CNN: Coronavirusul a declanșat cel mai mare experiment din lume. Doar că e prezentat altul, la derută

 

În mii de clădiri de birouri de pe continentul asiatic, spațiile sunt goale și telefoanele sunt tăcute, în timp ce regiunea se confruntă cu un virus mortal. În orașe precum Hong Kong și Singapore, magazinele sunt închise, la fel și instituțiile publice, puțini fiind cei care se încumetă să iasă din casă. În schimb, milioane de oameni sunt închiși în apartamentele lor, în ceea ce poate reprezenta cel mai mare experiment de muncă la domiciliu din lume, scria CNN în data de 14 februarie.

În încercarea de a limita răspândirea virusului denumit Covid-19, milioane de angajați din zonele afectate de pandemie lucrează, în prezent, de acasă.

Pentru unii dintre angajați, cum ar fi profesorii, care își susțin deja cursurile online de mai multe săptămâni, lucratul de acasă poate părea un coșmar, însă, pentru angajații din alte sectoare, acest experiment neașteptat a fost atât de bine primit, încât oamenii se gândesc să adopte un astfel de stil de lucru în mod permanent, scrie sursa citată.

Munca de acasă – o mult așteptată reformă

Astfel, pentru cei care sunt în favoarea unui program de lucru mai flexibil, ultimele săptămâni pot reprezenta un pas înainte sau o lungă și așteptată reformă.

Potrivit ziarului China Daily, mai mult de jumătate dintre angajații din capitala Beijing plănuiesc să lucreze de acasă, în loc să meargă la serviciu, la îndemnul autorităților privind reluarea cât mai rapidă a activităților, pentru ca economia țării să nu mai fie afectată.

Companii tech precum Tencent, Alibaba și Microsoft au dezvăluit, pentru CNN, că angajații lor vor continua să lucreze de acasă în următoarea perioadă.

Funcționarii publici din Hong Kong au lucrat de acasă timp de mai multe săptămâni, după ce vacanța de Anul Nou s-a încheiat. Guvernul din Hong Kong le-a cerut angajatorilor „să le ofere angajaților un orar flexibil de muncă, pentru a se evita contactul dintre oameni”.

„Este un test pe care nu am ales să-l implementăm, dar suntem destul de mulțumiți de acesta”, a declarat Brice Lamarque, director de vânzări la o agenție web și de branding din Hong Kong.

„Aproape toți angajații agenției au lucrat de acasă în această perioadă – și vor continua atât timp cât ne va cere guvernul din Hong Kong”, a mai spus acesta. „Înainte de epidemie, nu eram foarte dornici să-i lăsăm pe oameni să lucreze de acasă pentru că prețuim colaborarea. Dar, această experiență ne-a arătat că întreaga echipă colaborează destul de bine, chiar dacă nu sunt în aceeași cameră, așa că ne gândim să adăugăm asta printre beneficiile acordate angajaților noștri … poate două-trei săptămâni pe an”, a mai precizat Lamarque.

Citiți și:

Un oraș din Suedia a realizat un experiment inedit: a redus orele de muncă la 6 pe zi. Ce s-a constatat după un an de zile

Umor stenic despre… situaţia cu coronavirusul

 

yogaesoteric
7 aprilie 2020

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More