Deputatul Cristina Dumitrache despre noua lege a vaccinării: Prevede vaccinarea OBLIGATORIE pentru ADULȚI si copii.


Refuzul vaccinării copilului poate duce la decăderea din exercițiul drepturilor părintești!


Deputatul Cristina Dumitrache (PSD) a avertizat pe facebook că forma în care propusa lege a vaccinării a ieșit de la Comisia de Sănătate conține prevederi care pot duce la pedepsirea părinților cu o măsură extremă: decăderea din drepturi.

„Pentru o informare corectă, legea vaccinării 399/2017 prevede vaccinarea OBLIGATORIE pentru ADULȚI și copii.
Refuzul vaccinării copilului poate duce la decăderea din exercițiul drepturilor părintești! #NUobligativitate #NUmasuriabuzive”, a scris ea.

Deși nu a specificat care din punctele legii are aceste prevederi, ActiveNews a consultat juriști cu experiență în această zonă și a aflat că articolul în cauză este articolul 40, litera i) care sună astfel:

„Sesizează Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului cu privire la existența unei suspiciuni de încălcare a dreptului la sănătate de către părinți sau reprezentanții legali în cazul minorului care împlinește 18 luni de la înscrierea în colectivitate și nu a început sau a întrerupt schema privind vaccinurile obligatorii în conformitate cu prevederile literei f).”

În varianta adoptată de Senat și trimisă Comisie de Sănătate a Camerei, apărea și sintagma „neglijare medicală”, alături de „încălcare a dreptului la sănătate”, dar a fost eliminată.

Cu toate acestea, legiuitorii nu au precizat ce înseamnă „încălcare a dreptului de sănătate”, iar direcțiile județene – DGASPC-ul, pot cere instanței ca părinții să fie decăzuți din drepturile părintești dacă vor considera că aceștia au încălcat dreptul la sănătate al copilului, prin nevaccinare.

De altfel, așa cum atrage atenția juristul cu care a discutat ActiveNews, instanțele din România fac din ce în ce mai multe instructaje despre „bune practici” de la omologii norvegieni, acolo unde știm bine că se practică des luarea copiilor din sânul familiei.

Citiţi şi:

Scrisoarea a 50 de medici care cer deputaților să respingă Legea Vaccinării Obligatorii. Dr Vasile Astărăstoae și dr Pavel Chirilă, printre semnatari

Adevăruri oficiale ale experților OMS despre vaccinuri

 

yogaesoteric
7 aprilie 2020


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More