Inginer în domeniul nuclear: «Fukushima este cel mai grav cataclism industrial din istoria lumii»

 Rezidurile radioactive se scurg în continuare în pământ și în ocean. Până pe Coasta de Vest a SUA, animalele mor în mod alarmant din multiple cauze, unele de un cancer misterios care le topește oasele

În fiecare zi 300 – 400 de tone de apă extrem de radioactivă se scurg în ocean de pe versanții munților, pe sub reactoare, unde apa se contaminează cu material radioactiv scurs în pământ. Începând cu data accidentului, 11.03.2011, s-au scurs și se scurg cantități uriașe de substanțe radioactive. Unii specialiști recomandă ca reactoarele să fie îngropate într-un sarcofag ca la Cernobîl, deoarece se dovedește a fi imposibil de eliminat materialul radioactiv de acolo.

 

Conform enenews.com (Energy News), Arnie Gundersen, fost inginer în domeniul nuclear, nu-și poate explica cum proiectanții acestor reactoare și țările care le-au construit nu au prevăzut asemenea dezastre, ca această topire a celor trei reactoare. Acum, în interiorul centralei nucleare, roboții se topesc de la radiații, nucleele reactoarelor distruse sunt de negăsit și cantități uriașe de material radioactiv migrează în pânza freatică, pământ, contaminând Oceanul Pacific.

„Nimeni nu a descoperit unde sunt nucleele dispărute. «Zidul de gheață» de 400.000.000$ se topește. Ba mai mult, mușamalizarea continuă, acoperind efectele radioactivității asupra sănătății, camuflându-le ca efecte ale stresului. Izotopii radioactivi vor fi extrem de periculoși pentru următorii 250.000 de ani. De fapt, vă daţi seama că nimeni nu știe exact dacă atunci se va sfârși. În interiorul reactorului nr. 2 este o combinație de aburi fierbinți, care nu provin doar de la chimicalele radioactive, ci sunt produși de reacția acestora cu fierul. Deci plouă cu metale topite și substanțe radioactive, datorită condensului. Cred că este cea mai apropiată imagine de cea a iadului pe care mi-aș putea-o închipui.ˮ

Naohiro Masuda, șeful echipei de decontaminare a declarat că nu sunt îngrijorări cu privire la rezidurile nucleare topite rămase în interiorul centralei, ce erodează podeaua de beton a carcasei de siguranță.

Totuși, Shunji Uchida, managerul centralei nucleare, foarte sceptic cu privire la situație, a declarat jurnaliștilor: „Avem fotografii foarte valoroase făcute cu ajutorul roboților și camerelor de filmat, dar este neclar în continuare ceea ce se petrece cu adevărat înăuntru.ˮ

Efectele dezastrului nuclear încep să se observe tot mai mult. Un număr record de foci și lei de mare mor sau se îmbolnăvesc subit pe Coasta de Vest a SUA. Mulți au pungi uriașe de puroi verde și galben.

Leii de mare dezvoltă tumori cancerigene. Boala pornește de la organele reproductive. Înainte de a muri, se observă că tumoarea este infiltrată în coloana vertebrală pe care o transformă într-o masă gelatinoasă. Peste 25% din leii de mare care mor la Centrul Mamiferelor Marine suferă de cancer. În ultimii 3 ani între 80 și 90% din puii leilor de mare au murit şi nu sunt semne că acest procent ar începe să scadă. Este absolut anormală rata îmbolnăvirii și mortalității, pentru populații de mamifere sălbatice.

Frances Gulland, cercetător senior al Centrului Mamiferelor Marine afirmă:
„În interiorul unui animal afectat de această epidemie canceroasă se află numai mase de țesuturi galbene cancerigene. Leii de mare acumulează cei mai mulți poluanți toxici în grăsime, în stratul adipos. Este foarte important de reținut aceasta, din perspectiva sănătății umane. Aceste toxine ajung în organismul leilor de mare prin hrană, din peștii pe care îi vânează. Iar hrana lor este aceeași cu a noastră…”

Citiţi şi:
Monştrii de la Fukushima. Flori şi fructe hidoase sunt rezultatul unor mutaţii genetice provocate de radiaţii
De la Cernobâl la Fukushima: De ce ni se ascunde adevarul cu privire la catastrofele nucleare? (1)

yogaesoteric
16 iulie 2017

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More