Comisia Europeană finanțează România să scape de cărbune, în plină iarnă și criză energetică: oferă 2,14 miliarde de euro pentru ca românii să rabde de frig și să plătească prețuri astronomice la energie

UE își bate joc de România

Datorită adoptării planului său teritorial pentru o tranziție justă, România va primi 2,14 miliarde de euro din Fondul pentru o Tranziție Justă, pentru a sprijini o tranziție climatică justă către o economie mai atractivă și mai verde”, a anunțat Comisia Europeană, relatează Rador.

Fondul va viza regiunile cele mai afectate, ajutând astfel România să-și respecte angajamentul de a elimina treptat cărbunele până în 2032.

De fondurile alocate vor beneficia şase județe: Dolj, Galați, Gorj, Hunedoara, Mureș și Prahova. În Gorj și Hunedoara încă au loc activități de extracție a cărbunelui, în special în Valea Jiului. Dolj, Galați, Prahova și Mureș au industrii cu emisii ridicate de dioxid de carbon, de exemplu pentru producția de oțel, ciment și îngrășăminte și se utilizează pentru energie electrică încălzire pe bază de cărbune.

Citiți și:
Iarnă de Coșmar: Cozi de kilometri la cărbune – „Mai rău ca în comunism”
Aceste elite ne urăsc și ne pregătesc cu bună știință o iarnă grea

 

yogaesoteric
19 ianuarie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More