Companiile farmaceutice nu vor să ştii adevărul despre vitamina C! Ce legătură are această vitamină cu vindecarea cancerului?
Vitamina C este una din cele mai populare vitamine din lume, fiind recomandată de farmacişti şi medici pentru răceli şi gripe. De asemenea, este recunoscută pentru faptul că ajută organismul, întărind sistemul imunitar. Este recomandată în caz de surmenaj fizic şi intelectual, favorizează vindecarea rănilor, este folosită ca adjuvant în combaterea sângerării gingiilor.
Baza ştiinţifică din spatele eficacităţii vitaminei C se datorează spectrului larg antioxidant şi capacităţii acesteia de a proteja structurile celulare şi ADN-ul împotriva radicalilor liberi. De asemenea, vitamina C joacă un rol esenţial în activarea enzimelor care produc colagen, o proteină structurală cheie a vaselor sanguine, a pielii şi a altor ţesuturi, oferind astfel posibilitatea de a ajuta la construirea şi repararea ţesuturilor.
Studiu de cercetare
În anul 2015, o echipă de cercetători de la Universitatea din Kansas a testat efectele vitaminei C în doze mari, administrată intravenos unui grup de subiecţi umani, şi a constatat că aceasta are capacitatea de a eradica în mod eficient celulele canceroase, lăsând în acelaşi timp celulele sănătoase intacte.
Bazându-se pe munca de pionierat desfăşurată în perioada anilor ʼ70 de către regretatul Linus Pauling, un chimist de la Universitatea de Stat din Oregon, care astăzi este recunoscut ca fiind cel mai important susţinător la nivel mondial al puterilor terapeutice ale vitaminei C, noi studii științifice au implicat injectarea de doze mari de vitamina C direct în celulele de cancer ovarian. Testele au fost efectuate in vitro în laborator, precum şi direct, atât la şoareci cât şi pe un grup de 22 de subiecţi umani.
Potrivit BBC News, testele au arătat rezultate favorabile în toate cele trei module ale studiului, vitamina C distrugând în mod eficient celulele canceroase ovariene, în acelaşi timp fără să afecteze celulele sănătoase.
Rezultatele acestui studiu sunt îndeajuns de convingătoare, însă pentru a fi unanim acceptate și apoi puse în practică, este necesar ca mai întâi să fie reproduse pe un număr mult mai mare de subiecţi. Deși numărul celor care mor din cauza cancerului este în continuă creștere și studierea oricăror mijloace terapeutice care promit să dea rezultate ar trebui să fie făcută neîntârziat, cel mai probabil testarea injectării de vitamină C în doze mari pe loturi numeroase de subiecți nu se va petrece prea curând, dacă se va petrece vreodată. Motivul este următorul: companiile farmaceutice nu sunt foarte interesate de beneficiile substanţelor naturale, cum ar fi vitamina C, care le pot diminua masiv câștigurile obținute din industria cancerului, în valoare de peste câteva miliarde de dolari.
„Deoarece vitamina C nu are potenţialul de a fi brevetată, dezvoltarea aplicațiilor sale terapeutice nu va fi sprijinită de către companiile farmaceutice”, a declarat Chen Qi, autorul principal al acestui studiu.
Vitamina C şi cancerul
Vitamina C şi-a făcut apariţia în comunitatea ştiinţifică ca o opţiune de tratament pentru pacienţii cu cancer de-a lungul ultimilor 40 de ani.
În anii ʼ70, medicii Ewan Cameron, Nikolaas Campbell şi Linus Pauling au fost primii care au raportat folosirea unor doze mari de vitamina C în tratamentul pacienţilor cu cancer în fază terminală. Aceştia au descoperit că tratamentele intravenoase cu vitamina C şi cele administrate pe cale orală au crescut semnificativ timpul de supravieţuire, în comparaţie cu pacienţii cărora nu le-a fost administrat un asemenea tratament.
Dozele mari de vitamina C administrată intravenos pentru tratamentul cancerului au un efect pro-oxidant. Administrată în doze mari, vitamina C trece prin mai multe transformări la nivel biochimic, în urma cărora rezultă peroxid de hidrogen, substanţă care ucide selectiv celulele canceroase. Prin urmare, vitamina C are potenţialul de a fi folosită ca un agent chimioterapic, fără efectele secundare adverse pe care le produc majoritatea tratamentelor convenţionale împotriva cancerului.
Renunţarea la vitamina C
Pacienţii cu cancer sunt sfătuiţi de către medicul oncolog să înceteze administrarea tuturor suplimentelor naturale şi tratamentelor pe care le urmează, în special a vitaminei C, atunci când sunt supuşi unui tratament de chimioterapie sau radioterapie.
De ce? Din cauza convingerilor convenţionale potrivit cărora vitamina C acţionează doar ca un antioxidant, fapt ce poate contracara teoretic mecanismul pro-oxidant al radiaţiilor şi al chimioterapiei, făcându-l mai puţin eficace.
Adevărul este scos la iveală de către studiile din domeniu care au descoperit că vitamina C, de fapt, funcţionează sinergic cu tratamentul convenţional în diferite tipuri de cancer. De asemenea, administrarea acestei vitamine previne deteriorarea celulelor sănătoase şi, prin urmare, reduce efectele secundare nedorite.
Citiţi şi:
Acizii graşi esenţiali, oxigenarea şi prevenirea cancerului
Tratament anticancer: Remediul pe bază de Aloe Vera descoperit de un călugăr
Extractul de lămâie cu bicarbonat, alternativă naturală la chimioterapie!
yogaesoteric
20 noiembrie 2016