Chipsuri din făină de insecte, pe rafturile magazinelor din Italia. Fiecare tip are propria sa aromă

În magazinele din Italia au început să se comercializeze chipsuri făcute cu făină din insecte, compania producătoare promovând intens consumul de insecte, despre care spune că sunt gustoase și reprezintă o sursă de proteine, anunță Corriere della Sera, citată de Gazeta Românească.

Chipsurile sunt produse de compania Fucibo și sunt vândute în unele supermarketuri din provincia Brescia, precum și în piețele din Alto Mantovano.

După cum se menționează pe ambalajele expuse în supermarketuri, chipsurile conțin făină de porumb, făină de linte (15%), 10% larve de Tenebrio molitor (larve de făină galbenă) sub formă de pudră, ulei de floarea-soarelui, arome naturale și sare.

Compania producătoare promovează intens valoarea nutritivă a acestui tip de chipsuri:

Insectele sunt o sursă de proteine complete, de fier și vitamine. De asemenea, sunt uimitor de economice, deoarece necesită mai puțină apă, mai puțină hrană și mai puțin sol decât creșterea tradițională a animalelor (bovine, porcine, ovine, păsări de curte). Aceste chipsuri sunt fabricate în Italia cu cele mai bune materii prime și fără a face compromisuri în ceea ce privește calitatea, și sunt singurele cu făină de insecte autorizate de Comunitatea Europeană”, a transmis Fucibo.

Chipsurile sunt produse în două variante, respectiv cu brânză și cu aromă de pizza.

Citiți și:
I-au obligat să mănânce insecte la școală! Îndoctrinarea celor mici în „Marea resetare alimentară”
Jurnalista Oana Șlemco, despre consumul de insecte: Am mâncat făină de greieri și mi-a plăcut

 

yogaesoteric
7 ianuarie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More