Cheia fundamentală a Artei Binecuvântării

Arta Binecuvântării face să se reverse în fiinţa umană Energia Divină Supremă care se află dincolo de existenţă şi nonexistenţă. Această energie provine chiar din sfera atotputernică a Spiritului Infinit Etern al lui Dumnezeu Tatăl şi nu există nimic în întregul Macrocosmos care să fie egal cu ea sau mai presus decât ea. Energia divină supremă este atotputernică, omniprezentă, eternă şi ei i se subordonează totul în cele trei lumi. Fiinţa care o descoperă plenar înţelege că totul este inclus în fiinţa macrocosmică a lui Dumnezeu şi prin urmare nu există nimic în afara lui Dumnezeu Tatăl. Această Energie ne conduce la Unica Realitate Eternă, ne revelează adevărul spiritual cel mai înalt în legătură cu manifestarea ultimă a Spiritului Etern a lui Dumnezeu.

Fluxul Energiei Divine care se revarsă în noi prin practica Artei Binecuvântării, chiar dacă este anemic la început, ne ajută să transcendem gradat Maya (iluzia care este rădăcina tuturor plăcerilor şi suferinţelor), ne impulsionează să trăim o viaţă pură, spirituală, benefică. Energia Divină Supremă ne ajută să ne detaşăm de tot ceea ce ne înlănţuie, ne face să descoperim înţelepciunea divină neafectaţi de vârtejul vieţii, conducându-ne gradat către la eliberarea spirituală. Ea ne învaţă că fiecare fiinţă este o manifestare divină şi astfel face să crească în noi şi să fie mai mereu prezente în viaţa noastră iubirea, compasiunea, iertarea, nonviolenţa, dorinţa de a-i ajuta pe ceilalţi. Ne impulsionează şi ne susţine să ne eliberăm definitiv de ciclul încarnărilor, ne ajută să descoperim natura Sinelui nostru Suprem, Atman, care este o scânteie din Dumnezeu Tatăl şi face să se trezească în fiinţa noastră iubirea nesfârşită, necondiţionată, conferindu-ne o putere lăuntrică extraordinară. Poate cel mai important aspect pentru începători este faptul că prin arta binecuvântării oricine se poate convinge direct şi nemijlocit, în propria sa fiinţă, de faptul că Dumnezeu există cu adevărat.

Pentru un yoghin angrenat în practica spirituală, dar şi pentru orice altă fiinţă umană care are deschiderea lăuntrică de a practica Arta Binecuvântării, aceasta se dovedeşte a fi o practică ce necesită un efort lăuntric ce le depăşeşte pe celelalte, dar este totdată mai eficientă. Ea ne face să-i iubim şi să-i ajutăm pe cei nefericiţi prin acte dezinteresate, pentru că prin toţi ceilalţi Îl iubim pe Dumnezeu. Iubirea necondiţionată faţă de toate formele lui Dumnezeu ne va diminua gradat şi în final ne va ajuta să ne eliminăm complet egoul, prezenţa lui Dumnezeu devenind din ce în ce mai luminoasă în noi, scăzând corespunzător influenţele malefice.

 Arta Binecuvântării, consecvent practicată, duce la maturizare spirituală, ceea ce face să apară momentul în care ne întâlnim ghidul spiritual (pentru cei care nu sunt încă angrenaţi pe o cale spirituală autentică). Această întâlnire are loc prin jocul divin al necesităţii proprii. Învăţătura ghidului spiritual se va adecva necesităţilor noastre, iar noi vom avea maturitatea necesară de a pune în practică aceste învăţături.

 

În mod evident pentru fiecare dintre noi, Arta Binecuvântării va declanşa cât mai des momente de sincronicitate. Sincronicitatea este în realitatea expresia tainică a omniprezenţei lui Dumnezeu.

 

În concluzie, putem spune că Arta Binecuvântării este o cale spirituală directă, totală, lipsită de artificii, către Dumnezeu. Ea face să dispară orice urmă de teamă şi îndoială şi ne va ghida prin ea însăşi indicându-ne calea de urmat: să ne dăruim umanităţii, să evoluăm în simbioză cu umanitatea, să ne deschidem plenar sufletul şi întreaga fiinţă faţă de Dumnezeu.

 

Citiţi în continuare care sunt pricipalele Condiţii ale succesului şi obstacole în practica Artei Binecuvântării…

yogaesoteric 

 

Also available in: English Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More