CIA, «incompetență devastatoare»


Fondatorul site-ului WikiLeaks, Julian Assange, a acuzat CIA de „incompetență devastatoareˮ, pentru că a stocat informații sensibile într-un singur „locˮ.

„Acesta este un act de o incompetență devastatoare, de a crea un asemenea arsenal și de a-l păstra în același locˮ, a declarat Assange, în timpul unei conferințe de presă care a avut loc pe 9 martie, transmisă video de la Ambasada Ecuadorului de la Londra, unde s-a refugiat din 2012.

Julian Assange a declarat că WikiLeaks va „lucraˮ cu producătorii de aparate electronice, după dezvăluirile sale privind un program de hacking al CIA care permite, de exemplu, transformarea unui televizor sau smartphone într-un aparat de interceptare.

„Am decis să lucrăm cu ei, pentru a le oferi un acces exclusiv la detalii tehnice suplimentare pe care le deținem, ca să poată fi făcute corecțiiˮ, a spus Assange.

Conform WikiLeaks, CIA a elaborat peste o mie de programe de tip malware, viruși informatici, troieni, pentru a infiltra și a prelua controlul dispozitivelor smart. Astfel de programe au avut drept țintă vulnerabilități în sistemul de operare iOS cu care funcționează telefoanele inteligente iPhone, dar și dispozitivele care funcționează cu sistemul de operare Android (creat de Google), precum și dispozitive produse de Microsoft și televizoarele smart produse de Samsung, în încercarea de a le transforma în instrumente de supraveghere a persoanelor care le utilizează.

„Este imposibil să menții controlul asupra armelor de spionaj cibernetic. Dacă le construiți, veți sfârși prin a le pierdeˮ, a adăugat Assange, subliniind că WikiLeaks deține „mult mai multe informațiiˮ asupra metodelor CIA.

Citiţi şi:
Clienţii serviciilor Microsoft sunt spionaţi de către Guvernul SUA cu permisiunea companiei Microsoft
Julian Assange: CIA a pierdut controlul armelor sale cibernetice

yogaesoteric
23 iunie 2013

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More