Cod nou de adresare

 

Medicii și asistentele din spitalele din Irlanda nu ar mai trebui să se adreseze pacienților cu „dragă”, „dragoste”, „fetelor”, „flăcăilor” sau „băieților” şi să se refere la aceştia cu numele lor, potrivit unor noi reguli ale Serviciului Executiv pentru Sănătate, relatează The Guardian.

Recomandările vin în contextul în care autorităţile vor ca furnizarea serviciilor medicale să aibă o abordare centrată pe persoane şi să evite depersonalizarea.

Potrivit Serviciului pentru Sănătate s-a cerut angajaţilor să evite, de asemenea, referirea la pacienţi după numărul patului, diagnostic sau zona afectată a trupului.

Noile reguli vin ca urmare a unui sondaj de opinie cu privire la experienţa pacienţilor, care arată că aceştia se plâng de anumite expresii informale.

Decizia nu a fost primită cu încântare, iar unii medici, cum este cazul unui oftalmolog de la Spitalul Mater din Dublin, Michael O’Keefe, sunt de părere că această corectitudine politică „a luat-o razna”.

Citiți și:

IMBECILITATEA UIMITOARE a corectitudinii politice: La Cambridge, cuvintele «geniu», «talent» sau «inteligență» au fost INTERZISE

Ghid nou de adresare, fără «Doamnelor şi domnilor»

 

yogaesoteric
27 februarie 2019

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More