Aceste elite ne urăsc și ne pregătesc cu bună știință o iarnă grea

Globalismul, marea resetare, sobrietatea energetică: se pare că oamenii nu le doresc și vor să își facă auzită vocea.

Este o soartă dificilă pentru elita globală: deși sunt înzestrate cu cunoștințe universale și know-how care asigură un proces decizional fără cusur și controlul viitorului, se pare că nu se mai bucură de aceleași favoruri ca în urmă cu câțiva ani. Este ca și cum liderii țărilor occidentale nu mai au bunăvoința oamenilor care, se spune, i-au votat…….

Astfel, pe fondul tensiunilor sociale din ce în ce mai puternice, generate de problemele economice majore – ele însele rezultate din alegeri mai multe sau mai puțin inteligente făcute în cei doi ani petrecuți încercând să aplatizeze curbele fără prea mult succes –, unele guverne s-au resemnat. De fapt, în Italia, Draghi a plecat, iar sondajele referitoare la alegeri indică clar că tendința politică social-democrată globală a vremii va fi înlocuită cu o altă tendință, mult mai conservatoare.

În Bulgaria, trecerea la un guvern proeuropean nu a reușit să convingă populația, ai cărei deputați au votat recent o moțiune de cenzură împotriva acestuia, trimițându-l pe actualul prim-ministru la plimbare, în timp ce o coaliție conservatoare ar putea probabil să câștige în următoarele luni.

Merită să ne întoarcem la soarta aproape amuzantă a lui Boris Johnson care, în ciuda sau din cauza gestionarii sale privind criza de sănătate, a fost înlocuit?

În Franța, după cum știm, deși reales în esență pentru că s-a confruntat cu un adversar de carton, Macron nu a obținut o majoritate și se luptă deci cu un Parlament pe care nu va mai putea să-l supună după voința lui.

Mai rău, actualul președinte francez, slăbit pe plan intern, este cu greu luat în considerare în afara țării, unde, de exemplu, este plimbat de șefi de stat sau de guvern care se ezită să-l primească. Este în special cazul Algeriei, care, în ciuda gesticulațiilor lui Macron, a preferat să-și vândă gazul Italiei fără a acorda nimic concret francezilor, a căror delegație s-a deplasat totuși în număr mare.

În ciuda aplombului președintelui francez, unii vor considera, fără îndoială, că această înfrângere franceză este rezultatul logic al parteneriatelor algeriene deja încheiate cu alte țări decât Franța (merită oare să ne amintim că principalul lor furnizor de arme este Rusia?)…….

În Statele Unite, conservatorismul (sau populismul, în funcție de prisma analizei) pare să aibă din nou vântul în pânze: Joe Biden, o formă de viață din ce în ce mai puțin definită, dar oficial încă președinte, reușește să declanșeze disconfort chiar și în rândul democraților care încep să-și dea seama că viitoarele alegeri de la jumătatea mandatului nu le vor fi deloc favorabile. Pe de altă parte, Donald Trump a avut mult succes în numirile sale, majoritatea covârșitoare a acestora fiind aprobate de alegătorii republicani.

În Canada, sondajele privind popularitatea premierului nu reușesc să ascundă enervarea tot mai mare a canadienilor față de Trudeau: urât din ce în ce mai mult, bietul tip este în mod regulat huiduit în timpul rarelor sale apariții în public.

În Olanda și în ciuda tăcerii compacte a presei internaționale, nemulțumirea fermierilor continuă și în ciuda îndemnurilor lui Mark Rutte, prim-ministrul lor, ei par să se opună destul de vocal planurilor sale de foamete pe termen lung și de reducere a producției pe termen mai scurt.

În Polonia, guvernul este necesar să se confrunte acum cu tineri care sunt hotărât mai puțin angajați în cauzele europene: unii nu doresc ca țara să fie sacrificată în favoarea intereselor (din ce în ce mai neclare) ale Ucrainei. După cum o demonstrează apariția unui curent „StopUkrainizacjiPolski”, chiar și în Polonia, care este în mod tradițional mai puțin globalistă, recentele proiecte geopolitice foarte favorabile Ucrainei au dus la o mică explozie de urticarie în rândul populației, începând cu acești tineri, dintre care unii se opun acum în mod clar dorinței guvernului de a se afunda un pic mai adânc într-o cooperare completă cu regimul de la Kiev. Acest aspect se reflectă în articole din presă pe care probabil că nu le-am fi citit niciodată în urmă cu câteva luni…

Pentru o țară în mod tradițional foarte anti-rusă, acest tip de schimbare vizibilă indică o tendință de bază care devine greu de respins pur și simplu.

Într-un mod foarte lămuritor și contrar acestor elemente, să reamintim că premierul ungar, Viktor Orban, a fost reales cu o majoritate clară.

Pe scurt, actuala elită occidentală pare să aibă o dificultate tot mai mare în a declanșa orice entuziasm în rândul populației sale.

Cetățenii dau semne clare de enervare, mai ales când agendele delirante, pe care elita le pune în fața nevoilor acestor populații, se înmulțesc. Cu siguranță, este evident că ideile sunt încă confuze în rândul alegătorului occidental mediu, care descoperă treptat că eșecurile pe care le-a suferit în ultimii ani au fost în întregime concepute și, dacă nu intenționate, cel puțin agravate sau declanșate de comportamentul imbecil și încăpățânat al acestor elite și de marile lor obiective globaliste.

Este necesar să fie spus că legătura dintre deciziile politice dezastruoase luate în ultimii zece ani – favorizarea energiilor regenerabile negestionabile și deci a gazelor – precum și în ultimele săptămâni – boicoturi și sancțiuni multiple – și explozia prețurilor a devenit brusc foarte vizibilă la energie, la pompă sau la contor, și promit o iarnă deosebit de neplăcută pentru toată lumea.

În plus, acum că inflația explodează, devine din ce în ce mai greu pentru guverne să nege legătura dintre aceste alegeri, întreruperile logistice decise din motive neclare de sănătate, alegerile societale impuse începând cu aceste măsuri ecologice sau această taxare delirantă pentru a impune dezindustrializarea considerată poluantă, ducând la relocări masive și la abandonarea valorii adăugate în restul lumii…

Fără îndoială, această supărare deja palpabilă se va preface în ură, pe măsura ce liderii continuă să-și împartă agendele stupide bazate pe electricitate rațională, carne înlocuită cu insecte, desființarea proprietăților private și Carbon Pass, căruia nu i se spune încă numele, dar a existență este șoptită din ce în ce mai mult în mass-media.

Hotărât, dacă ați apreciat izolările din 2020 și 2021, veți adora varianta lor „ultra-sobră” de iarna aceasta. În timp ce economisești pentru un pulover, totuși, așteaptă-te ca protestele să crească.

Citiți și:
Europa va plăti scump pentru noile sancțiuni antirusești
Zece semne care arată că elita globală pierde controlul

yogaesoteric
12 septembrie 2022

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More