O femeie din Spania a avut cancer de cinci ori și s-a vindecat de la sine. În plus, a avut și alte șapte tumori

O femeie a supraviețuit, în 36 de ani de viață, la 12 tumori, dintre care 5 maligne. Secretul pare să se afle în sistemul imunitar. Cazul ei deschide calea pentru diagnosticarea precoce a cancerului. Cele 12 tumori au fost provocate de un amestec de mutații genetice ereditare, considerat până acum incompatibil cu viața. Cercetătorii de la Centrul Național de Cercetare a Cancerului din Spania descriu în Science Advances cazul, susținând că femeia are un sistem imunitar „super-antrenat”.

Studiul ar putea deschide calea pentru noi tehnici de diagnosticare timpurie și pentru noi terapii care să „trezească” sistemul imunitar împotriva cancerului. „Încă nu înțelegem cum a reușit această persoană să învingă toate bolile”, recunoaște biologul Marcos Malumbres de la Centrul Național de Cercetare a Cancerului din Spania.

Femeia care i-a uimit pe cercetători a dezvoltat prima tumoare în copilărie. Aceasta a fost urmată de mai multe tumori la câțiva ani distanță. În mai puțin de 40 de ani de viață, a fost diagnosticată cu 12 tumori în diferite părți ale trupului, dintre care 5 maligne. Potrivit cercetătorilor, sistemul imunitar al femeii generează în mod natural un răspuns antiinflamator puternic care luptă împotriva tumorilor, conform East Anglian Daily Times.

Citiți și:
Legătura dintre cancere și vaccinul covid. Dr. Roger Hodkinson: Slăbirea sistemului imunitar după administrarea vaccinului ARNm „ar putea duce la un tsunami de afecțiuni”
Uleiul esenţial de tămâie distruge celulele canceroase şi stimulează sistemul imunitar

 

yogaesoteric
16 ianuarie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More