Cerere de demarare a unei anchete a Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională


Domnilor Parlamentari,

Mişcarea de Integrare Spirituală în Absolut (MISA) solicită demararea unei anchete asupra modului de implicare a instuţiilor statului, responsabile de siguranţa naţională, în cazul MISA. Solicităm imperios un punct de vedere al Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională pentru evidenţierea faptului că MISA, Şcoala de yoga organizată de MISA, prin modul său de organizare şi activităţile desfăşurate, profesorii şi instructorii ei, NU au fost şi nu sunt o ameninţare la adresa siguranţei naţionale, cum în mod fals au afirmat Serviciul Român de Informaţii şi alte intituţii ale statului, prin reprezentanţii lor. Peste 30.000 de yoghini români sunt supuşi de mai bine de doi ani de zile unei veritabile „vânătoare de vrăjitoare”, iar motivul care a stat la baza tuturor abuzurilor îndreptate împotriva Şcolii de yoga MISA este pretinsa punere în pericol a Siguranţei naţionale de către yoghini.

Serviciul Român de Informaţii se dovedeşte în cazul MISA a fi un demn urmaş al Securităţii Statului din perioada comunistă. România a fost singura ţară din lume în care practica yoga a fost interzisă, pe motiv că pune în pericol siguranţa naţională. Documentele din arhivele Securităţii arată clar modul în care yoghinilor şi în special lui Gregorian Bivolaru li s-au construit la comandă politică dosare pentru infracţiuni de drept comun înainte de 1989. Acelaşi lucru continuă şi în prezent: supravegheaţi continuu ani de zile pentru că SRI zice că „pun în pericol siguranţa naţională”, zeci de yoghini sunt în situaţia de a li se fabrica dosare pentru infracţiuni de drept comun.

În fapt, ne aflăm în faţa unei monitorizări ilegale, de peste 16 ani, bazate pe considerente discriminatorii legate de convingerile filosofice şi religioase ale unor cetăţeni români care nu fac decât să practice în mod paşnic yoga, monitorizare căreia i s-a creat o aparenţă de legalitate, prin invocarea aşa-zisei apărări a siguranţei naţionale. Caracterul profund ilegal şi nedemocratic al supravegherii a mii de persoane, ascuns în spatele unor infracţiuni imaginare şi nedovedite (nici după cheltuirea a milioane de euro din banii publici) a fost sesizat atât de către magistraţii Curţii Supreme a Suediei, care au respins cererea de extrădare a lui Gregorian Bivolaru formulată de statul român, cât şi de către Guvernul Suediei, care i-a acordat acestuia statut de refugiat pentru considerente politice.  

În martie 2004, „cea mai amplă acţiune postdecembristă a poliţiei şi procuraturii române” a constat din percheziţionarea, cu o violenţă ieşită din comun, a 18 locuinţe aparţinând unor yoghini. Violenţa şi abuzurile au fost la ordinea zilei: geamuri şi uşi sparte, locuinţe devastate, bunuri distruse, oameni trântiţi pe jos în cioburi, femei scoase dezbrăcate din WC şi filmate, o femeie spânzurată cu cătuşele de lustră, tone de bunuri personale confiscate etc. Toate aceste evenimente au fost posibile numai pentru că SRI şi MAI au prezentat MISA ca pe o organzaţie periculoasă pentru siguranţa naţională. La doi ani de la aceste evenimente dureroase, raportul Consiliului Superior al Magistraturii despre abuzurile săvârşite de autorităţi afirmă că … yoghinii deghizaţi în poliţişti au înscenat abuzurile la care au fost supuşi şi apoi au dat toate materialele filmate presei!

În dosarele MISA, procurorii prezintă jucărioare pentru copii ca „dispozitive periculoase pentru siguranţa naţională”, sau un amplificator de chitară electrică drept un „aparat de spălat creierul”. O staţie radio cumpărată din comerţ este periculoasă pentru că „poate interfera pe frecvenţele guvernamentale”, etc.

Considerăm că „jocul de-a siguranţa naţională”, extrem de periculos, pe care Parchetul, SRI şi MAI le-au desfăşurat şi le desfăşoară pe bani publici, vizavi de MISA, trebuie să înceteze. Închiderea de către unii procurori, în mod succesiv a dosarelor fabricate de-a lungul timpului de către SRI, privitor la infracţiuni referitoare la siguranţa naţională, urmată de infirmarea abuzivă a acestor soluţii şi redeschiderea dosarului, arată atât lipsa probelor privitoare la existenţa unor acţiuni împotriva siguranţei statului român, cât şi înverşunarea cu care unele persoane din SRI urmăresc distrugerea acestei Şcoli de yoga.

Mai mult, faptul că până în prezent nici un cursant yoga MISA nu a fost condamnat pentru săvârşirea de infracţiuni împotriva siguranţei naţionale demonstrează că acuzaţiile lansate în acest sens împotriva Asociaţiei noastre sunt mincinoase şi au ca scop evident discreditarea Şcolii de yoga MISA şi în final distrugerea ei.

Implicarea activă a Comisiei dumneavoastră prin efectuarea unei anchete proprii şi prin formularea unui punct de vedere care să reflecte în mod obiectiv adevărul şi care să pună capăt acestor acuzaţii mincinoase este necesară şi stringentă, deoarece această campanie nedreaptă a unor reprezentanţi ai autorităţilor împotriva MISA prejudiciază în mod deosebit de grav şi ireparabil mii de oameni, cursanţi şi simpatizanţi ai Şcolii noastre.

18 mai 2006
yogaesoteric

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More