Cine este misteriosul domn Rafila?

 

Doctorul Alexandru Rafila, reprezentantul României în Consiliul Executiv al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), nu este angajat al Ministerului Sănătății, veniturile acestuia fiind confidențiale, potrivit datelor furnizate, în exclusivitate pentru ActiveNews, de Ministerul Sănătății.

Doctorul Alexandru Rafila, aflat în prima linie în ceea ce privește comunicarea despre epidemia de coronavirus și transmiterea repetată a mesajelor privind obligativitatea vaccinării, este reprezentantul României în board-ul OMS, nominalizarea fiind făcută, în anul 2017, de fostul ministru al Sănătății, Florian Bodog.

„În cadrul celei de-a 67-a sesiune a Comitetului Regional, România, Finlanda, Germania și Israel au fost nominalizate să transmită candidaturile pentru deținerea funcției de membru în cadrul Comitetului Executiv al OMS. În anul 2018, România a depus candidatura sa prin nominalizarea domnului Alexandru Rafila, iar în cadrul Adunării Mondiale a Sănătății candidatura sa a fost validată. Nominalizările au fost făcute de domnul Florian Dorel Bodog (2017) și doamna Sorina Pintea (2018)”, precizează Ministerul Sănătății în răspunsul transmis ActiveNews.

Pe site-ul oficial OMS, există informația potrivit căreia Alexandru Rafila reprezintă România în calitate de consilier al ministrului Sănătății, funcție pe care, potrivit informațiilor furnizate de Ministerul Sănătății, nu o mai deține în prezent, doctorul Rafila nefiind angajat în cadrul ministerului de resort.

La solicitarea ActiveNews privind declarația de avere a doctorului Rafila, Ministerul Sănătății spune că aceste informații sunt confidențiale.
„Ministerul Sănătății nu deține informații privind remunerarea dl Rafila, având în vedere că domnia sa nu este angajat al Ministerului Sănătății și mai mult, aceste informații sunt confidențiale. Așa cum am menționat mai sus, domnia sa nu este angajat al Ministerului Sănătății și astfel nu este nevoie să depună o declarație de avere la Ministerul Sănătății”, se arată în răspuns.

Recent, presa centrală a relatat despre mărirea cu 10% a salariilor șefilor OMS și a diurnelor pentru angajați, care au ajuns astfel la 523 de franci pe zi de om, echivalentul a 500 de euro pe zi. Potrivit lui Christian Lindmeier, purtător de cuvânt al OMS, membrii Comitetului Executiv OMS au dreptul la o diurnă echivalentă cu 140% din standardul de diurnă stabilit lunar la nivelul ONU.

Asta înseamnă, scria Libertatea în luna aprilie, că membrii Executive Board, printre care se numără și Alexandru Rafila, au dreptul la o diurnă de 523 de franci pe zi – sau 500 de euro pe zi.

Potrivit datelor disponibile pe site-ul Societății Române de Microbiologie, prof. dr. Alexandru Rafila este șeful Disciplinei de Microbiologie al Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” și șeful Laboratorului Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București.

A absolvit facultatea în 1987 și și-a obținut titlul de doctor în medicină în 2004. Din 2000 a activat ca medic primar în specialitățile de medicină de laborator / microbiologie și sănătate publică. A fost directorul Institutului Național de Sănătate Publică și a deținut funcțiile de Secretar de Stat pe probleme de asistență medicală și sănătate publică, fiind și în repetate rânduri consilier personal al Ministrului Sănătății pe problema politicilor de sănătate.

Precizăm că declarația de avere a doctorului Alexandru Rafila nu este disponibilă nici pe site-ul Societății de microbiologie, la conducerea căreia se află.

Alexandru Rafila a cerut în trecut urgentarea adoptării legii vaccinării, pentru ca România să atingă „țintele OMS”.

Cine a fost tatăl lui Alexandru Rafila?

Tatăl profesorului, care s-a numit tot Alexandru Rafila, a făcut parte din aparatul represiv al regimului comunist, aspect confirmat de medic într-o emisiune la B1 TV: tatăl său a lucrat la Arad în aparatul Securității până în 1949, dar spune că foarte multe dintre informațiile apărute în spațiul public nu sunt adevărate și acuză un atac politic menit să-i prejudicieze imaginea publică din cauza faptului că a decis să candideze la alegerile parlamentare din partea PSD.

Alexandru Rafila consideră condamnabil faptul că tatăl său a lucrat pentru Securitate, însă a subliniat că este neadevărată acuzația că ar fi participat la represiunea revoltei unor țărani din Valea Crișului Alb, în vara anului 1949. El a explicat că tatăl său a fost dat afară din Securitate în iunie 1949, iar masacrul țăranilor a avut loc în august 1949.

„A fost exclus din Securitate și a fost dat afară și din Partidul Comunist pentru că nu era corespunzător sarcinilor pe care era nevoit să le îndeplinească. Probabil în acea perioadă erau presiuni mari pentru rezolvarea problemelor legate de colectivizare și faptul că el nu a putut să le pună în practică au condus la excluderea lui și din Securitate, și din Partidul Comunist Român”, a explicat Alexandru Rafila.

Pe de altă parte, profesorul acuză de lipsă de obiectivitate documentarul „Memorialul durerii” – unde se fac acuzațiile despre presupusa participare a tatălui său la reprimarea revoltei țăranilor.

„Filmul respectiv, Memorialul durerii, cu tatăl meu nu a fost obiectiv, pentru că dincolo de faptele pe care el le-a făcut și cu care eu nu sunt de acord – adică, în mod evident, apartenența la Securitate în acea perioadă, din punctul meu de vedere, este un fapt absolut condamnabil – a pus în paralel un film despre uciderea unor țărani din județul Arad. Acel eveniment s-a petrecut după două luni și jumătate după ce tatăl meu fusese exclus din Securitate, dat afară din Partidul Comunist Român – el era membru de partid. Iar tatăl meu ulterior a avut de suferit, a fost exclus din Facultatea de Medicină timp de șase luni, pentru că a fost considerat un element dușmănos. Deci, situaţia este diferită, dar probabil că dna Hossu-Longin a pus alături două elemente, faptul că tatăl meu a fost în cadrul Securității județului Arad până în iunie 1949 și a prezentat filmul uciderii țăranilor din august 1949. Aceste două elemente nu sunt superpozabile. El nu a fost implicat în acel masacru”, a punctat Alexandru Rafila.

După ce a fost dat afară din Securitate, tatăl său a venit la București și a făcut Facultatea de Medicină, dar și de aici a fost suspendat timp de șase luni fiind considerat „element dușmănos”, a povestit Alexandru Rafila.

El a confirmat, de asemenea, că tatăl său s-a născut în 1920 în URSS, însă a precizat că bunicul său a lucrat în armată, a fost prizonier în Rusia și când s-a întors acasă, s-a întors cu un copil – tatăl său.

Și tatăl său a fost în armată și a luptat pe front până în 1945, adică până pe la 25 de ani. „Ulterior a fost trimis la o școală… probabil, din câte am înțeles eu”, a spus Alexandru Rafila, explicând cum a ajuns tatăl său să lucreze pentru Securitate.


Citiţi şi:
Alexandru Rafila cere urgentarea unei legi a vaccinării «care să ajute la atingerea țintelor OMS – de 95% acoperire vaccinală» 
Antologia bâlbelor, contradicțiilor și știrilor false emise pe perioada pandemiei chiar de autoritățile române… (I) 

 

yogaesoteric
29 octombrie 2020


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More