Clarificare privind situaţia fostului instructor de yoga Jayson Acs

Deoarece a fost informată recent despre comportamentul extrem de straniu şi acţiunile nebuneşti ale fostului instructor de yoga Jayson Acs, conducerea şcolii face următoarele precizări, pentru a stopa răspândirea unor zvonuri care sunt false şi nefundamentate.

Ni s-a adus de curând la cunoştinţă că Jayson Acs a aderat în urmă cu câţiva ani la o grupare ciudată, numită „a suveranilor”, care nu recunoaşte autoritatea statului şi care este de fapt complet anarhică. Ca o consecinţă a aderării la această grupare anarhică, în urmă cu trei ani – după cum a mărturisit chiar el – Jayson Acs şi-a ars actele de identitate, inclusiv permisul de conducere, afirmând că el nu mai recunoaşte autoritatea statului român şi că se consideră „persoană născută vie şi suverană”.

În tot acest timp însă, în mod complet inconştient, el a continuat să conducă maşina şi, mai mult decât atât, să şi încalce regulile de circulaţie, fiind oprit de numeroase ori din cauza vitezei excesive. Aşa a ajuns la trista „performanţă” de a avea aproximativ 10 dosare penale pentru conducere fără permis. În urma pronunţării unei hotărâri judecătoreşti, a fost iniţial condamnat la plata unei amenzi penale, dar pentru că a refuzat să o plătească instanţa i-a transformat amenda penală în închisoare contravenţională, ulterior fiind încarcerat. În închisoare a decis să intre în greva foamei, ca o formă de protest împotriva încarcerării aşa-zis ilegale, el afirmând în mod cretin că, dacă nu pătrunde în incinta închisorii pe picioarele lui, încarcerarea este ilegală.

Deşi a beneficiat de consilierea unui avocat, care i-a explicat situaţia dificilă în care a intrat singur, precum şi faptul că măsurile autorităţilor sunt legale şi nu este vorba de niciun abuz, aşa cum Jayson Acs afirmă în mod nebunesc, totuşi el refuză să înţeleagă că nu este cazul să continue cu acest scandal, îşi susţine mai departe punctul de vedere şi pretinde cu încăpăţânare ca situaţia lui să fie adusă în atenţia Curţii Europene a Drepturilor Omului (a cărei autoritate se pare că o recunoaşte, spre deosebire de autoritatea instanţelor române).

Precizăm că Jayson Acs nu a comunicat niciodată conducerii şcolii faptul că a aderat la respectiva grupare stranie şi din acest motiv a fost suspendat definitiv din calitatea sa de instructor de yoga, pentru că a dovedit că nu merită să fie instructor al acestei şcoli. El a ascuns în mod intenţionat această decizie a sa şi nu a luat nici ulterior legătura cu conducerea şcolii, pentru a-şi clarifica situaţia.

Decizia lui masochistă de a intra în greva foamei, punându-şi chiar viaţa în pericol, nu dovedeşte nimic, pentru că nu protestează împotriva încălcării unor drepturi fireşti, ci împotriva unor măsuri legale care erau, în cazul său, inevitabile. Redăm în continuare recomandarea plină de bun simţ a unei persoane care lucrează la penitenciar şi care este la curent cu situaţia lui Jayson Acs: „E bine să-i scrie cineva lui Jayson că nu rezolvă mare lucru cu greva foamei în penitenciar. E dreptul lui să nu mănânce sau să ţină post negru şi îi este respectat, dar dacă juridic dosarul penal şi condamnarea sunt legale, nu prea rezolvă nimic cu greva foamei, doar îşi înrăutăţeşte starea.

Subliniem deci că această situaţie dificilă în care fostul instructor Jayson Acs a intrat singur nu are legătură cu convingerile sale politice sau religioase, ci cu încălcarea cu bună ştiinţă a legilor acestei ţări. Această atitudine este în mod evident contrară valorilor şi principiilor pe care şcoala noastră de yoga le promovează.

 

yogaesoteric
10 iulie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More