CIA poate spiona pe oricine prin intermediul televizoarelor, iPhone-urilor, smartphone-urilor și computerelor cu Windows

 

Dezvăluirile bombă ale Vault 7 au confirmat ceea ce susțin toți teoreticienii conspirațiilor: CIA poate spiona pe oricine prin intermediul televizoarelor, iPhone-urilor, smartphone-urilor și computerelor cu Windows. Dezvăluirile de peste 8000 de pagini ale WikiLeaks cuprind documente, cândva secrete, din interiorul CIA.

Recent, CIA a pierdut controlul majorității arsenalului de hacking, inclusiv malware, viruși, troieni, aplicații folosite ca arme de tipul «Zero Day», sisteme malware de control la distanță și documentația asociată acestora. Această colecție extraordinară, ce se ridică la mai mult de câteva sute de milioane de linii de coduri, oferă posesorului întreaga capacitate de spionaj electronic a CIA. Arhiva se pare că a circulat printre mai mulți foști hackeri și contractori guvernamentali ai SUA într-o manieră neautorizată, unul dintre aceștia fiind sursa WikiLeaks, asigurându-i fragmente din această arhivă.

«Year Zero» – anul zero – prezintă proporțiile și direcția programului global acoperit de hacking al CIA, arsenalul său malware și zeci de arme Zero Day îndreptate împotriva unei game largi de produse comerciale din SUA sau Europa, incluzând iPhone-ul de la Apple, sistemele de operare Android de la Google și Windows de la Microsoft, chiar și televizoarele Samsung ce sunt transformate în microfoane sub acoperire.

Smartphone-uri, televizoare smart și iPhone-uri pot fi folosite ca microfoane de spionaj

În fond, CIA a produs aplicații malware care pot pătrunde în aproape orice dispozitiv electronic mobil (iPhone, Android, Blackberry etc.) sau computer personal (Aplle, Windows și aplicații Google). Dispozitivele mobile pot fi transformate în microfoane acționate de la distanță prin care se ascultă tot ceea ce vorbești, datele fiind apoi transmise la CIA.

„Serviciul de dispozitive mobile al CIA (MDB) a produs numeroase atacuri pentru a spiona și controla de la distanță smartphone-urile binecunoscute. Telefoanele infectate pot fi instruite să trimită la CIA locația geografică a utilizatorului, comunicațiile audio și text, precum și să activeze în ascuns a microfonului și camerei video ale telefonuluiˮ, explică WikiLeaks.

Televizoarele inteligente (smart) Samsung pot fi de asemenea transformate în microfoane de spionaj, chiar și atunci când, aparent, par a fi oprite. Această posibilitate a fost realizată de către CIA și este cunoscută ca Weeping Angel (Îngerul Înlăcrimat).

WikiLeaks explică:
„Weeping Angel poziționează televizorul țintă în modul «Fake-Off» – «oprit-aparent» pentru ca proprietarul să creadă în mod eronat că televizorul este oprit când de fapt acesta este pornit. În modul «oprit-aparent», televizorul funcționează într-un sistem de lucru bazat pe erori de fabricație de nișă, ale proiectantului (engleză – bug), înregistrând astfel conversațiile din încăpere și trimiţându-le prin internet la un server sub acoperire al CIA.ˮ

În esență, documentul Vault 7 demonstrează toate „teoriile conspirațieiˮ ca fiind adevărate în legătură cu acțiunile de spionaj ale guvernului prin intermediul televizoarelor și a altor dispozitive.

Acapararea controlului asupra vehiculelor pentru a efectua „asasinări nedetectabileˮ ale ocupanților acestora

În plus față de spionajul prin computere și dispozitive mobile, CIA a lucrat la căi pentru a controla de la distanță vehicule țintă, transformându-le în „mașini ucigașeˮ ce pot fi direcționate spre a-i ucide pe ocupanții acestora prin acroșarea de obstacole la viteze mari spre exemplu, după cum explică WikiLeaks:
„De prin octombrie 2014, CIA se străduia să găsească o cale de a infecta sistemele de control folosite de autovehiculele moderne. Scopul acestui control nu este menționat, dar asta ar permite CIA să se angajeze în asasinate aproape nedetectabile.ˮ

Aplicațiile (engleză – apps) cu criptare sunt depășite de produsele speculative „zero dayˮ ale CIA

Următoarele informații sunt cu siguranță șocante pentru aproape toată lumea: CIA a dezvoltat 24 de produse software speculative folosite ca „armeˮ, pentru dispozitivele cu Android, ce evită în totalitate criptarea de siguranță a datelor utilizată de aplicațiile populare.
„Aceste tehnici permit CIA să evite criptarea datelor folosită de WhatsApp, Signal, Telegram, Wiebo, Confide și Cloackman, prin căpușarea smartphone-urilor pe care acestea funcționează și colectarea mesajelor audio și a traficului de date înainte ca criptarea să fie efectiv aplicată.ˮ

În plus, documentele Vault 7 conțin peste 22.000 de IP-uri routabile din SUA, redactate înainte de lansarea documentului. Aceste adrese IP se crede că sunt ținte ale CIA, servere poștale de ascultare și sisteme de testare. Aceasta arată că este incontestabil faptul că CIA lansează aceste tehnologii în interiorul SUA pentru a-i spiona pe americani.

Înregistrarea de mai jos cuprinde o trecere în revistă (în limba engleza) a principalelor dezvăluiri cuprinse în Vault 7.

Citiţi şi:
WikiLeaks publică cele mai detaliate documente «scurse» vreodată de la CIA: Sunt mult mai ample decât fişierele Snowden
Toate televizoarele smart te urmăresc la rândul lor, dar softurile instalate de Vizio sunt cele mai invazive
Supravegherea în masă şi modelarea comportamentului în era digitală. Ce se mai poate face?

yogaesoteric
16 iulie 2017

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More