Clarificare cu privire la disensiunile create de fosta instructoare de yoga Roxana Anghel

 

Vă informăm că Roxana Anghel, fostă instructoare de yoga în cadrul Școlii MISA, NU are vreo acreditare sau susținere din partea conducerii MISA pentru a deschide sau a organiza cursuri, seminarii, grupuri, tabere sau orice alte activități spirituale.

Roxana Anghel și-a înființat recent propria „școală spirituală” în Grecia și pretinde că respectiva acțiune i-ar fi fost „inspirată” de conducerea MISA, care o încurajează. Precizăm că afirmația ei este falsă, iar acest fapt transpare cu ușurință dacă avem în vedere că nu mai este instructoare a școlii noastre. Ea a fost suspendată din calitatea de instructor în anul 2014, în urma comportamentului dizarmonios pe care l-a avut în timpul frecventării cursurilor noastre de yoga.

Mai mult decât atât, ea a fost exclusă în septembrie 2018 și de la cursul de yoga al Școlii din Atena afiliată Federației ATMAN deoarece genera tensiuni, fiind mai mereu în conflict cu instructorii centrului și cu numeroși cursanți. Ca reacție după excludere, Roxana Anghel a început să lanseze pe internet mesaje calomnioase și acuzații la adresa instructorilor pe care îi considera implicați într-un fel de conspirație împotriva ei, întreținută din motive personale. Confirmăm cu această ocazie că respectiva decizie de excludere a venit chiar de la factorii de decizie din Conducerea Școlii noastre, care a fost înștiințată de situația creată.

În septembrie 2018, Roxana Anghel propaga pe rețeaua WhatsApp mesaje alarmiste cu privire la o așa-zisă „sabotare” a conducerii MISA de către unii instructori. Apoi, în decembrie 2018, a postat un mesaj audio, tot pe WhatsApp, în care a afirmat că instructorii centrului din Atena ar fi încercat să îi fure așa-zisa școală spirituală taoistă pe care ea a deschis-o, iar aceștia ar fi acționat astfel din „invidie”.

Fiind contactați, instructorii școlii respective de yoga din Atena subliniază că nu vrea nimeni să-i fure „școala” (care avea la bază un salon de masaj). Ei pur și simplu nu mai vor să aibă de-a face cu ea întrucât aceasta cultivă o stare de conflict prin care dorește să se impună.

Apreciem că este regretabilă alunecarea Roxanei Anghel pe o pantă ce denotă o amplificare a orgoliului. În loc să își corecteze anumite deviații apărute, despre care a fost atenționată, ea a preferat să considere că ceilalți nu îi recunosc valoarea.

Contradicția de bun-simț pe care acum nu o sesizează este aceea că, pe de o parte, pretinde că predă în „școala ei” valori aflate în spiritul cursurilor MISA și anunță că este susținută de conducerea MISA, dar, pe de altă parte, ignoră că nu are integrarea Școlii noastre nici pentru a fi instructoare, nici pentru activitățile „spirituale” pe care le-a început.

Desigur, orice persoană este liberă să deschidă ce cursuri dorește, dar cu acest prilej dezmințim foarte clar că Roxana Anghel ar avea autorizarea școlii de yoga MISA. Ea nu are susținerea noastră în deschiderea de cursuri sau grupuri sau orice acțiune de acest gen.


Conducerea MISA
10 februarie 2019

 

Also available in: English

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More