Cine a creat lumea?

Se zice că doi profesori, buni prieteni, aveau o dispută aprinsă despre originea universului. Unul susţinea că universul a apărut de la sine, dintr-o materie preexistentă care s-a organizat încetul cu încetul, fără să fie creată de nimeni. Celălalt susţinea că lumea a fost creată de Dumnezeu deoarece nimic preexistent nu se justifică logic şi nici organizarea datorată hazardului nu poate duce la forme logice…

Trecând în bibliotecă, gazda (profesorul care susţine că lumea a fost creată de Dumnezeu) i-a arătat prietenului său (profesorul care susţine că universul a apărut de la sine) o carte preţioasă. Acesta l-a întrebat:

– Cine a scris-o? a întrebat profesorul vizitator.

– Nimeni, a răspuns gazda.

– Cum nimeni? Să fim serioşi!

– Dar sunt foarte serios. Aveam pe masă o sticlă de cerneală. Sticla s-a răsturnat, pe masă erau nişte hârtii şi, deodată, din cerneala răsturnată pe hârtii a apărut cartea aceasta!

Celălalt a rămas tăcut. A înţeles. A fost aproape de prisos când gazda a continuat.

– Am răspuns după principiile tale. Le-am aplicat experimental. Şi iată acum nu le mai vezi. Cam aşa a fost şi cu originea universului. Tot aşa mi-a sunat şi mie „nimeni” al tău!

Şi a mai adăugat:

– Ca să pot crede că totul a apărut la întâmplare, ar trebui să umplu o căciulă cu litere, să le amestec bine şi, răsturnându-le pe masă, să obţin poezia Luceafărul. Sau măcar o strofă. Sau măcar un vers.

Extras din Tâlcuri noi la texte vechi

Citiţi şi:
Urmele misterioase şi fascinante ale paşilor lui Dumnezeu în manifestare
Dumnezeu există, este plin de dragoste şi poate fi cunoscut în mod personal, de aproape
Reputatul matematician Florian Colceag: «Pot demonstra că Dumnezeu există și acționează»

 

yogaesoteric
10 iulie 2021

 

1 Comentariu
  1. Doar doua cuvinte spune

    Când veți înceta sa Îl tot vedeți pe Dumnezeu, ca pe o persoană, reprezentată in limea materială, veti înțelege ca El este începutul si sfârșitul și el există in tot si in toate.
    Universul pe care il percepem noi si îl considerăm infinit, este parte din Dumnezeu.
    Nimic nu este întâmplător si nu a fost vreodată. Noi percepem totul prin analogie si comparație și avem capacitatea de extrapolare. Totuși nu putem cuprinde decât până la un punct acest tot care ne conține.

    Universul la care ne referim, este evident o creație. El are rolul de a pregăti, evolua si cerne sufletele. Primim un recipient pe care ol ocupăm in lume si o misiune. Provocările pe parcursul vieții pământești, sunt menite să stimuleze si amplifice valoarea sufletească. Noi alegem prin tot ceea ce gândim si facem, dacă suntem capabili să rezonăm conlucrăm ca elemente ale unei entități. Daca ai fi o celulă dintr-un organism, iti faci treaba, comunici și împărți totul cu ceilalți. Altfel ești cancer că și cei care renunță la sufletul lor pentru valorile din lumea asta. Ei sunt deja morți și vor înțelege asta destul de curând. Dumnezeu și lumea adevărată, nu are nevoie de ei. O altă șansă pentru ei, posibil să nu mai fie. Noi suntem cei ce traiesc vremea de pe urmă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More