român de Informaţii (SRI)

Domnilor Parlamentari,

Mişcarea de Integrare Spirituală în Absolut (MISA) solicită demararea unei anchete asupra modului de implicare a SRI în cazul MISA. Solicităm imperios Comisiei Comune Permanente a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru Exercitarea Controlului Parlamentar asupra Activităţii Serviciului Român de Informaţii (SRI),  să ancheteze abuzurile săvârşite de către unele cadre ale SRI, care au adus grave prejudicii cursanţilor yoga. Dorim ca în această anchetă să se refere la: supravegherea şi urmărirea abuzivă şi nejustificată a sute de persoane timp de peste 10 ani de zile, ascultarea telefoanelor a sute de persoane pe perioade foarte mari de timp, instigarea opiniei publice prin intermediul unor declaraţii ale unor „surse din SRI”, dezinformarea unor instituţii ale statului, diferite acţiuni de intimidare şi ameninţare la adresa yoghinilor MISA. Ca şi cetăţeni ai României, contribuabili, solicităm evaluarea costurilor operaţiunilor SRI care ne vizează şi justificarea acestor cheltuieli exorbitante.

Peste 30.000 de yoghini români sunt supuşi de mai bine de doi ani de zile unei veritabile vânătoare de vrăjitoare, iar motivul care a stat la baza tuturor abuzurilor îndreptate împotriva Şcolii de yoga MISA este pretinsa punere în pericol a siguranţei naţionale de către yoghini, aşa cum au declarat în repetate rânduri reprezentanţi ai SRI.

Faţă de situaţia evidentă că membrii şi simpatizanţii MISA sunt victimele unor grave şi periculoase persecuţii concertate şi diabolic plănuite de anumite persoane aparţinând serviciilor secrete, care doresc şi acţionează pe toate căile, cheltuind banii publici, pentru a distruge această Şcoală de yoga, vă rugăm să declanşaţi o anchetă prin care să solicitaţi SRI să comunice:
– numărul şi numele persoanelor practicante yoga, din cadrul acestei mişcări, care sunt şi / sau au fost monitorizate de SRI;
 perioada acestei monitorizări, pentru fiecare din sutele de simpatizanţi MISA în parte, precum şi autorizaţiile de interceptare, fotografiere, filmare şi supraveghere, semnate de autoritatea specifică, deoarece ne aflăm în posesia unor dovezi cu privire la existenţa unor dosare de supraveghere informativă a anumitor persoane, încă din anul 1992;
– precizarea motivaţiilor şi temeiurilor de drept din autorizaţiile (dacă acestea există) în baza cărora yoghinii au fost monitorizaţi încă de la înfiinţarea Şcolii de Yoga MISA, precum şi motivaţiile şi temeiurile de drept care au stat la baza infirmărilor succesive a soluţiilor legale de neîncepere a urmăririi penale privitor la infracţiunile împotriva siguranţei nationale;
– verificarea funcţionarilor din cadrul SRI care sunt foşti lucrători ai organelor represive ale fostei Securităţi şi care au participat şi la anchetarea domnului Gregorian Bivolaru şi a yoghinilor înainte de anul 1989.

Implicarea SRI în cazul MISA este de o gravitate deosebită, pentru că ea constituie „scutul” sub care Parchetul şi celelalte instituţii ale statului îşi continuă abuzurile împotriva membrilor şi simpatizanţilor MISA. „Siguranţa” pe care le-o dă autorităţilor române această „alianţă” cu SRI este reliefată şi de faptul că toate plângerile şi memoriile pe care le-au făcut cei abuzaţi de-a lungul acestor ani, în număr de peste 600, adresate acestor instituţii, au fost respinse în bloc ca fiind nefondate, nefiind găsit nimeni vinovat pentru abuzurile şi infracţiunile săvârşite de reprezentanţii autorităţilor împotriva cursanţilor yoga. Aroganţa sau indiferenţa cu care sunt tratate dramele a sute de persoane semnalate în aceste memorii şi plângeri se datorează în special puterii de influenţă foarte mare pe care serviciile secrete o au încă în societatea română de azi.

Considerăm că „jocul de-a siguranţa naţională”, extrem de periculos, pe care Parchetul şi SRI le-au desfăşurat şi le desfăşoară pe bani publici, vizavi de MISA, trebuie să înceteze. Închiderea de către unii procurori, în mod succesiv a dosarelor fabricate de-a lungul timpului de către SRI, privitor la infracţiuni referitoare la siguranţa naţională, urmată de infirmarea abuzivă a acestor soluţii şi redeschiderea dosarului, arată atât lipsa probelor privitoare la existenţa unor acţiuni împotriva siguranţei statului român, cât şi înverşunarea cu care SRI urmăreşte distrugerea acestei Şcoli de yoga.

Ca şi în perioada comunismului, yoghinii sunt urmăriţi pentru că „ar pune în pericol siguranţa naţională”, iar apoi li se fabrică dosare pentru infracţiuni de drept comun. Documentele din Arhivele Securităţii Statului dovedesc că aşa s-a procedat cu Gregorian Bivolaru şi cursanţii săi înainte de 1989. Acelaşi lucru se petrece şi acum. 50 de persoane sunt puse sub acuzare în dosare fabricate privind infracţiuni de drept comun. Faptul că nu există nici o probă efectivă pentru aceste presupuse infracţiuni, deşi toate aceste persoane au fost supravegheate continuu de SRI, dovedeşte că aceste dosare sunt fabricate la comandă politică, aşa cum reiese şi din stenogramele secrete ale PSD. În cazul MISA s-a vorbit despre trafic şi consum de droguri, trafic de arme şi de carne vie, prostituţie, sex în grup etc. în care ar fi implicate mii de persoane. Care dintre instituţiile statului sunt incompetente: cele care lansează aceste acuzaţii sau SRI-ul, care ne-a supravegheat ani de zile, dar nu a reuşit să surprindă nimic de acest gen?!

România este singura ţară din lume în care yoga a fost scoasă în afara legii, în perioada comunismului. Tot într-o ţară comunistă – China – practicanţii Falun Gong (o tehnică asemănătoare cu yoga) au fost decimaţi în masă. În restul lumii, yoga este unanim apreciată ca o veritabilă ştiinţă de dezvoltare a personalităţii umane. Apreciem că dacă fenomenul yoga ar fi fost periculos, statele occidentale ar fi luat măsuri împotriva unei asemenea discipline milenare. În realitate însă, yoga  se studiază şi pe teritoriile statelor lor, fiind o disciplină verificată prin practica a milioane de persoane din întreaga lume. Şcoala de yoga MISA este unanim apreciată de forurile internaţionale în domeniu, fiind membră a Federaţiei Europene de Yoga şi a Federaţiei Internaţionale de Yoga. Gregorian Bivolaru, mentorul MISA, este membru în consiliul mondial care conduce Federaţia de Yoga, ce reuneşte peste 300 de milioane de yoghini din întreaga lume.

Implicarea activă a Comisiei dumneavoastră prin efectuarea unei anchete proprii care să reflecte în mod obiectiv adevărul şi astfel să pună capăt acuzaţiilor mincinoase aduse yoghinilor de către SRI este necesară şi stringentă. Campania nedreaptă a autorităţilor împotriva MISA trebuie să se oprească, întrucât prejudiciază în mod deosebit de grav şi ireparabil mii de oameni, cursanţi şi simpatizanţi ai Şcolii noastre.

18 mai 2006
yogaesoteric

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More