Cineva o spune direct: Banii UE vin doar cu firmele străine

 

Într-un scandal declanșat între comisarul european Corina Crețu și PSD, „partid căruia i-a dedicat 30 de ani din viaţă”, Codrin Ştefănescu, secretarul general adjunct al partidului, a precizat că oficialul european este acum controlat de grupuri de interese de la Bruxelles.

Gelu Vișan a venit cu precizări:

„Deșteptarea României. În spațiul public, a apărut o așa-zisă dezbatere privind spitalele regionale. Dezbaterea a fost provocată de Corina Crețu, după povestea din fabula Boul și Vițelul. Vindecată sau nu de dragostea declarată pentru un oficial american care s-a văzut târât fără voie într-un scandal de amor, dragoste declarată printr-un e-mail care a făcut deliciul presei internaționale, după ce a ajuns comisar european, Corinei Crețu, ca și altora care au mirosit clanțele Bruxelles-ului, îi pute România.

Probabil, după ce ajung acolo, le fac ăia descântece, de zici că deodată sunt cel puțin de zece ori mai deștepți decât ieri, sau că ceilalți sunt toți proști că nu au gustat din cupa geniului Comisiei, Parlamentului sau cine știe cărei instituții Europene. Și pentru că le place mult, mult, acolo, încep să arunce cu r…t în România, care nu-și dă seama ce geniu avem noi la UE.

Corina Crețu a trecut de la epistolele de dragoste trimise Secretarul de Stat Colin Powell la lecțiile date guvernului, partidului și României. Nu e singura. A început Monica Macovei, Dacian Julien Cioloș și mulți, mulți alții deveniți mai deștepți peste noapte.

Despre ce este vorba? Despre bani, funcții și onoruri. Pe proiectele mari de infrastructură banii de la UE vin cu tot cu firmele străine care să efectueze lucrările, adică sf, proiect, câștigarea licitației, care să ia banii, la pachet. Deosebirea de data asta este că vor banii românești nu europeni, după cum ne-a arătat corect Darius Vâlcov.

Pentru că un ofițer care-și spune jurnalist se tot întreabă de ce nu avem autostrăzi, eu cred că a venit timpul să explicăm românilor cum funcționează șmecheria cu fondurile europene.

UE adoptă un proiect, aprobă finanțarea, după care indică una dintre marile firme de construcții din țările UE care să câștige licitația. După ce o câștigă, ei dau lucrarea în sub-antrepriză unei firme românești, care să facă efectiv lucrările. Profitul firmei românești este undeva de maximum 5%, iar al firmei străine, care vine „cu laptopul”, cum îmi spunea un fost ministru al Transporturilor, este undeva de 15%.

Firma românească aduce muncitorii, utilaje etc., face efectiv munca, iar firma străină, de obicei multinațională, ține socotelile și ia banii. Prețul lucrării poate crește, profitul rezultat din creștere mergând 100% către firma străină, executantul efectiv fiind, cam întotdeauna, pe profit zero, mulțumindu-se că are unde lucra.

Pentru ca schema să meargă, nu este admis să existe firme românești care să poată participa la licitație, motiv pentru care, atunci când eventual cresc, patronii sunt declarați corupți și băgați la pușcărie, iar firma falimentată.

Este cazul tuturor, repet, tuturor firmelor de construcții românești, care au fost distruse pe această schemă. Singurul care a încercat să reziste, dar care a pierdut mii de locuri de muncă, utilaje, a fost Dorinel Umbrărescu, de la UMB, al cărui singur păcat este acela că face lucrările în avans, iar la sfârșit, mai face și economie la bani, dând contractantului ceva bani înapoi.

Crimă mare, așa că: „Falimentați-l!”.

Să fim clari: Am expertiză în acest domeniu, am fost în interiorul lui timp de mai mult de opt ani de zile, scriu două cărți, cu exemple concrete, de cum a fost jefuită România de către firmele străine.

Toată șmecheria este să distrugi firmele românești care ar putea face concurență multinaționalelor, iar pentru aceasta a fost inventată „Lupta Anticorupție”. Lupta anticorupție a fost inventată pentru a distruge capitalul românesc în formare și ca banii europeni să se întoarcă înapoi la ei.

Să recapitulăm: Comisia Europeană dă o parte din bani, stabilește câștigătorul așa-zisei licitații, care este străin, profitul se întoarce înapoi în Occident. Dacă românii nu sunt de acord, le taie finanțarea.

Este cel mai grav act de corupție coordonat de Comisia Europeană, doar pe România, proporțiile fiind uriașe, de zeci de miliarde de euro, iar dacă cineva vorbește, este băgat în pușcărie. De aici a plecat scandalul cu spitalele: de la faptul că PSD-ul se pare că vrea să oprească această megaescrocherie.

Pentru asta sunt în stare să facă orice, să scoată lumea în stradă, să activeze toți ofițerii, să-l jupoaie pe Dragnea de viu, să bage în pușcărie pe toată lumea, doar să nu oprească cineva Jaful. Au turbat, de vreo trei ani.

Asta e „cheia” la poveste cu spitalele regionale, unde Comisia Europeană a supraevaluat lucrarea de vreo trei ori, ca să poată fura mai mult.

Guvernul, fiind bani românești, a avut curajul să se opună, și de aici a început nebunia. Rolul Corinei Crețu este acela de a aranja ploile ca banii să ajungă la firmele străine, așa cum a hotărât Comisia Europeană, cea mai coruptă instituție din Europa, de multe ori dovedită, dar nimeni nu o poate trage la răspundere.

Încă două precizări: Subiectul fiind atât de amplu și grav, o să revin asupra lui. Iar celor din SRI, în frunte cu Hellvig, care au devenit falanga înarmată cu cătușe a firmelor străine, un fel de angajat cu soldă, bodigard care leagă pe oricine care vrea să oprească jaful, le spun că nu m-au pus rușii să scriu acest material, și celelalte care vor urma, ci m-am săturat ca această țară să fie călcată în picioare, umilită și jefuită de străini, inclusiv cu sprijinul lor, al celor din SRI, care i-au jurat credință, dar care apără interesele oligarh-financiare ale străinilor.

Bună dimineața, România!”, a explicat acesta.


Citiți și:

Cacealmaua fondurilor europene

Ilie Șerbănescu: «Occidentul a preluat România în NATO şi UE şi, în numai zece ani, cu o viteză inimaginabilă la scară istorică, a terminat-o!»

 

yogaesoteric
31 mai 2019

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More