China a testat o nouă armă. Ce moment a ales Beijingul și care este semnificația

 

China a anunţat pe 9 mai 2017 că a testat recent un nou tip de rachetă în Marea Bohai în apropierea Peninsulei Coreene, anunţ făcut chiar în ziua alegerilor prezidenţiale din Coreea de Sud şi în contextul tensiunilor regionale, relatează AFP. p>

Lansarea, realizată în Marea Bohai, a avut drept scop „să îmbunătăţească capacităţile operaţionale ale forţelor armate şi să răspundă eficient la ameninţările împotriva securităţii naţionale”, a anunţat Ministerul Apărării chinez într-un scurt comunicat.

 

Ministerul nu a precizat data lansării, afirmând doar că a avut loc „recent”. Niciun detaliu nu a fost oferit în legătură cu caracteristicile rachetei.

China a cerut la începutul lunii mai suspendarea „imediată” a desfăşurării scutului antirachetă american THAAD în Coreea de Sud, în contextul în care Washingtonul a anunţat că acest sistem ar fi operaţional pentru a contracara ameninţarea Phenianului. Beijingul denunţă de câteva luni punerea în practică a acestui sistem considerând că radarele THAAD pot fi folosite pentru a spiona teritoriul chinez.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe chinez, Geng Shuang, a afirmat la începutul lunii mai că Beijingul va lua măsurile necesare pentru a-şi apăra interesele din cazul continuării desfăşurării scutului THAAD. Cu toate acestea, Ministerul Apărării chinez a dat asigurări pe 9 mai că acest test cu rachetă a fost efectuat „conform programului anual de antrenament”.

Citiţi şi:
Rusia folosește deja tehnologie extraterestră și a utilizat-o în războiul din Siria?
La 70 de ani de la primele bombardamente atomice, Asia – vârf de lance în cursa înarmării nucleare
«Ceasul Apocalipsei» este la «3 minute de miezul nopţii», spun experţii

 

yogaesoteric
10 iunie 2017
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More